Ontdekking van de Donaudelta 17-daagse riviercruise met HS Amadeus Cara

 • Durnstein
 • Budapest
 • Vidin
 • Ontdekking van de Donaudelta
 • Passau
 • 18 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 120 en max 162 deelnemers

 • Cruise per HS Amadeus Cara
 • Verblijf aan boord op basis van volpension
 • Ontdek de Donau
 • Geniet van de Donau in 5-sterren luxe met de Amadeus Cara!

Welkom aan boord van uw 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Cara voor een unieke cruise door maar liefst 8 landen over de Donau tot aan de Zwarte Zee. Uw hotelschip is geheel gereserveerd voor passagiers van Friendship Cruises, met uw eigen cruiseleaders en Nederlandse boordtaal. U bent verzekerd van een unieke reisbelevenis. U vaart vanaf Passau langs de indrukwekkende steden Wenen, Boedapest en Be

Vervoersmogelijkheden
17-daags programma
 1. Dag 1: Nederland – Zuid-Duitsland
 2. Dag 2: Zuid-Duitsland - Passau – Wenen
 3. Volledig 17 daags programma

Over Ontdekking van de Donaudelta

Intro

Welkom aan boord van uw 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Cara voor een unieke cruise door maar liefst 8 landen over de Donau tot aan de Zwarte Zee. Uw hotelschip is geheel gereserveerd voor passagiers van Friendship Cruises, met uw eigen cruiseleaders en Nederlandse boordtaal. U bent verzekerd van een unieke reisbelevenis. U vaart vanaf Passau langs de indrukwekkende steden Wenen, Boedapest en Belgrado tot aan KM 0, waar de Donau uitmondt in de Zwarte Zee. Vervolgens geniet u van de schitterende panorama’s tijdens de doortocht door de IJzeren Poort, het gebied waar de Donau de Karpaten en de uitlopers van het Balkangebergte doorstroomt. Deze veelzijdige cruise is een mooie combinatie van indrukwekkende culturele steden, waaronder maar liefst 4 hoofdsteden, en een schitterende natuur. De Donau is met recht het ‘neusje van de zalm’, want als enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt, doorkruist zij maar liefst tien verschillende landen. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau.


Verblijf

Kamers
De Amadeus Cara beschikt over vier dekken, de cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17 m² met een horizontale panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26 m² en een echt privé verandabalkon. De cabines en suites op het Mozart- en Straussdek beschikken over een minibar. De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.
Faciliteiten
Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Cara, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Cara beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Cara biedt plaats aan maximaal 162 passagiers.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Er is op hotelschip Amadeus Cara een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozartdek, het Straussdek en het Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.

Verzorging
U wordt ontvangen met een welkomstcocktail en welkomstdiner. Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack). Bij een riviercruise met de Amadeus Cara mag zeker het afscheidsdiner niet ontbreken.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nederland – Zuid-Duitsland

  Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Veenendaal reist u per Comfort Class touringcar naar uw 4-sterren overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze. U geniet ’s avonds van een heerlijk diner in uw hotel in de omgeving van Nürnberg.

 2. Dag 2: Zuid-Duitsland - Passau – Wenen

  Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel rijdt u per Comfort Class touringcar verder naar Passau. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Cara vindt plaats om ca. 16.00 uur. U heeft even de tijd om dit mooie hotelschip te ontdekken. ’s Avonds geniet u van een heerlijk welkomstdiner. Uw hotelschip zet koers naar Wenen waar u de volgende middag aankomt. Heerlijk ontspannen en genieten aan boord van uw luxe hotelschip.

 3. Dag 3: Wenen - Esztergom

  ’s Morgens geniet u van de prachtige vaartocht door de Wachau. Vanuit de sfeervolle salon of op het Zonnedek is het uitzicht schitterend. De Amadeus Cara beschikt over een ruim opgezet Zonnedek met comfortabele zitjes waar u de prachtige voorbijgaande panorama's in optima forma tot u kunt nemen. Vanmiddag maakt u een boeiende stadstour door Wenen, de stad van muziek en romantiek. Terug aan boord wordt u het diner geserveerd. Onderwijl gaan de trossen los en varen we naar Esztergom, waar we de volgende dag vroeg zullen afmeren.

 4. Dag 4: Esztergom - Boedapest - Belgrado

  Vroeg in de ochtend meert de Amadeus Cara kort af in Esztergom, waarna de excursiepassagiers van boord gaan. Bezoek de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en het kunstenaarsdorp Szentendre. Vanuit Szentendre rijdt u verder zuidwaarts langs de pittoreske westeroever van de Donau naar Boedapest, waar de inscheping plaatsvindt. Na een korte stop in Boedapest varen we richting Belgrado, waar we morgen aan het begin van de middag zullen afmeren.

 5. Dag 5: Belgrado - Vidin

  Na aankomst in Belgrado kunnen de liefhebbers van boord voor een boeiende stadstour, maak kennis met de hoogtepunten van deze stad. U kunt ook mee op excursie naar kunstenaarsdorp Kovačica en ontdek het Servische platteland. Na het diner zal uw hotelschip de trossen los gooien en koers zetten naar Vidin, waar we de volgende dag later in de middag zullen afmeren.

 6. Dag 6: Vidin - Oltenita

  Vanmiddag na aankomst in Vidin kunnen de excursiepassagiers genieten van een interessante excursie naar Vidin of fort Belogradchik. Een fotogeniek fort met imposante rotsformaties waar u een prachtige indruk zult krijgen van de natuur en het gevogelte in deze omgeving. Rond het diner zullen we koers zetten naar Oltenita.

 7. Dag 7: Giurgiu – Fetesti – Hirsova

  Na een ontspannen vaarnacht aan boord, arriveert uw hotelschip tijdens het ontbijt in Giurgiu. In de middag maken de excursiepassagiers een excursie naar Boekarest inclusief diner. U maakt een stadsrondrit langs verschillende bezienswaardigheden en een korte wandeling door het prachtige historische centrum. Het diner nuttigt u tijdens deze excursie niet aan boord, maar in een typisch Roemeens restaurant. Het schip vaart intussen verder naar Fetesti. Hier schepen de excursiepassagiers weer in. Aansluitend zet uw hotelschip koers naar Hirsova, waar we later in de nacht zullen arriveren.

 8. Dag 8: Hirsova – Fetesti

  Vandaag genieten we van een heerlijke dagexcursie naar de Donaudelta voor een boottocht Delta Safari, waar u in kleine bootjes het unieke Donaudelta bioreservaat ontdekt. Per

  touringcar wordt u van Hirsova naar Tulcea gebracht, de "poort naar de Donaudelta", waar uw ontdekkingsreis door een prachtig natuurgebied begint. Na het diner zet uw hotelschip koers naar Fetesti, waar we later in de nacht zullen afmeren.

 9. Dag 9: Fetesti - Chiciu - Roussé

  Na een heerlijke vaarochtend kunnen de excursiepassagiers vanuit Fetesti van boord voor de excursie naar Constanta en de Zwarte Zee kust. De overige passagiers blijven aan boord voor een ontspannen middag varen richting Roussé, waar we de volgende morgen zullen aankomen. Tussentijds zullen we een korte stop maken in Chiciu waar de excursiepassagiers net voor het diner wederom inschepen. 

 10. Dag 10: Roussé - Svishtov - Novi Sad

  Vanmorgen meren we af in Roussé waar u al vroeg van boord gaat voor een excursie naar de middeleeuwse stad Veliko Tarnovo, prachtig gelegen op vier heuvels in een bergachtig landschap. Een bezoek meer dan waard! U kunt er ook voor kiezen om te voet Roussé te verkennen met een bezoek aan het Basarbovo klooster. Het schip zet ondertussen koers naar Svistov. Rond de lunch varen we verder naar Novi Sad, waar we overmorgen zullen aankomen.

 11. Dag 11: Cruisedag: Passage van de IJzeren Poort

  Vandaag passeren we de mooie IJzeren Poort, de passage door de Karpaten en de uitlopers van het Balkan gebergte. U heeft al veel excursies kunnen maken en volop indrukken op kunnen doen. Vandaag passeren we de IJzeren Poort en heeft u tijd voor ontspanning. Vanuit de sfeervolle salon en vanaf het Zonnedek geniet u van het prachtige uitzicht.

 12. Dag 12: Novi Sad - Vukovar - Mohacs

  Vanmorgen arriveert u in Novi Sad waar u de gelegenheid heeft om van boord te gaan om zelf de stad te ontdekken of tijdens een georganiseerde excursie waarbij tevens een bezoek wordt gebracht aan het interessante Sremski Karlovci. In de middag zet de Amadeus Cara koers richting Vukovar. In de avond kunt u deelnemen aan een avondwandeling door het Vukovar. Later in de avond varen we naar Mohacs, waar we de volgende ochtend afmeren.

 13. Dag 13: Mohacs - Kalocsa - Boedapest

  In de ochtend arriveert u in Mohacs, waar u de gelegenheid heeft deel te nemen aan de stadswandeling door het historierijke plaatsje Mohacs. Vanuit Mohacs kunt u vanmiddag mee op excursie naar de indrukwekkende Hongaarse Puszta. Nadat de excursiepassagiers ingescheept zijn in Kalocsa wordt er doorgevaren naar het majestueuze Boedapest, waar u vroeg in de ochtend zult afmeren.

 14. Dag 14: Boedapest - Bratislava

  We liggen de gehele dag in Boedapest afgemeerd, de allergrootste stad aan de loop van de Donau. Vanmorgen staat de stadstour gepland door Boedapest. Vanmiddag maakt u kennis met het Hongaars Parlement en Staatsopera. Waar u een rondleiding krijgt. Aan het einde van de tour wordt u getrakteerd op een prachtig kort concert. In de avond wordt er een gezellige avond aan boord georganiseerd met een prachtige vaartocht langs de fonkelende lichtjes van de stad Boedapest. U zet koers richting de volgende hoofdstad, Bratislava, waar we morgenmiddag arriveren.

 15. Dag 15: Bratislava - Dürnstein

  Vanmorgen geniet u van een heerlijke vaartocht aan boord. Uw hotelschip zal in de loop van de middag afmeren in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. U kunt van boord voor een boeiende stadstour. ’s Avonds laten we Bratislava alweer achter ons en vervolgen we onze cruise naar Dürnstein, Vanavond geniet u van het Captain's Dinner aan boord.

 16. Dag 16: Dürnstein - Emmersdorf - Passau

  Vanmorgen zetten we koers naar Stift Melk, waar u een van ’s werelds meest indrukwekkende kloosters kunt bezoeken. Majestueus gelegen domineert het Stift het landschap. Ontdek ook de wijngaarden van Winzer Krems. Terug aan boord gaan de trossen los voor het laatste vaartraject van uw cruise. We varen naar de drie rivierenstad Passau, waar u de volgende morgen zult ontschepen.

 17. Dag 17: Passau - Nederland

  Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Cara en haar bemanning. De afgelopen 16 dagen heeft u indrukwekkende hoofdsteden en culturele parels langs de Donau ontdekt, en dat alles aan boord van het hotelschip Amadeus Cara, welke van alle gemakken is voorzien. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Passau. Per Comfort Class touringcar reist u door Duitsland naar Nederland. In Veenendaal wordt u in de avond nog een kopje koffie met een broodje geserveerd. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleaders. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen zullen blijven!


Additionele informatie

Tijdens deze reis zullen we af en toe 's nachts varen. Zowel dag 1 als dag 17 zijn volledige reisdagen per touringcar.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
 • Een hotelovernachting op de heenreis in een 4-sterrenhotel in Zuid-Duitsland o.b.v. half-pension
 • Volpension verzorging aan boord
 • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
 • Koffie en thee na lunch en diner
 • Water tijdens elke maaltijd
 • Koffie of thee in de middag
 • Welkomstcocktail
 • Welkomstdiner
 • Captains Dinner
 • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
 • Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
 • Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Alle haven- en lokale belastingen
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Veenendaal
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden (bij boeking of aan boord te reserveren), (excursies in de dagbeschrijving zijn niet inbegrepen in de reissom)
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Verzekeringen
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook