Riviercruises België

Riviercruises België

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Manon, Riviercruises specialist | de Jong Intra Vakanties

België is een prachtig land, met veel historische steden. Ook als u België al meerdere keren bezocht heeft dan zult u zien dat u tijdens een riviercruise het land van een heel andere kant ontdekt. Gaat u mee aan boord?

Manon

Riviercruise specialist

Stelt u zich eens voor: u stapt in Nederland aan boord van uw 'hotel' om vervolgens de grens naar België over te varen. Mooie landschappen trekken aan u voorbij terwijl u de gelegenheid heeft om de historische plaatsen van België te bezoeken. Een riviercruise door België biedt echt alle ingrediënten voor een fijne vakantie!

Onze aanbevelingen voor een riviercruise België


Lees alles over riviercruises in België

Goed voorbereid op riviercruise door België

Voor een riviercruise naar België bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres. De rivieren van ons bourgondische zuiderbuurland voeren u langs prachtige parels van steden en de afwisselende natuur. Het Albert Kanaal en de Maas zijn beide uniek en uitstekend geschikt voor een comfortabele cruisevakantie.

Wanneer gaat u op riviercruise naar België?

Gedurende de vier seizoenen kunt u genieten van een riviercruise over de Belgische rivieren. Stap aan boord om de prachtige landschappen en niet te vergeten de pittoreske steden te ontdekken. In het voorjaar kunt u uw ogen uitkijken

Kerstmarkt- en Oud & Nieuwcruises in België

Een riviercruise naar België is de ideale manier om u onder te dompelen in de kerstferen. Voor de feestdagen in december vindt u er prachtige kerstmarkten. Tijdens een kerstmarktcruise naar België verblijft u aan boord van een van onze schepen en bezoekt u gezellige kerstmarkten in België, zoals Antwerpen.

Niet te vegeten is een riviercruise tijdens Oud & Nieuw naar België. Ontdek hoe onze Zuiderburen de feestdagen vieren. Beleef het sfeervolle Gent, hoofstad Brussel en Kunststad Antwerpen.


De mooiste riviercruises in België

Welke riviercruise België kiest u?

Geniet het gehele jaar van een riviercruise in België. Of u nu kiest voor het voorjaar, de zomer, het najaar of de adventperiode, ieder seizoen heeft zijn eigen charmes. De riviercruise begint in Nederland, vervolgens vaart u naar onze zuiderburen. Een bezoek aan de bourgondische havenstad Antwerpen mag zeker niet ontbreken, maar uiteraard is dit niet het enige wat België te bieden heeft. Ontdek Brugge, Gent en niet te vergeten Hasselt.

Tijdens een riviercruise België leert u ons bourgondische zuiderbuurland beter kennen vanaf het water. Gaat u mee aan boord over het Albertkanaal, de Schelde en de Maas?

Riviercruise over de Schelde

De Schelde is een belangrijke rivier in België. Via Noord-Frankrijk waar de Schelde ontspringt gaat de rivier door Wallonië en Vlaanderen langs de bekende steden, Gent en Antwerpen richting Nederland. In Antwerpen is dan ook de grootste haven aan de Schelde te vinden.

Riviercruise over het Albert Kanaal

De meeste van onze riviercruises naar België varen een traject over het Albert Kanaal. In 1920 werd besloten verschillende kanalen te bouwen in België, dit was erg belangrijk voor het vervoer. Er moest en zou een verbinding komen tussen Antwerpen en Luik, die er ook is gekomen en nu bekend staat als het Albertkanaal. Dit kanaal verbindt Antwerpen met verschillende steden zoals Hasselt, en niet te vergeten de Maas met de Schelde.

Riviercruise over de Maas

De Maas is een erg bekende rivier in Nederland, voordat deze rivier Nederland binnen stroomt legt de rivier de Maas in België een prachtige route af. Wanneer u aan de Maas in België denkt, vergeet dan niet de steden Dinant, Namen en Luik te noemen. Alle drie zijn het prachtige steden waar de Maas doorheen stroomt. Geniet van de afwisselende natuur door de Belgische Ardennen en de bekende en knusse steden.


Reizen naar uw riviercruise door België

Uw vertrekhaven voor een riviercruise naar België

Een riviercruise naar België vertrekt eenvoudig vanuit Nederland. In Arnhem of Rotterdam stapt u aan boord waar u gelijk kunt genieten van de prachtige rivieren varend naar België.

Tip: Pre-night bij uw riviercruise naar België

Begin uitgerust aan uw riviercruise naar België en scheep al op de dag voor vertrek in aan boord. 's Avonds nog de gelegenheid om een drankje te nuttigen in de lounge en kennis te maken met uw medereizigers en het uitgebreide ontbijt de volgende morgen is inbegrepen in de prijs. Na de inscheping van de overige gasten zal het schip in de ochtend vertrekken voor uw riviercruise naar België. Indien een pre-night bijgeboekt kan worden, vindt u deze in het boekingsproces terug bij de extra's van de betreffende cruise.Waarom een riviercruise naar België met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een riviercruise België wilt u optimaal genieten! De reisspecialisten van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw cruisevakantie naar België een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

 • Groot aanbod riviercruises in België

 • Exclusieve riviercruises voor de Jong Intra Vakanties met eigen reisleiding

 • Bij veel reizen: optionele Pre-Night

 • Vele excursiemogelijkheden aan boord

 • De Jong Intra Vakanties - dé riviercruisespecialist
Brochure Riviercruises

Ben je op zoek naar een riviercruise over de Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse of Oostenrijkse rivieren? Dan ben je bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres. Of je nu een kort uitstapje wilt maken of 17 dagen wilt genieten van een mooie riviercruise, de keuze is aan jou.

De hedendaagse schepen zijn uiterst comfortabel en de keukenbrigades zijn perfect opgeleid. Het maakt niet uit of je aan boord stapt van een 3-, 4- of een 5-sterren schip, de bemanning maakt het je meteen al naar de zin. Je voelt je bij de eerste stap op de loopplank al van harte welkom en de verzorging aan boord laat echt niets te wensen over. Grote pluspunten zijn dat jouw hotel met je meereist en dat alle maaltijden aan boord inclusief zijn.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure riviercruise 2024


Praktische informatie over reizen naar België

Wilt u meer weten over reizen naar België? Alle praktische informatie vindt u op onze speciale België pagina.

U vindt hier informatie over o.a.

 • Reisdocumenten

 • Geldzaken

 • Openingstijden van winkels

 • Klimaat en beste reistijd

 • Eten en drinken

 • Feestdagen in België