Toscaans heuvellandschap, Toscane, Italie | de Jong Intra Vakanties

Agriturismo

Pascale

Bent u op zoek naar de authentieke Italiaanse sfeer? Dan raden wij een typisch Italiaanse agriturismo aan. Een agriturismo is een kleinschalig familiehotel of landgoed, gelegen op een landelijke locatie. Een vakantie in een agriturismo in Italië is een unieke ervaring, die u niet snel zal vergeten. Naast een agriturismo, is ook een masseria of een fattoria een unieke en authentieke manier om te verblijven in het mooie Italië.

Pascale

Italië expert

Het woord agriturismo komt voort uit een combinatie van agricultuur en toerisme. De agriturismi zijn ontstaan doordat Italiaanse boeren niet voldoende verdienden met hun werkzaamheden op de boerderij. Ze vonden een oplossing in het aanbieden van slaapplekken aan toeristen. Gaat u ook een keer voor een agriturismo Italië? Wij vertellen u alles wat u moet weten voor een geweldige vakantie in een agriturismo.

Vakantie in een agriturismo met de Jong Intra Vakanties

Een verblijf in een agriturismo is de beste manier om kennis te maken met het échte, ongerepte Italië. Deze unieke accommodatievorm vind je alleen in Italië en staat synoniem voor het ultieme Italiëgevoel. Naast een agriturismo zijn er diverse vergelijkbare, unieke verblijfsvormen in Italië, waaronder de Fattoria en de Masseria.

Wat is een agriturismo?

Een verblijf in een Italiaanse agriturismo betekent een vakantie in een kleinschalige accommodatie. In veel gevallen worden de landelijk gelegen agriturismi nog gerund door de Italiaanse familie die er al jaren woont en werkt.

Naast kamers beschikken agriturismi vaak over een restaurant, waar “La Mamma” zelf in de keuken staat voor een goede Italiaanse maaltijd. Een agriturismo vind je in alle soorten en maten, variërend van een eenvoudige boerderij tot luxe landgoed of villa met zwembad. Eén ding hebben alle agriturismo gemeen: Je wordt hartelijk ontvangen en de eigenaar van de agriturismo zal je vol trots op weg helpen voor een perfecte vakantie.

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u een brede selectie van de beste verblijven in een Italiaanse agriturismo.

Onze aanbevelingen voor een agriturismo

Wat is een Fattoria?

Een Fattoria is vanuit het Italiaans vertaald niets anders dan een boerderij. Toch is een verblijf in een Fattoria een geweldige manier om uw vakantie door te brengen. In vergelijking tot een agriturismo is een Fattoria minder luxe en gaat het puur om de overnachting. Wanneer u overnacht op een Fattoria overnacht u in een authentieke boerderij, die nu als hotel of appartementen in gebruik is op een Italiaans landgoed.

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u Fattoria op Sicilië en in Toscane.

Wat is een Masseria?

Een masseria is net als een agriturismo en fattoria een boerderij of landhuis omgeven door olijfbomen en wijngaarden. De term masseria wordt voornamelijk op Sicilië en in de Zuid-Italiaanse regio Puglia gebruikt. De masseria variëren van eenvoudige appartementen tot luxe kamers.

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u enkele van de beste Masseria van Italië.

Onze aanbevelingen voor een masseria in Italië


De beste blogs over agriturismo en het échte Italië
  • Agriturismo: beleef het échte Italië!

    De manier bij uitstek om kennis te maken met het échte, ongerepte Italië is door te verblijven in een agriturismo. Verblijf in een agriturismo staat garant voor een vakantie bij een kleinschalige accommodatie, gelegen op een landelijke locatie.

    Blog Agriturismo: beleef het échte Italië
  • De culinaire pareltjes van onze Italië experts

    Onze Italië experts doen ieder jaar hun best de leukste accommodaties vast te leggen. In deze blog vertellen we je graag meer over welke pareltjes letterlijk en figuurlijk in de smaak gevallen zijn!

    De culinaire pareltjes van onze Italië experts

De populairste regio's voor een agriturismo

De Jong Intra Vakanties beschikt over een ruim aanbod agriturismi in verschillende streken van Italië. De populairste bestemmingen voor een vakantie in een agriturismo zijn Toscane en Sicilië, maar ook Sardinië en Umbrië zijn erg geliefd voor een vakantie in een agriturismo in Italië.

Agriturismo in Toscane

Toscane is de ideale streek voor een geweldige vakantie. Het Toscaanse landschap doet menig bezoeker versteld staan. Van lange zandstranden aan de kust tot glooiende heuvels met cipressen en betoverende steden in het binnenland. Verblijf in een agriturismo op het Toscaanse platteland en maak uitstapjes naar bijvoorbeeld Florence of Siena. Toscane is dé regio voor een vakantie in een agriturismo!

Onze aanbevelingen voor een agriturismo in Toscane

Agriturismo op Sicilië

De agriturismi op Sicilië zijn rustig gelegen en beschikken vrijwel altijd over een zwembad. Een agriturismo vakantie op Sicilië is ook erg geschikt als actieve vakantie, aangezien er veel te zien en te beleven is. Wanneer u wilt ontspannen kunt u heerlijk tot rust komen aan het zwembad of het terras van uw kamer of appartement. Sicilië is een heerlijke regio voor een vakantie met een verblijf in een agriturismo.

Onze aanbevelingen voor een agriturismo op Sicilië

Agriturismo in de overige regio's in Italië

Ook in andere regio's van Italië vindt u prachtige agriturismi. Wat dacht u van een agriturismo op het eiland Sardinië, een agriturismo in het zuidelijke Calabrië of Campanië of een agriturismo in Umbrië of Lazio?

Onze aanbevelingen voor een agriturismo in de overige regio's in Italië

Rondreizen met verblijf in agriturismo

De Jong Intra Vakanties is een specialist op het gebied van autorondreizen en fly drives door Italië. In Italië vindt u een aantal bijzondere rondreizen met verblijf in unieke accommodaties, waaronder de rondreizen met verblijf in agriturismo. Wil u veel zien van Italië, dan is een rondreis met agriturismi een goede keuze.

Onze aanbevelingen voor rondreizen met verblijf in agriturismo


Agriturismo, Fattoria of Masseria?

Kiest u voor agriturismo, een Fattoria of een Masseria? Wij zetten onze unieke accommodaties in Italië nog één keer voor u op een rijtje.

De beste agriturismo in Italië

De beste fattoria en masseria in Italië


Magazine Zonvakanties

Ben je toe aan een heerlijk relaxvakantie in de zon? Bestel dan snel dit magazine met inspiratie, tips van onze experts en een selectie uit ons aanbod waardoor je niet kan wachten op vakantie te gaan. Of je nu voor een luxe hotel kiest of een gezellige camping. De volgende zonvakantiebestemmingen staan in dit magazine:

Italië, Malta, Spanje, Kroatië, Portugal, Frankrijk, Griekenland.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Zonvakanties magazine 2023-2024