An der schöne Blauen Donau 12-daagse riviercruise met mps Johann Strauss

 • Bratislava
 • Hongaars parlementsgebouw, gelegen aan de Donau
 • Stephansdom
 • An der schönen blauen Donau
 • Passau
 • 16 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 90 en max 144 deelnemers

 • Cruise per mps Johann Strauss
 • Eén keer lokaal entertainment
 • Ontdek de Donau met de prachtige steden Bratislava, Budapest en Wenen
 • Volpension

Deze speciale 12-daagse Donaucruise voert u door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De grote verschillen in cultuur, de interessante steden als Wenen, Bratislava en Budapest én de grote variatie in landschap zorgen voor een afwisselend geheel. We kunnen ons geen beter schip voorstellen dan de Johann Strauss om u mee te nemen over de mooie Blauwe Donau. Dat klinkt toch als muziek in de

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)
 2. Dag 2: Zuid-Duitsland - Passau (Lindau) - Dürnstein
 3. Volledig 12 daags programma

Over An der schöne Blauen Donau

Intro

Deze speciale 12-daagse Donaucruise voert u door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De grote verschillen in cultuur, de interessante steden als Wenen, Bratislava en Budapest én de grote variatie in landschap zorgen voor een afwisselend geheel. We kunnen ons geen beter schip voorstellen dan de Johann Strauss om u mee te nemen over de mooie Blauwe Donau. Dat klinkt toch als muziek in de oren!
Verblijf

Kamers
Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2) en Suites (19,5m2) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2) en Suites (18m2) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2) en Standaard hutten (15m2) hebben ramen met panoramauitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2) en hebben een vast (iets hoger geplaats) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, handbediende airconditioning, douche en toilet, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden
Faciliteiten
De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)

  Vanuit Arnhem vertrekken om 09.00 uur de touringcars om u naar Passau (Lindau) te brengen. Om te voorkomen dat wij te laat in Passau (Lindau) arriveren, hebben wij er voor gekozen de eerste nacht in een goed hotel in Zuid-Duitsland door te brengen. Hier verwachten wij aan het begin van de avond te arriveren. Tijdens de busreis zorgen wij uiteraard voor een kopje koffie en wordt er in Wirges gestopt voor de lunch. Het diner gebruiken wij in het hotel. Uw bagage blijft in de bus dus zorg dat u uw toiletspullen e.d. meeneemt in uw handbagage voor de overnachting in het hotel. 2. Dag 2: Zuid-Duitsland - Passau (Lindau) - Dürnstein

  Na een heerlijk ontbijt rijden wij verder naar Passau (Lindau) waar het schip op u ligt te wachten. Na een hartelijk welkom aan boord gaan wij aan tafel voor de lunch en zetten koers naar Dürnstein. Uw reis over de mooie Blauwe Donau gaat beginnen.

 3. Dag 3: Dürnstein – Esztergom

  Het plaatsje Dürnstein, gelegen in het hart van de Wachau, is uw eerste kennismaking met Oostenrijk. U kunt hier een kijkje nemen in het centrum, dat gedomineerd wordt door de 12e eeuwse Kunringerburcht. Tegen het middaguur vervolgen wij onze reis en varen we rustig door de nacht naar Esztergom.

 4. Dag 4: Esztergom- Budapest

  In de ochtend kunt u Esztergom bezichtigen. Voor de liefhebbers organiseren wij een prachtige excursie door Hongarije(*) het land van de zigeunermuziek en de paprika’s. De Donau scheidt de hoofdstad Budapest in twee delen: het hoger gelegen Buda en het wat lager gelegen Pest. In de loop van de middag moet u ervoor zorgen dat u op het zonnedek aanwezig bent wanneer wij het Parlement en de Vissschersbastei passeren en onder de indrukwekkende Kettenbrücke door de stad binnen varen. Naast gebouwen uit de Middeleeuwen in het Burchtkwartier en paleizen in barokstijl heeft Budapest meer dan 100 badhuizen en is daarmee de grootste spa-stad van Europa.

 5. Dag 5: Budapest – Bratislava

  Op slechts een steenworp afstand van het schip bevindt zich het gezellige winkelcentrum van het stadsdeel Pest. Ook in Budapest organiseren wij een stadsrondrit(*) om op een comfortabele manier kennis te maken met alles wat deze stad te bieden heeft. Na de lunch nemen wij afscheid van Budapest en richten de steven op Bratislava.

 6. Dag 6: Bratislava

  Na het ontbijt kunt kennismaken met Bratislava. Tijdens een rondrit richting de burcht gecombineerd met een wandeling door de stad (excl.) leert u Bratislava echt kennen. U kunt er ook voor kiezen om vanaf het schip naar het in barokstijl gebouwde centrum te wandelen. De klim naar de hoog boven de stad gebouwde burcht wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Slowakije, Hongarije en Oostenrijk.

 7. Dag 7: Bratislava - Wenen

  In de loop van de middag meren wij aan in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. U kunt zich opgeven voor een stadsrondrit (excl.) langs de prachtige gevels, paleizen en vorstelijke verblijven. Naast Jugendstil zult u ook veel moderne bouwstijlen herkennen. In de avond heeft u de mogelijkheid om een uniek concert bij te wonen in paleis Schönbrunn (excl.). Luisterend naar de klassieke geluiden, weet u direct waarom Wenen bekend staat als het centrum van de klassieke muziek.

 8. Dag 8: Wenen - Krems

  We blijven vandaag nog de hele dag in Wenen. Aan u de keus om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of om deel te nemen aan de interessante excursie naar het paleis Schönbrunn (excl.). Vroeg in de avond verlaten we Wenen en varen we naar het, in de prachtige Wachau gelegen, wijnstadje Krems.

 9. Dag 9: Krems - Melk

  Voordat wij vertrekken naar onze volgende bestemming kunt u nog een kleine wandeling maken door Krems. Tijdens de tocht naar Melk zorgen de met wijngaarden bedekte berghellingen in de Wachau voor een schitterend panorama. In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster (excl.) te bezoeken. De geschiedenis van Oostenrijk leert u kennen tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord.

 10. Dag 10: Melk - Linz

  Stroomopwaarts de Donau volgend, bereiken wij de voormalige handelsplaats Linz. De indrukwekkende bouwwerken langs de Donau bevestigen de hoogwaardige cultuur van deze interessante stad.

 11. Dag 11: Linz - Passau

  De Donau wordt nog steeds geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hier hoogtij. De Schlögener Donaubocht is slechts één van de vele hoogtepunten van het traject dat wij vandaag bevaren. Na de lunch komen we aan in Passau. Dit is één van de mooiste en ook oudste steden van Duitsland. De Altstadt is prachtig gelegen aan drie verschillende rivieren, de Inn, de Ilz en natuurlijk de Donau. Een bezoek aan het oude centrum is zeker de moeite waard.

 12. Dag 12: Passau - Passau (Lindau) -Arnhem (bustransfer)

  Wij vertrekken vroeg en varen een klein stukje naar Passau (Lindau).  De terugreis voert u door een prachtige omgeving en ondertussen praat u na over de vele indrukken die u heeft opgedaan. We stoppen voor de lunch en onderweg wordt er gezorgd voor een kopje koffie. Aan het begin van de avond arriveert u weer in Arnhem.


Additionele informatieTijdens deze reis zullen we af en toe s'nachts varen. Zowel dag 1 als dag 12 van de reis zijn volledige reisdagen per touringcar.
Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 11 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Éen keer lokaal entertainment
 • High Tea
 • Farewell Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland


Anderen bekeken ook