Betoverende Rijnreis 7-daagse riviercruise met mps Horizon

 • Rudesheim
 • Linz
 • Rüdesheim
 • Dusseldorf
 • Boppard
 • 13 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 65 en max 97 deelnemers

 • Cruise per mps Horizon
 • Met eigen De Jong Intra reisleiding
 • Ontdek de Romantische Rijn
 • Volpension

Ga mee aan boord van de Horizon en geniet van de romatische sfeer in het Rijndal. Een afwisselende cruise waarin u in zeven dagen kan genieten van indrukwekkende burchten en kastelen die tegen de steile berghellingen liggen, maar niet te vergeten de gezellige steden zoals Linz, Andernach, Rüdesheim en Boppard. Alle ingrediënten voor een bijzondere reis.

Vervoersmogelijkheden
7-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
 2. Dag 2: Düsseldorf - Keulen
 3. Volledig 7 daags programma

Over Betoverende Rijnreis

Intro

Ga mee aan boord van de Horizon en geniet van de romatische sfeer in het Rijndal. Een afwisselende cruise waarin u in zeven dagen kan genieten van indrukwekkende burchten en kastelen die tegen de steile berghellingen liggen, maar niet te vergeten de gezellige steden zoals Linz, Andernach, Rüdesheim en Boppard. Alle ingrediënten voor een bijzondere reis. 


 


 


Verblijf

Kamers
De elegante lichtgekleurde panelen in de hutten zorgen voor een moderne en ruime ambiance. De hutten hebben allemaal een televisie, grote ramen die open kunnen en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Een föhn is op verzoek beschikbaar. Met de airconditioning regelt u zelf het klimaat in uw hut en elke hut heeft volop bergruimte voor uw bagage. Overdag klappen we één bed weg en het andere wordt omgetoverd tot een comfortabele bank. De bedden in de voordeel-hutten zijn iets verhoogd.
Faciliteiten
Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Aan boord zorgt een muzikant 1x per week voor een gezellige avond met live muziek. Door de grote ramen mist u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich in het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als u zich even lekker wilt inspannen. Bij de meeste cruises heeft u de mogelijkheid om de avond voor vertrek al in te schepen. U kunt aan boord van de Horizon gebruik maken van gratis wifi in de lounge, bar en hal (niet in België). U kunt aan boord van de Horizon uw barrekening per pin betalen.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de voorin gelegen hutten op het hoofddek per trap en stoellift bereikbaar. De in het achterschip gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar.

Verzorging
Het ontbijt en lunch staan voor u klaar op het buffet in het restaurant. Het diner serveren we aan tafel. ‘s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds een snack. Consumpties aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met creditcard kunt afrekenen.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf

  De inscheping geschiedt aan de kade in Arnhem. Vervolgens lichten wij het anker en zetten koers naar Düsseldorf. Onze reisleiding informeert u alvast over al het moois wat u tijdens de reis te wachten staat. In de avond komt u aan in de bruisende Altstadt, Düsseldorf.

 2. Dag 2: Düsseldorf - Keulen

  Rond het middaguur verschijnen de torens van de Keulse Dom aan de horizon. De hele middag heeft u de tijd om de binnenstad van Keulen te ontdekken. Hier treft u gezellige pleinen en steegjes. Naast prachtige gebouwen en monumenten zijn er ook veel wijnhuizen met terrassen en moderne winkelstraten. Vergeet vooral niet de indrukwekkende kathedraal die zeker het bezichtigen waard is. 


   

 3. Dag 3: Linz - Andernach

  Vanuit Keulen varen we verder naar Linz, onze eerste stop voor vandaag. Vroeg ik de ochtend meren we af in Linz. Hier heeft u kort de tijd een bezoek te brengen aan deze mooie stad. De felgekleurde vakwerkhuisjes in de binnenstad zijn een lust voor het oog. Wij verwachten u voor de lunch weer aan boord, we varen door naar onze eindbestemming voor vandaag, Andernach. Geniet tijdens de reis naar Andernach van prachtige vergezichten.


 4. Dag 4: Andernach - Rüdesheim

  Het prachtige panorama dat vandaag aan u voorbij trekt bestaat uit een aaneenschakeling van burchten, kastelen, steile met wijngaarden bedekte berghellingen en natuurlijk de wereldberoemde Loreley. Het hoogtepunt van de reis! Begin van de middag meren wij af in het toeristenstadje Rüdesheim. Het mooie middeleeuwse centrum staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. 

 5. Dag 5: Rüdesheim - Oberwesel - Boppard

  In het historische Oberwesel zullen wij de ochtend doorbrengen. Hier kunt u onder andere een bezoek brengen aan de Onze Lieve-Vrouwe-Kerk of een wandeling maken door deze indrukwekkende plaats. Naarmate we verder de Rijn opvaren verandert het landschap zienderogen. Het wordt heuvelachtiger en de eerste wijngaarden komen in zicht. Aan het begin van de middag arriveren wij in het wijnstadje Boppard. De lange Rijnpromenade leidt u naar het centrum. Ook is er de mogelijkheid om met de kabelbaan naar het hooggelegen uitzichtpunt te gaan. 

 6. Dag 6: Boppard - Düsseldorf

  Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Düsseldorf. In snel tempo trekken plaatsen als Bonn en Keulen nogmaals aan het oog voorbij. Halverwege de middag komen wij aan in Düsseldorf. Voor het diner heeft u nog tijd het centrum in te lopen. Aan boord treft de bemanning ondertussen alle voorbereidingen om het op deze laatste avond van de reis extra gezellig te maken.

 7. Dag 7: Düsseldorf - Arnhem

  Op naar de thuishaven Arnhem! U heeft door deelname aan deze reis zelf kunnen ervaren dat bedrijvigheid en romantiek op de rivier de Rijn uitstekend samen gaan. Om 14.00 uur leggen wij in Arnhem de loopplank voor u uit en is het weer tijd om afscheid te nemen.


Additionele informatie

Deze cruise wordt begeleid door onze eigen de Jong Intra reisleidster. Zij staat u tijdens de hele reis met raad en daad terzijde en samen met schipper Pascal en zijn deskundige staf zorgt zij voor een gevarieerd dagen avondprogramma.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • De Jong Intra reisleiding
 • 6 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Eén avond met live muziek
 • Captains Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland


Anderen bekeken ook