Majestueuze Donau 9-daagse riviercruise met HS Amadeus Cara

 • Bratislava
 • Hongaars parlementsgebouw, gelegen aan de Donau
 • Passau
 • Majestueuze Donau
 • Bratislava
 • 15 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 120 en max 162 deelnemers

 • Cruise per HS Amadeus Cara
 • Verblijf aan boord op basis van volpension
 • Nederlandssprekende cruiseleaders
 • Geniet van de Donau in 5-sterren luxe met de Amadeus Cara!

De Donau is met recht het ‘neusje van de zalm’, want als enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt, doorkruist zij maar liefst tien verschillende landen. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau. U heeft nog maar net de ‘drierivierenstad’ Passau verlaten of de eerste onvergetelijke excursielocaties dienen zich al aan in de vorm v

Vervoersmogelijkheden
9-daags programma
 1. Dag 1: Nederland – Zuid-Duitsland
 2. Dag 2: Zuid-Duitsland – Passau
 3. Volledig 9 daags programma

Over Majestueuze Donau

Intro

De Donau is met recht het ‘neusje van de zalm’, want als enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt, doorkruist zij maar liefst tien verschillende landen. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau. U heeft nog maar net de ‘drierivierenstad’ Passau verlaten of de eerste onvergetelijke excursielocaties dienen zich al aan in de vorm van de majestueuze abdijen van Sankt Florian en Melk. Vanaf hier ontvouwt zich de idyllische Wachau-vallei. Te midden van de met eeuwenoude, steile wijnterrassen bedekte heuvels, omgeven door grillige rotsformaties en mysterieuze loofbossen, proeft u in Linz de beste lokale producten van de regio. De combinatie van de architectuur, de muziek en de romantische sfeer in het Oostenrijkse Wenen maken uw bezoek tot een waar sprookje. Zestig kilometer verderop prijken aan de Donau de historische monumenten van Bratislava. De Donau cruise is niet compleet zonder een uitgebreide kennismaking met het prachtige Boedapest, waar de ‘koningin van Europa’ wordt geflankeerd door het fenomenale parlementsgebouw aan de ene kant en Castle Hill met de indrukwekkende burcht van Boeda en het Vissersbastion aan de andere kant. Heel anders is de Hongaarse Puszta, waar een paardenshow en koetsrit u de ultieme plattelandsbeleving geven. Gaat u mee?


Verblijf

Kamers
De Amadeus Cara beschikt over vier dekken, de cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17 m² met een horizontale panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26 m² en een echt privé verandabalkon. De cabines en suites op het Mozart- en Straussdek beschikken over een minibar. De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.
Faciliteiten
Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Cara, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Cara beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Cara biedt plaats aan maximaal 162 passagiers.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Er is op hotelschip Amadeus Cara een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozartdek, het Straussdek en het Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.

Verzorging
U wordt ontvangen met een welkomstcocktail en welkomstdiner. Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack). Bij een riviercruise met de Amadeus Cara mag zeker het afscheidsdiner niet ontbreken.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nederland – Zuid-Duitsland

  Met eigen vervoer reist u naar Veenendaal of Rotterrdam Capelsebrug. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Veenendaal reist u per Comfort Class touringcar naar uw 4-sterren overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze. U geniet ’s avonds van een heerlijk diner in uw hotel in de omgeving van Nürnberg.

 2. Dag 2: Zuid-Duitsland – Passau

  Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel rijdt u per Comfort Class touringcar verder naar Passau. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Cara vindt plaats om ca. 16.00 uur. De komende 8 dagen ontdekt u deze majestueuze rivier aan boord van dit prachtige hotelschip van Europa, een ware belevenis. ’s Avonds geniet u van een voortreffelijk welkomstdiner. Uw hotelschip zet koers naar Emmersdorf waar u de volgende ochtend aankomt. Heerlijk ontspannen en genieten aan boord van uw luxe hotelschip.

 3. Dag 3: Emmersdorf/Melk – Wenen

  Tijdens het ontbijt meert uw hotelschip af in Emmersdorf. Deze ochtend heeft u de keuze uit een panoramische bustour door de Wachau regio met een wijnproeverij in Spitz of een excursie naar het historische Stift van Melk. Terwijl u geniet van een uitstekend verzorgde lunch zet de Amadeus Cara koers naar Wenen. U geniet van een heerlijke vaarmiddag in de salon of op het Zonnedek. In Wenen staat u een schitterende avond te wachten. Wenen staat bekend om haar romantiek en muziek. De liefhebbers kunnen vanavond van boord voor een bezoek aan het Mozart- en Straussconcert in de Kursalon. Een waar hoogtepunt!

 4. Dag 4: Wenen – Boedapest

  Vandaag geniet u van een prachtige excursiedag in Wenen. Een deskundige gids neemt u graag mee op pad. ’s Morgens maakt u een stadstour langs de verschillende bezienswaardigheden van Wenen. In het historische hart van Wenen maakt u kennis met de rijke traditie van Conditorei Sluka sinds 1891. Geniet van de echte Wiener Kaffee Kultur. Bezoek eventueel op eigen gelegenheid het wereldberoemde Operahuis of het Oostenrijks militair museum . ’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen dat zeker de moeite waard is om te gaan bekijken. U kunt ook kiezen voor een ontspannen middag in uw comfortabele touringcar voor een panoramische tour door Wienerwald. Wanneer de excursiepassagiers aan het einde van de middag zijn teruggekeerd aan boord, geniet u van een voortreffelijk diner. Ondertussen gaan de trossen los en zet uw hotelschip koers naar Boedapest.

 5. Dag 5: Boedapest

  Terwijl u langzaam ontwaakt en geniet van een heerlijk ontbijt aan boord legt uw hotelschip het laatste stuk af richting Boedapest, waar aan het einde van de ochtend zal worden afgemeerd. Bij het binnenvaren van Boedapest passeert u het indrukwekkende Parlementsgebouw en bewondert u vanaf het water. Houdt uw fototoestel vooral bij de hand, u heeft de mogelijkheid om de mooiste afbeeldingen vast te leggen! Na de ontscheping reizen we per Comfort Class touringcar naar een echt Puszta landgoed, waar u kennis maakt met het Hongaarse platteland. Op de Puszta maakt u kennis met de paardentraditie die dit land heeft. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken hierna per koets een rit over de Puszta. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op excursie naar het Hongaars Parlement en Staatsopera. Aan het einde van de tour wordt u getrakteerd op een korte voordracht van de musici. Na een dag vol hoogtepunten serveert de chef en zijn keukenbrigade u een voortreffelijk diner. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Boedapest.

 6. Dag 6: Boedapest – Bratislava

  Na het ontbijt staat de stadstour prachtig Boedapest op het programma. Een boeiende rondrit en wandeling door beide door de Donau gescheiden stadsdelen. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan naar een boeiende rondleiding door de Grote Synagoge van Boedapest. Bent u toe aan wat ontspanning? Bezoek dan op eigen gelegenheid de wereldberoemde Gellért Spa. De Gellert Spa is één van de beroemdste thermale spa-baden van Europa en één van de toonaangevende spa's met natuurlijke warmwaterbronnen in Boedapest. Na de lunch vaart uw hotelschip door naar Bratislava waar we de volgende morgen zullen afmeren.

 7. Dag 7: Bratislava – Linz

  Tijdens het ontbijt arriveert de Amadeus Cara in Bratislava. Vanmorgen kunt u van boord voor de excursie stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek aan de Martinsdom (indien geopend voor publiek). Tijdens de excursie maakt u kennis met deze Slowaakse hoofdstad met haar burcht als symbool van de stad. Bovenop de heuvel ziet u direct de imposante witte burcht. Rond lunchtijd varen we door naar Linz, waar we morgenmiddag zullen afmeren. U geniet van een heerlijke vaarmiddag aan boord.

 8. Dag 8: Linz - Passau

  U geniet vanochtend van een ontspannen vaarmoment richting Linz. Geniet van alle faciliteiten aan boord of bekijk de prachtige panorama’s aan de oever. Uw schip beschikt immers over alle gemakken en een comfortabel zonnedek. Net na de lunch komt Linz in zicht. Bij aankomst kunt u van boord voor een stadstour en wandeling door de omgeving van Linz incl. een lokale proeverij. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op excursie naar Sankt Florian. Sankt Florian biedt u een perfecte combinatie van cultuur, kunst en muziek. Onder begeleiding van een deskundige lokale gids ontdekt u de hoogtepunten van Sankt Florian. Uw bezoek sluit u af met een orgelconcert. Laat in de avond worden de trossen voor de laatste keer los gegooid en legt uw hotelschip het laatste traject af naar Passau, waar we de volgende morgen zullen afmeren. U geniet in de salon van nog één gezellige avond aan boord.

 9. Dag 9: Passau – Nederland

  Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Cara en haar bemanning. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Passau. Per Comfort Class touringcar reist u door Duitsland naar Nederland. In Veenendaal wordt u in de avond nog een kopje koffie met een broodje geserveerd. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleaders. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen van dit prachtige schip over deze majestueuze rivier zal u niet snel vergeten.


Additionele informatie

Tijdens deze reis zullen we af en toe 's nachts varen. Zowel dag 1 als dag 9 zijn volledige reisdagen per touringcar.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
 • Een hotelovernachting op de heenreis in een 4-sterrenhotel in Zuid-Duitsland o.b.v. half-pension
 • Volpension verzorging aan boord
 • • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
 • • Koffie en thee na lunch en diner
 • • Water tijdens elke maaltijd
 • • Koffie of thee in de middag
 • • Welkomstcocktail
 • • Welkomstdiner
 • • Afscheidsdiner
 • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
 • Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
 • Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Alle haven- en lokale belastingen
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Veenendaal of Rotterdam Capelsebrug
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden (bij boeking of aan boord te reserveren), (excursies in de dagbeschrijving zijn niet inbegrepen in de reissom).
 • Verzekeringen
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele brandstoftoeslag

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook