Stedentrip Napels

Stedentrip Napels

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Melanie & Demi, Stedentrip specialisten | de Jong Intra Vakanties

Niet alleen de stad maar juist ook de omgeving van Napels heeft heel veel te bieden. De badplaats Sorrento en de eilanden Ischia en Capri zijn ook zeker een aanrader!

Melanie & Demi

Stedentrip specialisten

Napoli oftewel Napels is de derde stad van Italië. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Ten onrechte staat Napels vaak in de schaduw van bijvoorbeeld Rome. Erg jammer, want Napels behoort ook zeker tot de meeste steden van Europa met een bijzondere en rijke historie. Napels is de bakermat van pizza, Sophia Loren en O sole mio.

Reis naar Napels

Onze aanbevelingen voor een stedentrip Napels

 • Grand Hotel Europa

  1. Italië
  2. Stedentrips Italië
  3. Napels
  Kamer
  v.a. 218 p.p.

  Exclusief Calamiteitenfonds en SGR bijdrage 12,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.

 • Hotel Palazzo Salgar

  1. Italië
  2. Stedentrips Italië
  3. Napels
  Aanzicht
  v.a. 267 p.p.

  Exclusief Calamiteitenfonds en SGR bijdrage 12,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.

 • Hotel Exe Majestic

  1. Italië
  2. Stedentrips Italië
  3. Napels
  Tweepersoonskamer
  v.a. 265 p.p.

  Exclusief Calamiteitenfonds en SGR bijdrage 12,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.

 • Hotel Correra 241

  1. Italië
  2. Stedentrips Italië
  3. Napels
  Buitenterras
  v.a. 233 p.p.

  Exclusief Calamiteitenfonds en SGR bijdrage 12,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.

De beste blogs over Napels
 • De geschiedenis van Napels

  Ontdek de rijke geschiedenis van Napels tijdens een stedentrip Napels. Neem alvast een voorproefje door onze blog te lezen.

   De geschiedenis van Napels, AdobeStock 189029001

Lees alles over Napels

Napoli oftewel Napels is de derde stad van Italië. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Ten onrechte staat Napels vaak in de schaduw van bijvoorbeeld Rome. Erg jammer, want Napels behoort ook zeker tot de meeste steden van Europa met een bijzondere en rijke historie. De Napolitanen spreken een eigen dialect en de Napolitaanse keuken is ook wereldberoemd! Tijdens een stedentrip Napels zult u zeker versteld staan van deze stad en zijn prachtige omgeving. Voor de leukste hotels in Napels, zie dan ons aanbod Napels hotels.

Uw stedentrip Napels begint goed met een comfortabele vlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven met transavia.com. In Napels heeft u genoeg te ontdekken maar vergeet vooral ook niet de prachtige omgeving rondom Napels. Eilanden zoals Capri en Ischia zijn prachtig om te bezoeken maar ook een bezoek aan de Vesuvius en Pompeï mogen niet ontbreken tijdens uw stedentrip Napels. Wij bieden u graag en comfortabel hotel in deze veelzijdige stad!


Bezienswaardigheden in Napels

Capri

In de baai van Napels ligt het mooie eiland Capri. Capri kent een aantal bezienswaardigheden waarvan de 'Blauwe Grot ' (Grotto Azzurra) één van de bekendste is. De kleur van het water in de grot kleurt de grot zo blauw als de lucht. Vlakbij de haven van Capri, Marina Granda, vindt u ook de 'Funiculare', het treintje waarmee u op een snelle manier naar het hogere gelegen Capri (de stad) rijdt. De flora en fauna trekt al jaren veel bezoekers naar dit eiland!

Capri, Napels

Palazzo Reale

In opdracht van de Spaanse (onder) koningen werd rond 1600 begonnen met de bouw van Palazzo Reale. In de loop der jaren is het  paleis steeds verder uitgebouwd. In het paleis hangen prachtige schilderijen en het hele paleis is een knap stukje architectuur. Het grootste gedeelte van het paleis betreft de bibliotheek 'Nazionale'. (Piazza del Plebiscito 1)

Palazzo Reale, Napels

Pompeï

Pompeï was ooit een provinciestad, met ongeveer 20.000 inwoners. Als gevolg van de uitbarsting van de Vesuvius werd Pompeï onder het as bedolven, in 79 na Christus. Pompeï is hierdoor één van de best bewaarde historische steden geworden. De eerste overblijfselen van Pompeï werden gevonden aan het eind van de 16e eeuw en sinds de 18e eeuw worden er archeologische opgravingen verricht. Grote delen zijn al blootgelegd en het geheel geeft een duidelijk beeld van het dagelijkse leven van de oude Romeinen. Inmiddels staat Pompeï op de werelderfgoedlijst van Unesco en trekt het jaarlijks veel bezoekers.

Pompeï, Napels

San Francesco di Paola

De Pantheon van Napels! Het grote plein 'Piazza del Plebiscito' is al indrukwekkend met de witte kinderkopjes in verschillende patronen, laat staan de voorgevel van de daadwerkelijke kerk. Rond de piazza staan 30 zuilen in een halve cirkel. Neem zeker even de tijd om alle indrukken tot u te nemen. U krijgt echt het idee dat u in Rome bent, zeker als u de binnenkant gaat aanschouwen. Het glanzend witmarmeren interieur is nagenoeg hetzelfde als de Pantheon.

San Francesco di Paola, Napels

Vesuvius

De Vesuvius ligt aan de westkust van Italië, ten zuidoosten van Napels. De vulkaan heeft een doorsnede van 8 kilometer en is 1281 meter hoog. De bekendste uitbarsting van de Vesuvius was die in 79 na Christus. Dit was de meest gewelddadigste uitbarsting tot nu toe die in historische tijden heeft plaatsgevonden. Vele Romeinse plaatsen werden bedolven onder het as en lava, waarvan de plaats Pompeï de bekendste is. Over de uitbarsting van de Vesuvius zijn inmiddels al meerdere films gemaakt.

Vesuvius, Napels

Voor wie is een stedentrip Napels geschikt?

Shoppen met vriendinnen

Een leuke stad om te winkelen tijdens een weekend weg is Napels. Een afwisseling tussen winkelstraten en steegjes met een divers aanbod aan winkels. U zult ongetwijfeld niet met lege handen naar huis gaan. Om Napels in de avond te ervaren, kunt u naar de club Le Melo gaan. Erg populair onder de Napolitanen zelf.

Centro Storico

Het oude centrum van Napels is een bezienswaardigheid op zich en zeker een sfeervolle wijk om te winkelen. Deze buurt wordt ook wel 'Spaccanapoli' genoemd wat letterlijk 'Splijt Napels' betekent. In de oude en kleine steegjes zitten vele kleine winkeltjes die allerlei waren aanbieden, van groente en fruit tot kleurrijke pasta's en kitsch. Het Piazza Bellini, de winkelstraat Via dei Tribunali en de Via San Gregorino Armeno zijn het meest sfeervol.

Centro Storico, Napels

Galleria Umberto I

Nabij het oude theater 'Teatro San Carlo', ligt de historische winkelgalerij Galleria Umberto I. De galerij werd geopend in 1891 en is al sinds de opening een ontmoetingsplaats voor de Napolitanen. De koepel van de galerij is 60 meter hoog en van glas en ijzer gemaakt. Veelal luxe winkels zijn in de winkelgalerij gevestigd. Er zijn vier ingangen waarvan de hoofdingang gevestigd is aan de Via Toledo.

Galleria Umberto I, Napels

Via Gregorio Armeno

In de historische wijk 'Centro Storico' of 'Spaccanapoli' ligt de beroemde straat Via Gregorio Armeno. De traditie van de kerststalletjes wordt hier het gehele jaar in ere gehouden.

Via Gregorio Armeno, Napels

Via Toledo

De langste winkelstraat in Napels is Via Toledo, door de Napolitanen ook wel Via Rome genoemd. Hier zijn, naast de schitterende winkelgalerij Galleria Umberto I, ook vele betaalbare boetiekjes en de winkels van de grote modeketens te vinden.

Via Toledo, Napels

Romantisch met je geliefde

Napels heeft voldoende bezienswaardigheden voor een romantisch weekendje weg. De vele uitzichten, paleizen en musea maken het een waar feest om Napels te verkennen. Wat zeker de moeite waard is, is een bezoek te brengen aan een operavoorstelling in Teatro San Carlo. Romantiek verzekerd.

Castel Nuovo

Dit grote kasteel gelegen bij de haven wordt ook wel 'Maschio Angionino' genoemd. Het kasteel is gebouwd aan het eind van de 13e eeuw. Opvallend aan dit kasteel zijn de drie ronde, donkere kasteeltorens aan de voorzijde. Heden ten dagen is het kasteel een stedelijk museum (Museo Civico) met verschillende kunstwerken. (Via Vittorio Emanuele III). Dit kasteel is gelegen aan het grootste plein van Napels 'Piazza del Municipio'. Aan het plein worden er in de zomermaanden voorstellingen gehouden en in de winter wordt het plein een schaatsbaan. Diverse cafés en restaurants zijn gevestigd aan het plein.

Castel Nuovo, Napels

Duomo van Napels

Santa Maria Assunta hoe de kathedraal ook wel wordt genoemd is van de buitenkant wit waardoor het zo'n indrukwekkend bouwwerk is. Van binnen is de kathedraal helemaal fantastisch om te bezichtigen. Kijk vooral naar boven naar de plafond versieringen en de bogen die tot in de details zijn afgewerkt. Als laatste de prachtige vloer. Midden in het centrum kan deze kathedraal niet over het hoofd worden gezien.

Duomo van Napels, Napels

Palazzo Reale

Het paleis is gebouwd voor de Spaanse heersers in 1616. In de 18e en 19e eeuw werd het paleis bezet door Bourbon-koningen uit Frankrijk die over Napels heersten. Nu is het paleis geopend voor publiek en kan het gouden meubilair, de fresco's van Italiaanse kunstenaars, beelden en schilderijen worden aanschouwd. In de troonzaal staat zelfs de troon uit 1850. Buiten kan er genoten worden van de koninklijke tuinen en de koninklijke kapel. Heerlijk om even tot rust te komen of om te picknicken met het paleis op de achtergrond.

Palazzo Reale, Napels

Teatro San Carlo

Eén van de beroemdste theaters is het Teatro San Carlo, oftwel het Real Teatro di San Carlo. Dit theater is het oudste en nog bestaande theater van Europa en ook één van de grootste van Italië. Dagelijks vinden hier nog vele opera-, orkest- en balletvoorstellingen plaats. (Via San Carlo 98).

Teatro San Carlo, Napels

Stedentrip Napels met de kinderen

Napels is niet direct een stad voor kinderen. Echter een bezoek aan een kerk en kasteel is zeker leuk voor kinderen. Er zijn voldoende pleinen om onder het genot van een hapje en drankje de bezienswaardigheden van Napels te aanschouwen.

Castel Dell'Ovo

Op het eiland Megaride, ligt dit 15-eeuws kasteel genaamd 'Kasteel van het ei'. De naam van het kasteel verwijst naar een legende die een ei onder de stenen fundering heeft geplaats om het te beschermen tegen instorten. In het kasteel is een prehistorisch museum gevestigd wat de geschiedenis van de inwoners van het gebied uitlegt. Vanuit de twee torens heeft u een prachtig uitzicht over Napels. Wat zeer interessant is voor kinderen zijn de kanonnen die bij de torenmuren staan. Plezier verzekerd. Het kasteel is via een 1000 meter weg verbonden met het vasteland.

Castel Dell'Ovo, Napels

Museo Nationale Archeologico

Het Nationaal Archeologische museum van Napels is een belangrijk museum voor historische vondsten. Op de benedenverdieping worden voornamelijk grote sculpturen tentoongesteld die gevonden zijn bij opgravingen in de omgeving van Rome. Op de eerste en tweede verdieping vindt u de vondsten uit Pompeï (en het nabij gelegen Herculaneum). Prachtige mozaïeken, fresco's en andere Romeinse gebruiksvoorwerpen zijn ook een onderdeel van de grote collectie van dit museum.

Museo Nationale Archeologico, Napels

San Domenico Maggiore

Deze kerk gevestigd op het evenals indrukwekkend plein is gebouwd tussen 1283 en 1324. In de loop der jaren heeft de kerk een aantal veranderingen meegemaakt en voornamelijk aan het eind van de 17e eeuw. De zuilen en ramen aan de bovenzijde zorgen voor een ruimtelijk gevoel en ook voor voldoende licht. Bezoek zeker de graftomben van Italiaanse koningen, waaronder Ferdinand I, die begraven liggen in deze kerk. Zeker indrukwekkend voor kinderen. Na de bezichtiging kunt u een drankje doen op het gelijknamige plein. 

San Domenico Maggiore, Napels

Vervoer

Vervoer naar Napels

Napels is goed bereikbaar per autoreis en vliegreis. Door de lage ticketprijzen is het vliegtuig het meest gebruikte vervoersmiddel.

Bij boeking van een vliegreis kunt u na boeking een handige Marco Polo, ANWB Extra of Lonely Planet (Engelstalig) reisgids bestellen ter waarde van € 13,99. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw stedentrip! Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

Met het vliegtuig

Vanuit Amsterdam vliegt Transavia en Easyjet in 2,5 uur direct naar Napels. Met Alitalia kan er ook worden gevlogen met een overstap. Ryanair vliegt direct vanaf de luchthaven in Charleroi. Op de luchthavens van Napels bevinden zich twee terminals. Terminal 1 is de belangrijkste en Terminal 2 wordt voornamelijk gebruikt voor chartervluchten. Beide terminals liggen op loopafstand van elkaar. Er is geen treinstation op de luchthaven. Vanuit het centrum is de luchthaven, die op ca. 7 kilometer ten noordoosten van Napels ligt, goed bereikbaar. Er rijden diverse shuttlebussen vanaf de luchthaven naar het treinstation (Napoli Centrale) en naar de haven en het centrum van Napels.

Met de auto

Napels is te bereiken in 18 uur via Basel, Milaan, Florence en Rome. Wanneer u via Zwitserland reist, dient u een vignet aan te schaffen. Alleen jaarvignetten zijn mogelijk. U dient echter rekening te houden met verkeersdrukte onderweg. In de wintermaanden zijn winterbanden verplicht in Duitsland en in sommige delen van Italië. U dient in deze maanden ook sneeuwkettingen in de auto te hebben.

Vervoer in Napels

Op de Piazza Garibaldi ligt het belangrijkste treinstation van Napels, Stazione Centrale. Dagelijks rijden er diverse treinen tussen onder andere Rome en Napels. De gemiddelde reistijd tussen Rome en Napels is ongeveer 2,5 uur. Ook andere omliggende steden zijn vanuit Napels gemakkelijk te bereiken per trein. Voor het station ligt het belangrijkste busstation. Vanaf hier rijden de bussen naar andere steden en bezienswaardigheden in de omgeving.


Waarom een stedentrip Napels met de Jong Intra Vakanties?

Kies zelf het vervoer

Reis naar Londen met het vliegtuig of ga met het eigen vervoer. Met het vliegtuig vertrekt u vanaf verschillende luchthavens met diverse maatschappijen tegen aantrekkelijke tarieven. Het is ook mogelijk vanuit België te vertrekken.

Van budget tot luxe accommodaties

Ons aanbod is uiterst zorgvuldig geselecteerd. Wij kiezen voor goede hotels en appartementen met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Tevens hebben we veel aantrekkelijke aanbiedingen en zo gaat u altijd voordelig op reis!

Excursies bij te boeken

Wij willen graag dat alles goed geregeld is als u op reis gaat. Daarom kunt u bij ons direct bij het boeken van een stedentrip ook diverse excursies reserveren. Denk aan een fietstour, boottocht, museum of vele andere interessante excursies.


Magazine Citytrips

Of u nu op zoek bent naar een culturele stedentrip naar Rome of Wenen of een gezellige stedentrip met het gezin naar Londen, Parijs of Valencia,  wij kennen alle steden en delen die kennis graag met u. Dit magazine bevat inspiratie en informatie over 37 steden die we aanbieden, wat zijn de must sees, waar liggen welke hotels en hoe kun je meteen een fiets huren of entreekaarten regelen. Lees het in dit magazine met daarin niet alleen steden binnen Europa maar ook New York en Las Vegas.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Citytrips klein