Italie Lazio Hero

Vakantie Lazio

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Pascale

Met Rome als hoofdstad is Lazio een zeer belangrijk gebied wat betreft geschiedenis, kunst, architectuur, archeologie, religie en cultuur in het algemeen. Buiten Rome zijn verspreid over de regio echter ook honderden abdijen, kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden te zien.

Pascale

Italië expert

In het midden van Italië ligt Lazio, een regio met een eigen identiteit. De streek wordt gekarakteriseerd door vulkanische meren, bergen, wijngaarden en olijfbomen.


Naar Lazio met de Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties heeft voor jou een divers aanbod aan campings en appartementen in Lazio. De campings in ons aanbod zijn voor het hele gezin geschikt. Je kunt hier heerlijk tot rust komen terwijl de kinderen de vakantie van hun leven hebben. Naast campings zijn hebben wij ook hotels en agristurismi in ons aanbod. Of wat te denken van een stedentrip naar de het culturele Rome? Kortom, er is altijd wel een vakantie in Lazio die perfect aansluit bij jouw vakantiewensen.


Lees alles over Lazio

Goed voorbereid op vakantie naar Lazio

In het midden van Italië ligt Lazio, een regio met een eigen identiteit. De streek wordt gekarakteriseerd door vulkanische meren, bergen, wijngaarden en olijfbomen. Met Rome als hoofdstad is Lazio een zeer belangrijk gebied wat betreft geschiedenis, kunst, architectuur, archeologie, religie en cultuur in het algemeen.

Buiten Rome zijn verspreid over de regio echter ook honderden abdijen, kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden te zien. Zeker een bezoekje waard zijn de 'Castelli Romani'. Deze dorpjes hebben hun authentieke karakter behouden. De bekendste plaats is Frascati vanwege de wijn en de prachtige adellijke villa’s, zoals Villa Torlonia en Villa Aldobrandini.


Populaire bestemmingen in Lazio

Welke bestemming ga jij ontdekken?

Bolsena

Bolsena is een gemeente in het noorden van Lazio en telt 4200 inwoners. Het is gelegen aan een vulkanisch meer dat een omtrek heeft van 43 kilometer. De oude binnenstad van Bolsena heeft gezellige straatjes en een leuke haven waar een ongedwongen Italiaanse sfeer hangt. De vers gevangen vis wordt dezelfde avond geserveerd in één van de vele restaurantjes. Vanuit Bolsena gaat er een aantal keer per dag een boot naar Isola Bisentina, het eiland waar vroeger de paus verbleef in de zomer. Op en rond het meer van Bolsena zijn vele activiteiten mogelijk zoals zeilen, surfen, vissen en waterfietsen. Ook de andere dorpjes die rond het meer liggen zijn het bezoeken waard.

Bolsena - AdobeStock_244824357

Frascati

Frascati ligt in de bosrijke heuvels ten zuid-oosten van Rome. De stad Rome ligt op ca. 20 km. Frascati staat vooral bekend om haar wijn en de prachtige adellijke villa's, zoals Villa Torlonia en Villa Aldobrandini. De laatste is de grootste en best bewaarde van Frascati.

Frascati - AdobeStock_235201370

Grottaferrata

Grottaferrata is een stadje gelegen in de heuvels op 20 km ten zuidoosten van Rome. Het staat voornamelijk bekend om het klooster van Santa Maria di Grottaferrata, het laatste van een hele reeks Grieks-Byzantijns kloosters die sinds de middeleeuwen in deze buurt bestonden. Vanwege de ligging is Grottaferrata bij uitstek geschikt voor een rustig verblijf in combinatie van het ontdekken van Rome.

Grottaferrata - AdobeStock_237085288

Reizen naar LazioMet uw eigen auto naar het Lazio

Koffers klaar, auto gepakt? Rijden maar. Een vakantie met de eigen auto naar Italië is populair. Daarom heb je bij ons de optie alleen een accommodatie te boeken en op eigen gelegenheid naar de accommodatie te reizen.


Rij je op weg naar jouw vakantie in Italië door Zwitserland of Oostenrijk, dan hoor je jouw auto te voorzien van een autobaan vignet. Vraag deze voor vertrek aan bij de ANWB. Ze zijn ook te verkrijgen bij iedere grensovergang. Ook handig om te weten: in Italië wordt voor het gebruik van snelwegen tol geheven. Het eenvoudigst is deze per creditcard te voldoen.

Met het vliegtuig naar Lazio

Hoe handig is het accommodatie of rondreis en vlucht ineen te boeken? Ook dat is mogelijk bij de Jong Intra Vakanties. Wij bieden op veel bestemmingen de keuze uit diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf diverse plaatsen, op een door jou gewenst tijdstip. Vertrekken kan vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel, Düsseldorf, Weeze en Charleroi.


Praktische informatie over reizen naar Italië

Wil je meer weten over reizen naar Italië? Alle praktische informatie vind je op onze speciale Italië pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Italië

Vakantie Italië, Cinque Terre, Italië | de Jong Intra Vakanties