Kerstcruise Romantische Rijn: de Klassieker 6-daagse kerstcruise met HS Amadeus Riva

 • Kerstmarkt Koblenz
 • Keulen
 • Loreley
 • Dusseldorf
 • Düsseldorf
 • 16 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 120 en max 158 deelnemers

 • Cruise per HS Amadeus Riva
 • Verblijf op basis van volpension
 • Vertrek en terugkomst in Rotterdam
 • Geniet van een kerstcruise over de Rijn in 5-sterren luxe.

Ontdek de magie van kerst aan boord van de Amadeus Riva, het 5-sterren hotelschip. Kerstmis langs de Rijn roept het beeld op van glinsterende kerstverlichting en charmante marktkraampjes, gecombineerd met de kruidige geur van peperkoek en warme glühwein. Bezoek de kerstmarkten in Düsseldorf en geniet van de winterse sferen in Keulen en Bonn. Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste

Vervoersmogelijkheden
7-daags programma
 1. Dag 1: Rotterdam – Düsseldorf
 2. Dag 2: Düsseldorf
 3. Volledig 7 daags programma

Over Kerstcruise Romantische Rijn: de Klassieker

Intro

Ontdek de magie van kerst aan boord van de Amadeus Riva, het 5-sterren hotelschip. Kerstmis langs de Rijn roept het beeld op van glinsterende kerstverlichting en charmante marktkraampjes, gecombineerd met de kruidige geur van peperkoek en warme glühwein. Bezoek de kerstmarkten in Düsseldorf en geniet van de winterse sferen in Keulen en Bonn. Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een exclusief kerstconcert in de St. Kastorbasiliek in Koblenz. Een waar hoogtepunt tijdens deze kerstcruise. Vier met ons de feestdagen aan boord van de Amadeus Riva!


Verblijf

Kamers
De Amadeus Riva beschikt over vier dekken, de cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17 m² met een horizontale panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26 m² en een echt privé verandabalkon. De cabines en suites op het Mozart- en Straussdek beschikken over een minibar. De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Graag maken wij attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.
Faciliteiten
Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die voorbij trekken. Na een dag vol indrukken tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Riva, kun je heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Riva beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. Op het Straussdek bevindt zich het luxe restaurant waar iederee kan genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Riva biedt plaats aan maximaal 158 passagiers.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Er is op hotelschip Amadeus Riva een echte hotellift aanwezig waarmee het Mozartdek, het Straussdek en het Haydndek te bereiken is. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar, alleen per trap.

Verzorging
Eerst wordt je welkom geheten met een welkomstcocktail. De verzorging aan boord is volpension. Kom culinair dineren in het panoramarestaurant! Na de lunch en het diner is koffie en thee inclusief. Tijdens decruise mag zeker het afscheidsdiner niet ontbreken, geniet in het panorama restaurant van al het moois om je heen.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Rotterdam – Düsseldorf

  Deze prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland om ca. 15.30 uur. De Amadeus Riva gooit haar trossen los en vaart richting Düsseldorf. Aan boord heten we alle reizigers welkom met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van deze cruise!

 2. Dag 2: Düsseldorf

  Deze ochtend is er de mogelijkheid heerlijk te ontspannen en genieten van alle faciliteiten aan boord, terwijl prachtige panorama's voorbij trekken. Tijdens de lunch zal het hotelschip aanmeren in Düsseldorf. Na de lunch is er de mogelijkheid om van boord te gaan voor de middagexcursie kerstwandeling in Düsseldorf, of ontdek op eigen gelegenheid de kerstmarkten. Het centrum staat bekend als het kloppende hart van Düsseldorf. Bij terugkomst aan boord staat er een heerlijk diner klaar. Het hotelschip blijft vanavond ook in Düsseldorf liggen, waardoor er na het diner nog de kans is om de stad verder te verkennen.

 3. Dag 3: Düsseldorf – Bonn – Andernach

  Vanochtend vroeg gooit de Amadeus Riva haar trossen los om naar Bonn te varen. Na de lunch meert het hotelschip af in Bonn en kun je van boord voor een stadswandeling door deze Beethovenstad. Ga mee op excursie in de voetsporen van Ludwig van Beethoven. In plaats van de stadswandeling is er ook de gelegenheid een individueel bezoek te brengen aan de Museumsmeile. Aan het einde van de middag zet het hotelschip koers richting Andernach waar we in de avond aankomen.

 4. Dag 4: Andernach – Rüdesheim; Loreley passage

  Terwijl iedereen ontwaakt, gooit de kapitein de trossen los voor de vaart naar Rüdesheim. Tijdens de reis naar Rüdesheim passeren we de prachtige Loreley rots, bekend vanwege de eeuwenoude legende van 'de Maagd van de Loreley'. Het verhaal gaat dat een mooie dame schippers verleidde en betoverde met haar zoete gezang, waardoor hun schepen vergingen. Tijdens de lunch komen we aan in Rüdesheim. Hier is de mogelijkheid van boord te gaan om deel te nemen aan een excursie naar het Siegfried’s Musikkabinett, waar je versteld zult staan van de uitgebreide verzameling verschillende muziekinstrumenten. Vanavond blijft het hotelschip afgemeerd in Rüdesheim en geniet iedereen gezamenlijk van een heerlijk diner aan boord.

 5. Dag 5: Eerste Kerstdag Rüdesheim – Koblenz – Remagen

  Het is vandaag Eerste Kerstdag. Geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Amadeus Riva. Nadat er is genoten van de uitgebreide lunch komt Koblenz in zicht. Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een kerstconcert in Koblenz op 1e Kerstdag. Samen vieren we kerst. Een mooi muzikaal kerstprogramma met medewerking van talentvolle musici. Dit kerstconcert wordt exclusief aangeboden. Tijdens het diner zet uw hotelschip koers naar Remagen waar we in de avond aankomen.

 6. Dag 6: Rotterdam

  Het is vandaag Tweede Kerstdag. Geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Amadeus Riva. Na de lunch is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een stadswandeling door Keulen, onder begeleiding van een lokale gids waarbij we kennis maken met de stad en haar geschiedenis. Na de wandeling is er de gelegenheid een individueel een bezoek te brengen aan de Dom van Keulen. Indien je niet meegaat op excursie is er de keuze om op eigen gelegenheid het Imhoff-Schokoladenmuseum te bezoeken, waar we meer leren over de geschiedenis van de cacao- en chocolade-industrie. Terwijl we genieten van het Captain's Dinner, worden de trossen losgegooid voor het laatste deel van uw kerstcruise richting Rotterdam, waar we de volgende ochtend na het ontbijt zullen aanmeren.

 7. Dag 7: Rotterdam

  Alweer de laatste dag van deze kerstcruise over de Romantische Rijn. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 10.00 uur in Rotterdam. Neem afscheid van de Amadeus Riva en haar bemanning. We hopen dat iedereen heeft genoten van een prachtige kerstcruise over de Rijn.


Additionele informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. Bij boeking is het mogelijk het dieet, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet de reiziger per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Eventuele meerkosten voor een dieet dienen ter plaatse te worden afgerekend en zijn derhalve niet inbegrepen.

Vertrek vanuit Rotterdam

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping volgen in de reisbescheiden.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat de reiziger in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop gereisd mag worden in de landen die bezocht worden is eveneens toegestaan.


Rolstoelen en rollators

Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal toegestane rolstoelen / rollators is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers, zodat de reiziger verplicht is om dit bij boeking aan ons te melden. Alleen wanneer de reiziger ons bij reservering heeft laten weten gebruik wenst te maken van een opvouwbare rolstoel of rollator en wanneer deze door ons schriftelijk is bevestigd, mag deze mee op reis. Indien dit niet gemeldt wordt, dan kan dit te allen tijde het ontbinden van de reisovereenkomst tot gevolg hebben, zonder recht op restitutie. De gebruiker moet self-supporting zijn. Vanwege voorgenoemde redenen is het niet toegestaan om de rollator of rolstoel aan boord te gebruiken, deze wordt geparkeerd op het Zonnedek. Zodra er de mogelijkheid is ergens aan wal te gaan, staat deze uiteraard weer tot beschikking. Neemt de reiziger een rollator of rolstoel mee op reis, dan is het niet mogelijk om vooraf (een) excursie(pakket) te boeken. Wanneer er de wens is met een rolstoel of rollator deelnemen aan een excursie, vraag dan even aan de bemanning of die excursie ook gepast is. Dat voorkomt teleurstellingen. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 7-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Amadeus Riva
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
 • Volpension verzorging aan boord
 • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
 • Koffie en thee na lunch en diner
 • Water tijdens elke maaltijd
 • Koffie of thee in de middag
 • Welkomstcocktail
 • Welkomstdiner
 • Afscheidsdiner
 • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
 • Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
 • Gratis wifi aan boord
 • Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
 • Alle haven- en lokale belastingen
 • Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz speciaal voor Friendship Cruises passagiers.
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Excursies (bij boeking te reserveren)
 • Verzekeringen
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook