Kerst en Oud & Nieuwcruise 11-Daagse Kerst en Oud&Nieuwcruise over de Romantische Rijn en door de Zuidelijke Nederlanden

 • Brussel
 • Grand Place in Brussels in night, Belgium
 • Keulen
 • Brussel
 • kerstmarkt Keulen
 • 12 foto's
 • Kerstreizen
 • Riviercruises
 • Rondreizen

Groepsgrootte min. 120 en max 168 deelnemers

 • Cruise per HS Amadeus Silver II
 • Vertrek en terugkomst in Rotterdam
 • Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
 • Geniet van een Kerst en Oud & Nieuwcruise over de Rijn en door de Zuidelijke Nederlanden in 5-sterren luxe!

Viert u de feestdagen met ons aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip Amadeus Silver II? Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een echt kerstconcert in Koblenz. In Antwerpen geniet u van een feestelijke Oudejaarsavond. En laat u verrassen tijdens het nieuwjaarsconcert in Willemstad. Tijdens deze veelzijdige vaarvakantie ontdekt u de Burchten- en Kastelenroute langs d

Vervoersmogelijkheden
11-daags programma
 1. Dag 1: Rotterdam – Keulen
 2. Dag 2: Keulen - Bonn
 3. Volledig 11 daags programma

Over Kerst en Oud & Nieuwcruise

Intro

Viert u de feestdagen met ons aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip Amadeus Silver II? Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een echt kerstconcert in Koblenz. In Antwerpen geniet u van een feestelijke Oudejaarsavond. En laat u verrassen tijdens het nieuwjaarsconcert in Willemstad. Tijdens deze veelzijdige vaarvakantie ontdekt u de Burchten- en Kastelenroute langs de Rijn en historische parels als Gent, Brussel en Dordrecht in de Zuidelijke Nederlanden. De uitstekende verzorging en de vriendelijke bemanning maken uw riviercruise compleet. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!


Verblijf

Kamers
De royale en comfortabele cabines van het riviercruiseschip Amadeus Silver II zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals: TV met video-informatie, radio, telefoon, individueel regelbare airconditioning en verwarming en eigen badkamer met douche en toilet.

De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en op het Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17m² met een innovatieve horizontale panorama schuifpui, waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden en welke op deze wijze tevens dient als Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26m², met een privé verandabalkon. De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.
Faciliteiten
U bevindt zich op een van de allermooiste hotelschepen van Europa. In het luxe restaurant van hotelschip Amadeus Silver II worden u elke dag ontbijt, lunch en diner geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Tevens vindt u op hotelschip Amadeus Silver II de volgende faciliteiten: fitnessfaciliteiten, massageruimte, boutique en een kapsalon.

Vanuit de sfeervolle salon op het Mozartdek en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken. Het hotelschip Amadeus Silver II biedt plaats aan 168 personen.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Er is op hotelschip Amadeus Silver II een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozartdek, het Straussdek en het Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap. Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord van riviercruiseschip Amadeus Silver II is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Elektrische scootmobiels zijn uitgesloten.

Verzorging
Eerst wordt u welkom geheten met een welkomstcocktail. De verzorging aan boord is volpension. Komt u culinair dineren in het panoramarestaurant? Na de lunch en het diner krijgt u koffie en thee. Tijdens uw cruise mag zeker het afscheidsdiner niet ontbreken, waarvan u kan genieten in het panorama restaurant terwijl u van al het moois geniet om u heen.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Rotterdam – Keulen
  Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland tussen 10.30 en 11.30 uur. U reist op eigen gelegenheid naar de kade in Rotterdam. De Amadeus Silver gooit haar trossen los en vaart richting Keulen. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijke lunch en een welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!
 2. Dag 2: Keulen - Bonn

  Vanmorgen een heerlijke vaarochtend aan boord van de Amadeus Silver II. Tijdens de lunch komt Keulen in zicht. Vanmiddag kunnen de liefhebbers van boord voor een kennismaking met de Domstad Keulen tijdens een stadswandeling. Wanneer u op eigen gelegenheid Keulen gaat ontdekken, houdt u er rekening mee dat veel winkels en musea vanwege Heiligabend eerder sluiten. Vanavond geniet u van een heerlijk diner aan boord. Na het diner gooit de kapitein de trossen los en zet koers richting Bonn.

   

 3. Dag 3: Eerste Kerstdag - Bonn - Koblenz
  Het is vandaag Eerste Kerstdag. U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Amadeus Silver II. Nadat u heeft genoten van de uitgebreide lunch komt Koblenz in zicht. Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een Kerstconcert in Koblenz op 1e Kerstdag. Samen vieren we Kerst. Een mooi muzikaal kersprogramma met medewerking van talentvolle musici. Friendship Cruises biedt haar passagiers dit Kerst Concert exclusief aan.
 4. Dag 4: Tweede Kerstdag - Koblenz - Oberwesel - Remagen

  Vanochtend vaart u over het mooiste stukje van de Rijn; de beroemde burchten- en kastelenroute en de Loreley passage naar Oberwesel. Tijdens de lunch arriveert de Amadeus Silver II in Oberwesel waar de excursiepassagiers van boord gaan voor een stadswandeling Bacharach met een Weinprobe. Aan het eind van de middag zet uw hotelschip koers richting Remagen waar u later vanavond aankomt.

 5. Dag 5: Remagen - Bonn - Rotterdam
  Vanochtend vroeg gooit de Amadeus Silver II haar trossen los om naar Bonn te varen. Na het ontbijt kunt u van boord voor een stadswandeling door deze Beethovenstad. Rond lunchtijd vaart u stroomafwaarts en passeert u onder andere Keulen en Düsseldorf op weg naar Rotterdam, waar u de volgende morgen zult aankomen.
 6. Dag 6: Rotterdam – Brussel

  Vandaag ligt uw hotelschip afgemeerd in de havenstad Rotterdam. Wij hebben voor u voor deze ochtend een interessant excursieprogramma samengesteld. Gaat u mee op rondrit door Rotterdam in de historische tram? Stap in aan boord van de verwarmde historische tram en ontdek de bekende havenstad Rotterdam! Of kies voor een kunstzinnig bezoek aan het Depot Boijmans van Beuningen. De wereldhavenstad leent zich ook uitstekend voor een individuele ontdekking. Om 17.00 uur gooit de kapitein de trossen los en zet koers naar Brussel.

 7. Dag 7: Brussel - Gent

  Wanneer u wakker wordt in uw comfortabele cabine, bent u inmiddels in Brussel aangekomen. U bezoekt vandaag de grootste stad en tevens de hoofdstad van België: Brussel! Het centrum van Brussel straalt pracht en praal uit. U vindt hier prachtige oude en nieuwe gebouwen, prachtige winkels en indrukwekkende lanen en parken. Tijdens deze stadstour per bus maakt u kennis met de highlights van Brussel. Gevolgd door een korte wandeling in het centrum. ’s Avonds tijdens het diner gaan de trossen los en varen we naar Gent, waar we de volgende morgen zullen afmeren.

 8. Dag 8: Gent

  Na een heerlijk ontbijtbuffet kunt u van boord voor de excursie stadwandeling Gent. Vandaag kunt u eveneens mee op excursie naar Brugge, van oudsher een rijke textielstad. De prachtige patriciërs huizen en de Sint-Baafskathedraal zijn hier de getuigen van. Brugge biedt eveneens een aaneenschakeling van prachtige middeleeuwse gebouwen en pittoreske grachten. ’s Avonds blijft het hotelschip afgemeerd liggen in Gent.

