Riviercruises Nederland

Riviercruises Nederland

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Manon, Riviercruises specialist | de Jong Intra Vakanties

De laatste jaren ontdekken steeds meer van onze klanten hoe mooi ons land is vanaf het water. Met goede schepen vertrekken we vanuit diverse havens voor mooie routes over de rivieren, maar ook over het IJsselmeer en de Waddenzee. Een riviercruise door Nederland is gegarandeerd een bijzondere ervaring.

Manon

Riviercruise specialist

Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren, traag door oneindig laagland gaan... Zo start het beroemde gedicht van Hendrik Marsman, waarin de schoonheid van het Hollandse landschap duidelijk omschreven wordt. Diezelfde rivieren vormen nu het decor van onze riviercruises door Nederland. Hanzesteden langs de IJssel, het IJsselmeer, de Waddeneilanden, het is allemaal mogelijk met een rivierscruise door Nederland van de Jong Intra Vakanties.

Onze aanbeveling voor een riviercruise Nederland

 • Noord-Nederland

  1. Nederland
  2. Riviercruises
  3. Nederlandse Wateren
  v.a. 840 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.

 • Historische Hanzesteden

  1. Nederland
  2. Riviercruises
  3. Nederlandse Wateren
  Zwolle
  v.a. 857 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.

 • Zeeuws Genieten

  1. Nederland
  2. Riviercruises
  3. Nederlandse Wateren
  Veere
  v.a. 840 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.


Lees alles over riviercruises in Nederland

Goed voorbereid op riviercruise door Nederland

Een ideale manier om ons land te ontdekken is een riviercruise door Nederland. De Rijn, Maas, Waal, Neder-Rijn, Schelde, IJssel en het IJsselmeer zijn perfect voor een cruisevakantie in eigen land. Bij alle riviercruises in Nederland ben je verzekerd van een heerlijke reis. Geniet tijdens de reis van de mooiste rivieren en steden die ons land te bieden heeft.

Wanneer ga jij op riviercruise in Nederland?

Het gehele jaar is het genieten tijdens een riviercruise door Nederland. In het voorjaar kun je genieten van de lente, het is langer licht, de zon wordt warmer en de natuur maakt zich klaar. De zomer kent warmere temperaturen en uiteraard kun je genieten van de mooie natuur in Nederland. In het najaar komen de herfstkleuren te voorschijn. De adventsperiode, samen met Kerst en Oud&Nieuw zorgen voor een gezellige sfeer in Nederland, ook een ideale tijd voor een riviercruise.


De mooiste riviercruises in Nederland

Welke riviercruise Nederland kies jij?

Of je nu kiest voor een riviercruise door Nederland in de lente, zomer, herfst of winter, ieder seizoen heeft zijn eigen charmes. Je stapt in Nederland aan boord en gaat op ontdekking in eigen land. Geniet van al het moois wat ons eigen land te bieden heeft. Of je nu kiest voor een riviercruise in Noord, Midden of Zuid-Nederland, ze zijn allemaal een aanrader.

Ontdek tijdens een riviercruise door Nederland de mooiste steden, pittoreske dorpen en geniet van de prachtige natuur vanaf het water.

Wij zetten de meest geliefde wateren voor een riviercruise door Nederland op een rijtje.

Riviercruise over de (Neder)Rijn

De meeste van onze riviercruises beginnen op de Nederrijn, in Arnhem.

De meeste van onze riviercruises in Nederland varen een traject over de prachtige Rijn. De officiële naam voor het deel van de Rijn dat door Nederland stroomt is de Nederrijn.

De Rijn verbindt de Zwitserse Alpen met de Noordzee en onderweg vormt de rivier op sommige plekken de grens tussen landen.

Riviercruise over de Maas

De Maas is een van de drie grote rivieren in Nederland. Er bestaat dus een grote kans dat je bij een rivierscruise door Nederland ook zeker kan genieten van al het moois wat de Maas te bieden heeft.

Het is een West-Europese rivier. Hij ontspringt in Frankrijk en wordt in het Frans Meuse genoemd. De Maas komt langs de prachtige steden Maastricht, Roermond, Cuijk maar ook langs de Brabantse vestigingsstad Heusden. De Maas mondt uit dichtbij het Nationaal Park De Biesbosch in het Hollandsch Diep. Vergeet hier niet te genieten van de prachtige natuur. Wanneer je door vaart over het Hollands Diep kom je bij de mooie provincië Zeeland uit, met gezellige vissersplaatsen.

Riviercruise over de Waal

Een echte Nederlandse rivier. Bij een riviercruise door Nederland mag daarom de Waal niet ontbreken. Het is veruit de waterrijkste arm van de Rijn in Nederland en is erg belangrijk voor de scheepvaart. Net als de (Neder)Rijn en de Maas is dit een van de drie grootste rivieren van Nederland.

Bekende steden aan de Waal zijn dan ook de oudste stad van Nederland Nijmegen en de vestingsstad Gorinchem. Ga je mee om de steden Nijmegen en Gorinchem te ontdekken?

Riviercruise over de IJssel

Vele riviercruises door Nederland varen een traject over de IJssel, de Nederlandse aftakking van de Rijn. Bij een riviercruise over de IJssel kijk je je ogen uit met de natuur en niet te vergeten bekende en knusse steden. De IJssel voert langs de Hanzesteden, Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem en Kampen. Een bezoek aan de Hanzesteden langs de IJssel is dan ook zeker een aanrader.

Riviercruise over het IJsselmeer

Het grootste meer van Nederland, het IJsselmeer mag zeker niet ontbreken tijdens een riviercruise. Sinds de afsluiting van de Zuiderzee door de Afsluitdijk is het IJsselmeer ontstaan. Vele riviercruises brengen dan ook een bezoek aan de bekende steden aan het IJsselmeer zoals Enkhuizen, Hoorn, Lelystad, Stavoren en Lemmer. Geniet op het IJsselmeer van de prachtige natuur die rondom gelegen liggen.


Reizen naar jouw riviercruise door Nederland

De vertrekhavens voor een riviercruise naar Nederland

Bij een riviercruise in Nederland vertrek je eenvoudig vanuit Arnhem, Rotterdam of Amsterdam. Hier start de riviercruise en is het gelijk genieten van wat ons eigen land te bieden heeft. Bij de riviercruise van jouw keuze staat uiteraard de juiste informatie over de vertrekplaats van de betreffende cruise door Nederland.

Tip: Pre-night bij riviercruises door Nederland

Begin uitgerust aan een riviercruise door Nederland en scheep al op de dag voor vertrek in aan boord. 's Avonds nog de gelegenheid om een drankje te nuttigen in de lounge en kennis te maken met medereizigers en het uitgebreide ontbijt de volgende morgen is inbegrepen in de prijs. Na de inscheping van de overige gasten vertrekt het schip in de ochtend voor jouw riviercruise door Nederland. Indien een pre-night bijgeboekt kan worden, staat deze in het boekingsproces bij de extra's van de betreffende cruise.Waarom een riviercruise door Nederland met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een riviercruise Nederland wil je optimaal genieten. De reisspecialisten van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van jouw cruisevakantie door Nederland een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

 • Groot aanbod riviercruises in Nederland

 • Alle Nederlandse wateren: (Neder)Rijn, Maas, Waal, IJssel en IJsselmeer

 • Exclusieve riviercruises voor de Jong Intra Vakanties met eigen reisleiding

 • Bij veel reizen: optionele Pre-Night

 • Vele excursiemogelijkheden aan boord

 • De Jong Intra Vakanties - dé riviercruisespecialist
Praktische informatie over reizen in Nederland

Wil je meer weten over reizen in Nederland? Alle praktische informatie staat op onze speciale Nederland pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

 • Reisdocumenten

 • Geldzaken

 • Openingstijden van winkels

 • Klimaat en beste reistijd

 • Eten en drinken

 • Feestdagen in Nederland
Brochure Riviercruises

Ben je op zoek naar een riviercruise over de Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse of Oostenrijkse rivieren? Dan ben je bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres. Of je nu een kort uitstapje wilt maken of 17 dagen wilt genieten van een mooie riviercruise, de keuze is aan jou.

De hedendaagse schepen zijn uiterst comfortabel en de keukenbrigades zijn perfect opgeleid. Het maakt niet uit of je aan boord stapt van een 3-, 4- of een 5-sterren schip, de bemanning maakt het je meteen al naar de zin. Je voelt je bij de eerste stap op de loopplank al van harte welkom en de verzorging aan boord laat echt niets te wensen over. Grote pluspunten zijn dat jouw hotel met je meereist en dat alle maaltijden aan boord inclusief zijn.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure riviercruise 2024