Riviercruises Frankrijk

Riviercruises Frankrijk

Met eigen vervoer
Met hoeveel personen reist u?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Manon, Riviercruises specialist | de Jong Intra Vakanties

Frankrijk is een heerlijk vakantieland, maar wordt nog niet vaak gezien als een bestemming voor een riviercruise. Onterecht vinden wij en daarom vindt u bij ons een prachtige riviercruise door Frankrijk. Ontdek de Seine en Parijs vanaf het water. En uiteraard reist u per comfortabel touringcar naar uw afvaartpunt in Frankrijk.

Manon

Riviercruise specialist

Een riviercruise door Frankrijk met de Jong Intra Vakanties is een bijzondere beleving. De Seine slingert zicht door een prachtig landschap en langs beroemde steden als Rouen, Conflans en natuurlijk door de hoofdstad Parijs. Op de groene oevers bevinden zich indrukwekkende kastelen en geen dag is hetzelfde. Wij raden onze riviercruise Frankrijk dan ook zeker aan!


Lees alles over riviercruises inFrankrijk

Goed voorbereid op riviercruise door Frankrijk

Een riviercruise door Frankrijk is de uitstekende manier om de beroemdste waterweg van Frankrijk te ontdekken, de Seine. Het stroomgebied van de Seine voert langs chique en stijlvolle steden, impressionistische landschappen, koninklijke kastelen en authentieke vissersdorpjes. Aan boord kunt u genieten van al het moois wat Frankrijk te bieden heeft.

Wanneer gaat u op riviercruise naar Frankrijk?


De mooiste riviercruises in Frankrijk

Een riviercruise Frankrijk is een uitstekende manier om de beroemdste waterweg van Frankrijk te ontdekken. Tijdens een riviercruise over de Seine kunt u genieten van dr onmiskenbaar romantische sfeer, het afwisselende landschap en niet te vergeten de heerlijke Franse wijn en kaas.

Tijdens een riviercruise over de Seine leert u dit prachtige land beter kennen. U heeft tijdens de riviercruise de mogelijkheid chique en stijlvolle steden te ontdekken zoals Rouen, Le Havre, Vernon en uiteraard de stad van de liefde, Parijs.

Hier vindt u de rivieren voor een riviercruise door Frankrijk in 2023.

Riviercruise over de Seine

Met een lengte van 776 kilometer is de Seine niet de langste maar waarschijnlijk wel de beroemdste waterweg van Frankrijk en heeft een onmiskenbaar romantische sfeer. De Seine ontspringt op 446 m hoogte, iets ten noorden van Dijon, op het plateau van Langres. Hier ontspringen meerdere rivieren zoals de Marne en de Maas. Vanaf daar stroomt de rivier naar het noordwesten. Na het Franse Troyes stromen verschillende zijrivieren de Seine in. Vlak voordat de rivier Parijs instroomt, voegt de Marne zich nog bij haar. Beroemde bezienswaardigheden zoals de Notre Dame en de Eiffeltoren liggen direct aan de rivier. Buiten de Franse hoofdstad begint de rivier sterk te meanderen. Het stroomgebied van de Seine voert langs chique en stijlvolle steden, prachtige impressionistische landschappen, koninklijke kastelen en authentieke vissersdorpjes. Bij Rouen bevindt zich één van de mooiste bruggen van Europa, de ophaalbrug ‘Flaubert’. Vlakbij de zee is een tuigbrug over de Seine genaamd ‘Pont de Normandie’. De Seine mondt uit bij Le Havre in het Kanaal. Een cruise over de Seine is een fantastische kans om niet alleen de prachtige hoofdstad Parijs te ontdekken, maar ook de adembenemende landschappen langs de rivier de Seine en historische plaatsen in de regio Normandië. Nu nog zetten veel kunstenaars hun schildersezels langs de oevers.


Reizen naar uw riviercruise door Frankrijk

Uw vertrekhaven voor een riviercruise naar Frankrijk

Boekt u een riviercruise naar Frankrijk, in de meeste gevallen vertrekt u vanuit Nederland. In Arnhem start uw reis met een comfortabele bustransfer naar Frankrijk. Uiteraard vindt u de juiste informatie over de vertrekplaats van uw riviercruise naar Frankrijk bij de betreffende riviercuise.


Waarom een riviercruise naar Frankrijkmet de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een riviercruise Frankrijk wilt u optimaal genieten! De reisspecialisten van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw cruisevakantie naar Frankrijk een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • Unieke riviercruises in Frankrijk

  • Vele excursiemogelijkheden aan boord

  • De Jong Intra Vakanties - dé riviercruisespecialist
Looptijd: van april 2023 tot en met oktober 2023

Bent u op zoek naar een riviercruise over de Nederlandse, Belgische, Franse of Duitse rivieren? Dan bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres! Of u een kort uitstapje wilt maken of 15 dagen wilt genieten van een mooie riviercruise, de keuze is aan u.

De hedendaagse schepen zijn uiterst comfortabel en de keukenbrigades zijn perfect opgeleid. Het maakt niet uit of u aan boord stapt van een 3- of een 4-sterren schip, de bemanning maakt het u meteen al naar de zin. U voelt zich bij de eerste stap op de loopplank van harte welkom en de verzorging aan boord laat echt niets te wensen over. Het grote pluspunt dat uw hotel met u meereist en het feit dat alle maaltijden aan boord inclusief zijn, zorgen ervoor dat een riviercruise een heerlijk ontspannen manier van reizen is!

/brochure riviercruises

Praktische informatie over reizen naar Frankrijk

Wilt u meer weten over reizen naar Frankrijk? Alle praktische informatie vindt u op onze speciale Frankrijk pagina.

U vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Frankrijk