 9. Dag 9: Oudejaarsdag - Gent - Antwerpen

  Vandaag is het oudejaarsdag. Vroeg in de morgen zet uw hotelschip koers richting Antwerpen. Na de lunch kunnen de excursiepassagiers van boord voor een historische stadswandeling. De Amadeus Silver II blijft vanavond afgemeerd liggen in Antwerpen.

 10. Dag 10: Nieuwjaarsdag - Antwerpen - Willemstad

  Vandaag is het Nieuwjaarsdag. Wanneer u geniet van het ontbijt worden de trossen los gegooid voor een heerlijke vaarochtend vanuit Antwerpen naar Willemstad. Willemstad is een oude vestingstad aan het Volkerak en het Hollands Diep. Vanmiddag nodigen wij u graag uit voor een stadswandeling door dit prachtige vestingstadje. Een boeiende excursie te voet onder leiding van een deskundige gids. Aansluitend vindt een nieuwjaarsconcert plaats,  speciaal georganiseerd voor u als passagier.. Uw hotelschip blijft vanavond afgemeerd in Willemstad.

 11. Dag 11: Willemstad - Dordrecht - Rotterdam

  Alweer de laatste dag van uw cruise door Duitsland, Nederland en België. Vanmorgen arriveert de Amadeus Silver II in Dordrecht, waar de liefhebbers van boord gaan voor een stadswandeling. U duikt de geschiedenis in van Dordrecht. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het één van de zes grote steden van Holland. Vanmiddag vaart u vanuit Dordrecht naar Rotterdam, waar de ontscheping om ca. 16.00 uur plaatsvindt. U neemt afscheid van de Amadeus Silver II en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise!


Additionele informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet u per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Eventuele meerkosten voor een dieet dienen ter plaatse te worden afgerekend en zijn derhalve niet inbegrepen.

 

In- en ontschepen in Rotterdam

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.


Rolstoelen en rollators

Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal toegestane rolstoelen / rollators is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers, zodat u verplicht bent om dit bij boeking aan ons te melden. Alleen wanneer u ons bij reservering heeft laten weten dat u van een opvouwbare rolstoel of rollator gebruik wenst te maken en wanneer deze door ons schriftelijk aan u is bevestigd, mag deze mee op reis. Meldt u dit niet, dan kan dit te allen tijde het ontbinden van de reisovereenkomst tot gevolg hebben, zonder recht op restitutie. De gebruiker moet self-supporting zijn. Vanwege voorgenoemde redenen is het niet toegestaan om de rollator of rolstoel aan boord te gebruiken, deze wordt voor u geparkeerd op het Zonnedek. Zodra u ergens aan wal gaat, staat deze uiteraard weer tot uw beschikking. Neemt u een rollator of rolstoel mee op reis, dan is het niet mogelijk om vooraf (een) excursie(pakket) te boeken. Wilt u met uw rolstoel of rollator deelnemen aan een excursie, vraag dan even aan de bemanning of die excursie ook bij u past. Dat voorkomt teleurstellingen. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.

 

 

 Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 11-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Amadeus Silver II
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
 • Volpension verzorging aan boord.
 • •Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
 • •Koffie en thee na lunch en diner.
 • •Water tijdens elke maaltijd.
 • •Koffie of thee in de middag.
 • •Welkomstcocktail.
 • •Welkomstdiner.
 • •Afscheidsdiner.
 • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
 • Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Alle haven- en lokale belastingen.
 • Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz speciaal voor Friendship Cruises passagiers.
 • Hoogtepunt: Nieuwjaarsconcert Willemstad speciaal voor Friendship Cruises passagiers.
 • Na de productie van de brochure heeft er voor deze reis een vaarschema wijziging plaatsgevonden. Het actuele schema vindt u op de website (er kunnen echter altijd nog wijzigingen plaatsvinden zoals in onze algemene voorwaarden omschreven).
Niet inbegrepen
 • Toeslagen voor andere type accommodaties.
 • Eventuele brandstoftoeslag.
 • Excursies (bij boeking te reserveren).
 • Verzekeringen
 • Boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook