Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Vakantie Italië

Italië zou Italië niet zijn, als het zich op een aantal vlakken niet zou onderscheiden van andere landen. Italië en de Italianen zijn vooralsnog onmiskenbaar zichzelf en als zodanig herkenbaar, romantisch en gepassioneerd.

Lees alles over Italie

Vind de ideale vakantie
In slechts enkele stappen vindt u de vakantie die het best bij u past
 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR SGRZ KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
December 2018
Januari 2019
Februari 2019
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Italie
Goed voorbereid op vakantie

Een combinatie van romantiek, prachtige steden en een wonderbaarlijke natuur, dat omschrijft Italië het beste. De Jong Intra Vakanties heeft een ruim aanbod voor u klaar staan: van genieten op een camping tot een avontuurlijke rondreis of een wintersport Italië. Dit kan ook met een busreis wintersport, ideaal!

Ook al vergt het soms wat van ons aanpassingsvermogen, in Italië zult u met name genieten van 'La bella vita Italiana'; overheerlijke gerechten, geurende wijn, vele steden vol wonderschone cultuur en prachtige stranden.

Stel zelf uw eigen reis samen

Wilt u graag uw eigen reis binnen Europa samenstellen? Ook dat kan met de Jong Intra Vakanties! Onze specialisten luisteren graag naar uw reiswensen en ideeën, zodat zij in combinatie met hun ervaring en enthousiasme een mooie reis voor u kunnen samen stellen. Geheel op maat dus!

Weet u al precies wat u wilt? Dan zorgen wij dat het geregeld wordt. Weet u het nog niet helemaal zeker, dan adviseren onze specialisten u graag. Onze specialisten kennen de mooiste plekjes, unieke accommodaties en de meest bijzondere routes. Vul het formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 477 vakanties in Italie

Reisdocumenten

Italië maakt deel uit van de Europese Unie. Een geldige identiteitskaart of paspoort moet u wel in bezit hebben.

Seizoenen

Klimaat

Per gebied is het verschillend, maar over het algemeen is het klimaat in Italië een typisch Middellandse Zee klimaat. Het hele jaar door blijft de temperatuur in de laagvlakten ver boven de nul graden Celsius. In de zomer is er een gemiddelde temperatuur van 28ºC in het zuiden en 22ºC in het noorden. In de winter koelt het af en is het gemiddeld 9ºC. Er valt in Italië jaarlijks gemiddeld 600mm neerslag. In bepaalde berggebieden kan dit oplopen tot boven de 1000mm per jaar. Met name in het voor- en najaar valt de meeste regen in Italië.

Cultuur in Italie

Eten en drinken

De Italiaanse gewoonte is om tweemaal per dag warm te eten, dat betekent vaak dat er 's ochtends geen behoefte is aan een uitvoerig ontbijt. Men luncht tussen 13.00 en 15.00 uur. Het diner begint meestal vanaf 20.00 uur. In Italiaanse restaurants en hotels worden producten uit de Italiaanse keuken geserveerd. De Italiaanse voorgerechten zijn vaak diverse soorten kaas en worst, gevolgd door soep, rijst of pasta. Het hoofdgerecht is vlees of vis met een of meer groenten, waarbij men dient te bedenken dat de aardappel in dit land een van de vele groenten is. Het dessert is meestal fruit, maar ook zoetigheid als ijs of gebak. Als u gedurende de dag in een bar iets wilt nuttigen dient u eerst naar de kassa te gaan, u betaalt het bonnetje en pas daarna plaatst u uw bestelling.

Taal

In Italië spreekt men Italiaans. In de streek Zuid-Tirol wordt Duits gesproken. In toeristenplaatsen komt u vaak wel met Engels of Duits uit de voeten. Een paar standaard Italiaanse zinnen zijn toch, met name in de zuidelijke delen, geen overbodige luxe.

Populaire vakanties in Italie

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 477 vakanties in Italie
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!