Italie Le-marche Hero

Vakantie Le Marche

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Pascale

Weliswaar is het aanbod in Le Marche niet groot, maar we kunnen u een divers aanbod presenteren. Van een pittoreske agriturismo tot luxe hotels en van appartementen tot een prachtig vakantiepark. Er is voor elk wat wils! Le Marche heeft u veel te bieden, cultuur- natuur-, en strandliefhebbers komen hier niets tekort! Gaat u het ondervinden?

Pascale

Italië expert

Eén van Italië's best bewaarde geheimen!


Naar Le Marche met de Jong Intra Vakanties

Le Marche is een prachtige regio welke nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Het beschikt over een heuvelachtig binnenland, een lange kuststrook met fijne zandstranden en pittoreske, Middeleeuws ogende dorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Boek uw autovakantie Le Marche en geniet van al het moois dat deze regio u te bieden heeft.

Accommodaties in Le Marche

Het aanbod in Le Marche is niet groot, maar de verschillende accommodaties hebben ieder hun eigen charme. De groene omgeving en fijne faciliteiten waarover de accommodaties beschikken zorgen ervoor dat er voor iedereen een passend aanbod is te vinden. De accommodaties ontvangen een hoge klantwaardering en zijn kleinschalig opgezet.

Accommodaties in Le Marche - AdobeStock_496966827

Goed voorbereid op vakantie naar Le Marche

Gelegen in het midden van Italië is de regio Le Marche relatief onbekend. Het doet echter zeker niet onder, voor de meer bekende regio's als Umbrië en Toscane. Er is veel te beleven tijdens uw autovakantie Le Marche. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de kleine pittoreske dorpjes als Ascoli Piceno, waar het Middeleeuwse oude centrum nog bijna geheel in tact is. Natuurliefhebbers kunnen genieten van prachtige wandelingen in het heuvelachtige binnenland. Een bezoek aan de druipsteengrotten Frasassi mag tijdens uw autovakantie Le Marche ook niet ontbreken.

Welke bestemming gaat u ontdekken?

Genga

Genga ligt midden in het natuurpark van de Gola della Rossa, op enkele kilometers van de wereldberoemde grotten van Frasassi. Er is een 1,5 km lange route uitgezet over brede wandelpaden en ruime trappen. De tocht biedt een indrukwekkend schouwspel aan kalksteenformaties die bestaan uit stalagmieten en stalactieten.

Genga - AdobeStock_272505667

Numana

De badplaats Numana ligt aan de voet van de Monte Conero, ca. 20 km ten zuiden van Ancona. De kustlijn bestaat uit prachtige witte zandstranden en wordt door velen beschouwd als de mooiste van de hele Adriatische kust.

Numana - AdobeStock_102940303

Recanati

Recanati is de stad van de beroemde Italiaanse dichter Giacomo Leopardi. Nog altijd heeft dit Middeleeuwse stadje zijn betovering behouden, u waant zich ver terug in de tijd. Niet ver van Recanati ligt Loreto, een bekend bedevaartsoord.

Recanati - AdobeStock_197958470

Urbania

Urbania is een klein stadje in het noorden van de provincie Le Marche. Op ca. 15 km ligt Urbino, de geboortestad van belangrijke kunstenaars als Rafaël en Donato Bramante. Belangrijkste monument is het 15de-eeuwse Palazzo Ducale met zijn opvallende torens aan de voorzijde. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Duomo (hoofdkerk) en het Oratorium van St. Jan de Doper (Oratorio di S. Giovanni Battista), met daarin een goed bewaard gebleven frescoschildering van de gebroeders Jacopo en Lorenzo Salimbeni uit 1416. Het geboortehuis van Rafaël Santi is ook nog te bezichtigen.

Urbania - AdobeStock_92574218

Reizen naar Le Marche

Met uw eigen auto naar Le Marche

Wanneer de kilometerteller ca. 1500 kilometer heeft bijgeteld, dan kunt u er vanuit gaan dat de eindbestemming bijna bereikt is. De populairste route naar Italië wordt gereden via Duitsland en Zwitserland. Overige routes gaan via Oostenrijk of Frankrijk.
Houdt er rekening mee dat u onderweg verschillende tolwegen tegenkomt én dat een vignet noodzakelijk is.

Met het vliegtuig naar Le Marche

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Le Marche te vliegen, vanuit Nederland kunt u met een directe vlucht naar drie verschillende luchthavens in de buurt van Le Marche vliegen. Gaat u naar het noorden van Le Marche, dan vliegt u op de luchthaven van Bologna. Wanneer u meer richting het zuiden van La Marche op vakantie gaat, dan vliegt u op de luchthaven Pescara en luchthaven Ancona ligt het meest centraal gelegen.


Praktische informatie over reizen naar Italië

Wilt u meer weten over reizen naar Italië? Alle praktische informatie vindt u op onze speciale Italië pagina.

U vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Italië

Vakantie Italië