Oud & Nieuwcruise De Zuidelijke Nederlanden 6-daagse Oud & Nieuwcruise met HS Amadeus Silver II

 • Brussels , Grand place in summer twilight ,Belgium
 • Gent
 • Antwerpen
 • Oud & Nieuwcruise De Zuidelijke Nederlanden
 • Het Steen, kasteel in Antwerpen
 • 11 foto's
 • Kerstreizen
 • Riviercruises
 • Rondreizen

Groepsgrootte min. 120 en max 168 deelnemers

 • Cruise per HS Amadeus Silver II
 • Verblijf op basis van volpension
 • Nederlandssprekende cruiseleaders
 • Geniet van een Oud & Nieuwcruise door de Zuidelijke Nederlanden in 5-sterren luxe

Een prachtige Oud & Nieuw cruise met als hoogtepunt het nieuwjaarsconcert in Willemstad. Deze cruise begint en eindigt in Rotterdam. Na de inscheping aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip HS Amadeus Silver II zetten we koers naar onze zuiderburen. Beleef het sfeervolle Gent, hoofdstad Brussel en Kunststad Antwerpen. Ook een bezoek aan vestigingstadje Willemstad en 'Statenstad' Dordrecht staa

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Rotterdam – Brussel
 2. Dag 2: Brussel - Gent
 3. Volledig 6 daags programma

Over Oud & Nieuwcruise De Zuidelijke Nederlanden

Intro

Een prachtige Oud & Nieuw cruise met als hoogtepunt het nieuwjaarsconcert in Willemstad. Deze cruise begint en eindigt in Rotterdam. Na de inscheping aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip HS Amadeus Silver II zetten we koers naar onze zuiderburen. Beleef het sfeervolle Gent, hoofdstad Brussel en Kunststad Antwerpen. Ook een bezoek aan vestigingstadje Willemstad en 'Statenstad' Dordrecht staat op het programma. Luid met ons het nieuwe jaar in!


Verblijf

Kamers
De royale en comfortabele cabines van het riviercruiseschip Amadeus Silver II zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals: TV met video-informatie, radio, telefoon, individueel regelbare airconditioning en verwarming en eigen badkamer met douche en toilet.

De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en op het Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17m² met een innovatieve horizontale panorama schuifpui, waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden en welke op deze wijze tevens dient als Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26m², met een privé verandabalkon. De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Graag maken wij attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.
Faciliteiten
Bevindt je op een van de allermooiste hotelschepen van Europa. In het luxe restaurant van hotelschip Amadeus Silver II wordt elke dag ontbijt, lunch en diner geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Tevens zijn er op het hotelschip Amadeus Silver II de volgende faciliteiten: fitnessfaciliteiten, massageruimte, boutique en een kapsalon.

Vanuit de sfeervolle salon op het Mozartdek en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, is het heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die voorbij trekken. Het hotelschip Amadeus Silver II biedt plaats aan 168 personen.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Er is op hotelschip Amadeus Silver II een echte hotellift aanwezig om het Mozartdek, het Straussdek en het Haydndek te bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar, alleen per trap. Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord van riviercruiseschip Amadeus Silver II is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Elektrische scootmobiels zijn uitgesloten.

Verzorging
Eerst heet de bemanning iedereen welkom met een welkomstcocktail. De verzorging aan boord is volpension. Kom culinair dineren in het panoramarestaurant? Na de lunch en het diner is koffie en thee inclusief. Tijdens deze cruise mag zeker het afscheidsdiner in het panorama restaurant niet ontbreken, en vergeet vooral niet te genieten van al het moois om je heen.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Rotterdam – Brussel
  Deze prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland tussen 15.00 en 16.00 uur. Reis op eigen gelegenheid naar de kade in Rotterdam. De Amadeus Silver II gooit haar trossen los en vaart richting Brussel. Aan boord heet de bemanning iedereen welkom met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van deze cruise!
 2. Dag 2: Brussel - Gent

  Wanneer je wakker wordt in de comfortabele cabine, zijn we inmiddels in Brussel aangekomen. Bezoek vandaag de grootste stad en tevens de hoofdstad van België: Brussel! Het centrum van Brussel straalt pracht en praal uit. Vind hier prachtige oude en nieuwe gebouwen, prachtige winkels en indrukwekkende lanen en parken. Tijdens deze stadstour per bus maken we kennis met de highlights van Brussel (excl.). Gevolgd door een korte wandeling in het centrum. ’s Avonds tijdens het diner gaan de trossen los en varen we naar Gent, waar we de volgende morgen zullen afmeren.

 3. Dag 3: Gent

  Na een heerlijk ontbijtbuffet kunnen we van boord voor de excursie stadwandeling Gent. Vandaag kan je eveneens mee op excursie naar Brugge, van oudsher een rijke textielstad. De prachtige patriciërs huizen en de Sint-Baafskathedraal zijn hier de getuigen van. Brugge biedt eveneens een aaneenschakeling van prachtige middeleeuwse gebouwen en pittoreske grachten. ’s Avonds blijft het hotelschip afgemeerd liggen in Gent.

 4. Dag 4: Oudejaarsdag – Gent - Antwerpen

  Vandaag is het oudejaarsdag. Vroeg in de morgen zet uw hotelschip koers richting Antwerpen. Na de lunch kunnen de excursiepassagiers van boord voor een historische stadswandeling. De Amadeus Silver II blijft vanavond afgemeerd liggen in Antwerpen.

 5. Dag 5: Nieuwjaarsdag - Antwerpen - Willemstad

  Vandaag is het Nieuwjaarsdag. Wanneer we genieten van het ontbijt worden de trossen los gegooid voor een heerlijke vaarochtend vanuit Antwerpen naar Willemstad. Willemstad is een oude vestingstad aan het Volkerak en het Hollands Diep. Vanmiddag nodigen wij iedereen graag uit voor een stadswandeling door dit prachtige vestingstadje. Een boeiende excursie te voet onder leiding van een deskundige gids. Aansluitend vindt een Nieuwjaarsconcert plaats, speciaal georganieerd alle passagiers. Uw hotelschip blijft vanavond afgemeerd in Willemstad. 

 6. Dag 6: Willemstad - Dordrecht - Rotterdam

  Alweer de laatste dag van uw cruise door Nederland en België. Vanmorgen arriveert de Amadeus Silver II in Dordrecht, waar de liefhebbers van boord gaan voor een stadswandeling (excl.). Duik in de geschiedenis in van Dordrecht. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het één van de zes grote steden van Holland.  Vanmiddag varen we vanuit Dordrecht naar Rotterdam, waar de ontscheping om ca. 16.00 uur plaatsvindt. Neem afscheid van de Amadeus Silver II en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert iedereen met eigen vervoer huiswaarts. We hopen dat je hebt genoten van een prachtige cruise!


Additionele informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet u per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Eventuele meerkosten voor een dieet dienen ter plaatse te worden afgerekend en zijn derhalve niet inbegrepen.

 

In- en ontschepen in Rotterdam

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.


Rolstoelen en rollators

Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal toegestane rolstoelen / rollators is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers, zodat u verplicht bent om dit bij boeking aan ons te melden. Alleen wanneer u ons bij reservering heeft laten weten dat u van een opvouwbare rolstoel of rollator gebruik wenst te maken en wanneer deze door ons schriftelijk aan u is bevestigd, mag deze mee op reis. Meldt u dit niet, dan kan dit te allen tijde het ontbinden van de reisovereenkomst tot gevolg hebben, zonder recht op restitutie. De gebruiker moet self-supporting zijn. Vanwege voorgenoemde redenen is het niet toegestaan om de rollator of rolstoel aan boord te gebruiken, deze wordt voor u geparkeerd op het Zonnedek. Zodra u ergens aan wal gaat, staat deze uiteraard weer tot uw beschikking. Neemt u een rollator of rolstoel mee op reis, dan is het niet mogelijk om vooraf (een) excursie(pakket) te boeken. Wilt u met uw rolstoel of rollator deelnemen aan een excursie, vraag dan even aan de bemanning of die excursie ook bij u past. Dat voorkomt teleurstellingen. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.

 

 

 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 6-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip HS Amadeus Silver II.
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
 • Volpension verzorging aan boord
 • •Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
 • •Koffie en thee na lunch en diner
 • •Water tijdens elke maaltijd
 • •Koffie of thee in de middag
 • •Welkomstcocktail
 • •Welkomstdiner
 • •Afscheidsdiner
 • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
 • Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Alle haven- en lokale belastingen.
 • Hoogtepunt: Nieuwjaarsconcert Willemstad speciaal voor Friendship Cruises passagiers
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
 • Na de productie van de Riviercruise brochure (maart t/m december 2024) heeft er voor deze reis een vaarschema wijziging plaatsgevonden. Het actuele schema is terug te vinden op de website (er kunnen echter altijd nog wijzigingen plaatsvinden zoals in onze algemene voorwaarden omschreven).
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Rotterdam
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden (bij boeking te reserveren)
 • Eventuele brandstoftoeslag.
 • Verzekeringen
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook