Kerst- en Oud en Nieuwcruise naar Straatsburg 11-Daagse Kerst- en Oud & Nieuwcruise naar Straatsburg

 • Straatsburg
 • Mainz
 • Mannheim
 • Straatsburg kerst
 • Bonn
 • 20 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 120 en max 140 deelnemers

 • Cruise per HS George Eliot
 • Vertrek en terugkomst vanuit Rotterdam Capelsebrug of Veenendaal
 • Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
 • Geniet van een Kerst- en Oud & Nieuwcruise naar Straatsburg in 5-sterren luxe!

Een splinternieuwe reis tijdens de feestdagen in het aanbod van Friendship Cruises. Nog niet eerder hebben wij tijdens Kerst en Oud & Nieuw gevaren over de Rijn vanuit Emmerich richting Straatsburg. We varen door betoverende winterlandschappen. Geniet van mooi verlichte steden als Bonn, Mainz, Speyer en Straatsburg. Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een echt kerstcon

Vervoersmogelijkheden
11-daags programma
 1. Dag 1: Emmerich - Keulen
 2. Dag 2: Keulen - Bonn
 3. Volledig 11 daags programma

Over Kerst- en Oud en Nieuwcruise naar Straatsburg

Intro

Een splinternieuwe reis tijdens de feestdagen in het aanbod van Friendship Cruises. Nog niet eerder hebben wij tijdens Kerst en Oud & Nieuw gevaren over de Rijn vanuit Emmerich richting Straatsburg. We varen door betoverende winterlandschappen. Geniet van mooi verlichte steden als Bonn, Mainz, Speyer en Straatsburg. Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een echt kerstconcert in Koblenz. Geniet van een feestelijke oudejaarsavond aan boord. In vestingstadje Willemstad vieren wij het nieuwe jaar tijdens een muzikale verrassing, waarna de cruise eindigt in Rotterdam.


Verblijf

Kamers
De royale en comfortabele cabines van het riviercruiseschip George Eliot bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals: TV met video-informatie, radio, telefoon, individueel regelbare airconditioning en verwarming en eigen badkamer met douche en toilet.

De royale en comfortabele cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Diamantdek bevinden zich de A-suites van 23 m² met echt privé verandabalkon, enkele A-mini suites van 18 m² en de A-cabines van 16 m² met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Rubindek liggen de B-mini suites van 18 m², alsmede de B-cabines (Economy) van 16 m² met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Smaragddek vind je de C-mini suites van 18 m² en de C-cabines (Economy) van 15 m² met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden. De cabines zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen. Geniet van de prachtige panorama’s vanuit het aparte zitje in uw suite.

Graag maken wij attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.
Faciliteiten
Wordt vorstelijk ontvangen in de royale entree op het Diamantdek. In de sfeervolle panoramasalon is de mogelijkheid heerlijk te ontspannen. Bij warm weer worden de panorama schuifpuien van de bistro bar open geschoven. Het restaurant bevindt zich op het Rubindek. Laat je in de watten leggen bij de kapper of geniet van een sauna. Op het Zonnedek is het heerlijk vertoeven in de loungestoelen en op de ligbedden, of in de whirlpool. Op het hotelschip George Eliot bevinden zich de de volgende faciliteiten: kapsalon, wellness en een bistrobar.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Er is op hotelschip George Eliot een echte hotellift aanwezig waarmee het Diamantdek, het Rubindek en het Smaragddek te bereiken is. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar, alleen per trap.

Verzorging
Eerst wordt je welkom geheten met een welkomstcocktail. De verzorging aan boord is volpension. Kom culinair dineren in het panoramarestaurant! Na de lunch en het diner is koffie en thee inclusief. Tijdens decruise mag zeker het afscheidsdiner niet ontbreken, geniet in het panorama restaurant van al het moois om je heen.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Emmerich - Keulen

  Reis met eigen vervoer naar Rotterdam Capelsebrug of Veenendaal. Waarna we vertrekken naar Emmerich per Comfort Class touringcar. De inscheping vindt plaats om ca. 19.00 uur in Emmerich. Aan boord wordt iedereen welkom geheten met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van deze cruise!

 2. Dag 2: Keulen - Bonn

  Na een ontspannen vaarochtend aan boord komt Keulen in zicht. Na de lunch is er de gelegenheid om mee te gaan met de thema stadswandeling door Keulen. Samen met een lokale gids maken we kennis met deze stad en haar historie over de Romeinen. Ook een individueel bezoek aan het Imhoff-Schokoladenmuseum is aan te raden. Tijdens het diner varen we richting Bonn waar de George Eliot de nacht verblijft.

 3. Dag 3: Eerste Kerstdag - Bonn - Koblenz

  Het is vandaag eerste Kerstdag. Vroeg in de ochtend gooit de kapitein de trossen los en varen we naar Koblenz. Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een kerstconcert in Koblenz op 1e Kerstdag. Samen vieren we kerst met een mooi muzikaal kerstprogramma met medewerking van talentvolle musici. Dit kerstconcert is speciaal georganiseerd voor onze passagiers!

 4. Dag 4: Tweede Kerstdag - Koblenz - Loreley passage- Rüdesheim

  Vanochtend varen we over het mooiste stukje van de Rijn: de beroemde burchten- en kastelenroute. Tijdens de reis naar Rüdesheim passeert de George Eliot de mooie Loreley rots. Deze rots is bekend om de eeuwenoude legende ‘de Maagd van de Loreley’. Het verhaal gaat dat een mooie dame schippers verleidde en behekste met haar zoete gezang, waardoor hun schepen vergingen. Aan het begin van de middag komen we aan in Rüdesheim. Hier is de mogelijkheid om mee te gaan op excursie naar het Siegfried’s Musikkabinett. Sta hier versteld van de grote verzameling verschillende muziekinstrumenten. Vanavond blijft het hotelschip afgemeerd liggen in Rüdesheim, terwijl er genoten wordt van een heerlijk diner aan boord.

 5. Dag 5: Rüdesheim - Mainz - Mannheim

  Na het ontbijt varen we richting Mainz, waar we tijdens de lunch zullen arriveren. De binnenstad van Mainz is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. Om Mainz goed te leren kennen kun je mee met de stadswandeling. Als afsluiting van de stadswandeling wordt er nog een bezoek gebracht aan het Gutenberg Museum. Het museum is een eerbetoon aan de uitvinder van de prentkunst Johannes Gutenberg. Vlak voor middernacht gooit de kapitein de trossen los voor de vaartocht naar Mannheim.

 6. Dag 6: Mannheim - Speyer - Straatsburg

  Vanmorgen is er de mogelijkheid vanuit Mannheim mee op excursie naar Heidelberg aan de Neckar. Deze wereldberoemde universiteitsstad is gelegen aan de Neckar en heeft nog een mooi centrum in barokstijl. Onderwijl vaart het hotelschip naar Speyer, waar we aan het begin van de middag arriveren. Na de lunch aan boord is er de gelegenheid om mee te gaan met de stadswandeling door Speyer met de mogelijkheid om individueel een bezoek te brengen aan de Dom van Speyer. Geniet ’s avonds van een heerlijk diner en de vaart naar Straatsburg waar we de volgende morgen aankomen.

 7. Dag 7: Straatsburg - Mainz

  Vandaag ligt het hotelschip de gehele dag afgemeerd in Straatsburg. Er zijn verschillende excursies om uit te kiezen. In de morgen kun je deelnemen aan de stadstour door Straatsburg met als afsluiting een boottocht over de rivier de Ill dwars door Straatsburg. In de middag is er de mogelijkheid mee op excursie naar het pittoreske Riquewihr voor een korte wandeling met als afsluiting een wijnproeverij. Geniet bij terugkomst aan boord van een heerlijk diner, onderwijl keert de George Eliot haar steven en vaart terug in de richting van Mainz, aankomst de volgende morgen.

 8. Dag 8: Mainz - Oberwesel

  Vanmorgen is er de mogelijkheid op eigen gelegenheid Mainz te bezoeken. Geniet bij terugkomst aan boord van de lunch en de vaartocht naar Oberwesel. Oberwesel ligt in het Midden-Rijndal. Met zijn kastelen, historische steden en wijngaarden is het Rijndal een mooi gebied om door heen te varen. Vanuit Oberwesel is er een excursiemogelijkheid naar Bacharach, daar bezoeken we een heuse Weinprobe voor een wijnproeverij.

 9. Dag 9: Oudejaarsdag - Oberwesel - Koblenz

  Vandaag is het oudejaarsdag. Aan het einde van de ochtend komen we aan in Koblenz. Na de lunch is er de mogelijkheid om een stadswandeling door Koblenz met een lokale gids te maken. Vanavond blijft het hotelschip afgemeerd liggen in Koblenz. Vanaf het schip bewonderen we het vuurwerk met fort Ehrenbreitstein op de achtergrond.

 10. Dag 10: Nieuwjaarsdag - Koblenz - Bonn - Willemstad

  Nog voor het ontbijt zet uw hotelschip koers naar Bonn, waar we aan het begin van de ochtend aankomen. Ontdek op eigen gelegenheid de stad. Of kies ervoor om deel te nemen aan de stadswandeling door Bonn in het teken van Ludwig van Beethoven. Tijdens de lunch zet het hotelschip koers naar Willemstad. Geniet van een ontspannen middag en avond varen aan boord. Aankomst Willemstad de volgende morgen.

 11. Dag 11: Willemstad - Rotterdam

  Na aankomst in Willemstad lopen we gezamenlijk naar de Koepelkerk. In de Koepelkerk wordt speciaal voor onze passagiers het nieuwjaarsconcert georganiseerd. Na het concert lunchen we voor de laatste keer samen aan boord terwijl het hotelschip vaart naar Rotterdam. De ontscheping is om 16.00 uur in Rotterdam. Indien gewenst kun je per Comfort Class touringcar naar Rotterdam Capelsebrug, Veenendaal of Emmerich gebracht worden.


Additionele informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. Bij boeking is het mogelijk het dieet, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet de reiziger per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Eventuele meerkosten voor een dieet dienen ter plaatse te worden afgerekend en zijn derhalve niet inbegrepen.

Vertrek vanuit Veenendaal of Rotterdam Capelsebrug

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping volgen in de reisbescheiden.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat de reiziger in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop gereisd mag worden in de landen die bezocht worden is eveneens toegestaan.


Rolstoelen en rollators

Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal toegestane rolstoelen / rollators is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers, zodat de reiziger verplicht is om dit bij boeking aan ons te melden. Alleen wanneer de reiziger ons bij reservering heeft laten weten gebruik wenst te maken van een opvouwbare rolstoel of rollator en wanneer deze door ons schriftelijk is bevestigd, mag deze mee op reis. Indien dit niet gemeldt wordt, dan kan dit te allen tijde het ontbinden van de reisovereenkomst tot gevolg hebben, zonder recht op restitutie. De gebruiker moet self-supporting zijn. Vanwege voorgenoemde redenen is het niet toegestaan om de rollator of rolstoel aan boord te gebruiken, deze wordt geparkeerd op het Zonnedek. Zodra er de mogelijkheid is ergens aan wal te gaan, staat deze uiteraard weer tot beschikking. Neemt de reiziger een rollator of rolstoel mee op reis, dan is het niet mogelijk om vooraf (een) excursie(pakket) te boeken. Wanneer er de wens is met een rolstoel of rollator deelnemen aan een excursie, vraag dan even aan de bemanning of die excursie ook gepast is. Dat voorkomt teleurstellingen. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 11-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip George Eliot.
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
 • Volpension verzorging aan boord
 • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
 • Koffie met gebak bij inscheping
 • Welkomstcocktail met snacks
 • Koffie met gebak in de middag
 • Welkomstdiner
 • Afscheidscocktail met snacks
 • Afscheidsdiner
 • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
 • Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
 • Gratis wifi aan boord
 • Alle haven- en lokale belastingen.
 • Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz speciaal voor Friendship Cruises passagiers.
 • Hoogtepunt: Nieuwjaarsconcert Willemstad speciaal voor Friendship Cruises passagiers.
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Eventuele brandstoftoeslag.
 • Excursies (bij boeking te reserveren).
 • Verzekeringen
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook