Autovakanties Ierland hero

Autovakanties Ierland

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Heleen

Om u van de mooiste autovakanties te voorzien, reis ik regelmatig naar Ierland. Zodra ik voet aan de grond zet, bekruipt me het heerlijke eilandgevoel. De Jong Intra Vakanties heeft een jarenlange expertise op het gebied van autovakanties naar Ierland.

Heleen

Autovakanties specialist

Groen eiland vol verrassingen!


Lees alles over onze autovakanties naar Ierland

Een autovakantie Ierland, dat is reizen door prachtige natuur en langs historische bezienswaardigheden. Gun uzelf een aantal dagen op dit mooie, groene eiland en ontmoet de vriendelijke en gastvrije Ieren.

Goed voorbereid op autovakantie naar Ierland

Ierland is een klein eiland, dus in relatief korte tijd kunt u al veel zien en ontdekken. Gezellige steden en uitgestrekte landschappen zorgen voor voldoende afwisseling tijdens al onze autovakanties Ierland. Of lees meer over onze mooie autorondreizen door Ierland.

Ierland wordt het 'Land van veertig tinten groen' genoemd. In werkelijkheid zullen het er veel meer zijn, want de warme golfstroom zorgt voor een rijke vegetatie. Vooral in het zuidwesten zijn groene landschappen met glooiende heuvels te vinden. The Burren en Connemara daarentegen zijn weer wat woester van aard. De kust is soms ruig, met steile kliffen en soms juist paradijselijk, met langgerekte witte zandstranden. De meeste bezoekers ontdekken eerst de westkust en daarna pas het binnenland of de oostkust.


Autovakanties naar Ierland met de Jong Intra Vakanties

Hoe ziet een autovakantie Ierland eruit?

Het voordeel van een autovakantie is dat u iedere minuut van de dag vrij bent om te gaan en te staan waar u wilt. U kunt zelf bepalen hoe lang u over de heen- en terugreis wilt doen. Wilt u rechtstreeks over de snelwegen of kiest u juist voor de langzamere toeristische route, waarbij u langs leuke dorpjes rijdt en prachtige landschappen. De keus is aan u. Eenmaal op de plaats van bestemming heeft u de auto bij de hand. Ideaal voor boodschappen, een uitstapje naar een natuurgebied of een bezoek aan mooie stad. Een autovakantie brengt u naar uw bestemming in Ierland, gewoon perfect geregeld door de Jong Intra Vakanties. Wat is nu het verschil tussen een autovakantie naar Ierland en een autorondreis naar Ierland?

Autovakanties naar Ierland

Met een autovakantie naar Ierland rijdt u met uw eigen auto vanuit huis naar uw accommodatie in Ierland waar u uw vakantie wilt gaan doorbrengen. Ideaal voor een dichtbij bestemming zoals Ierland en u ervaart de vrijheid van uw eigen auto. Wat boekt u bij de Jong Intra Vakanties met een autovakantie naar Ierland? U verzorgt zelf het vervoer met eigen auto en wij regelen uw accommodatie ter plaatse. Of dat nu een vakantiewoning, een camping, vakantiepark, hotel of appartement is. Vooraf geregeld is wel zo prettig! Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een overnachtingshotel op de heen- of terugreis te boeken in Ierland. Zo voorkomt u dat u te lang achter elkaar in de auto zit en kunt u eventueel ook nog een kort bezoek aan Ierland brengen.

Autorondreizen naar Ierland

Met een autorondreis naar Ierland rijdt u met uw eigen auto vanuit huis naar de eerste bestemming waar u overnacht, u verblijft niet de hele vakantie in hetzelfde hotel en plaats maar trekt rond. In de ene plaats verblijft u enkele nachten of een week, zo kunt u veel zien tijdens uw vakantie zonder heel lang te reizen. Iedere dag of elke paar dagen reist u verder naar uw volgende bestemming en geniet u van uw omgeving. De Jong Intra Vakanties biedt verschillende mooie autorondreizen naar Ierland. Bij al onze autorondreizen is de route goed uitgedacht en ontvangt u uitgebreide tips voor uw rondreis, bovendien ontvangt u een gratis ANWB boekje.


De mooiste regio's voor een autovakantie naar Ierland

Welke regio's gaat u ontdekken?

Kom naar Ierland en laat u tijdens uw autovakantie betoveren door het landschap, de mensen en de leukste dorpjes en steden.

Zuidwest-Ierland

Ierland wordt het 'Land van veertig tinten groen' genoemd. In werkelijkheid zullen het er veel meer zijn, want de warme golfstroom zorgt voor een rijke vegetatie. Vooral in het zuidwesten zijn groene landschappen met glooiende heuvels te vinden. The Burren en Connemara daarentegen zijn weer wat woester van aard. De kust is soms ruig, met steile kliffen en soms juist paradijselijk, met langgerekte witte zandstranden.


Vervoer tijdens uw autovakantie Ierland

Naar Ierland met uw eigen Auto

Bij het plannen van uw vakantie naar Ierland, is de reis ernaartoe minstens zo belangrijk als het verblijf zelf. Wilt u met de eigen auto of met het vliegtuig? Kiest u voor een overnachting aan boord van een ferry of neemt u liever de snelle overtocht? Met het juiste vervoer start uw vakantie al zodra u de voordeur achter u op slot doet. Hou bij het maken van uw keuze rekening met uw persoonlijke wensen, het reisgezelschap, uw budget en het soort vakantie wat u voor ogen heeft.

Vliegen of met de ferry naar Ierland?

Wilt u er even kort tussenuit, dan is het vliegtuig sneller dan de ferry. En wilt u zich aan een bepaald vakantiebudget houden, dan is het soms voordeliger om niet in het weekend te reizen maar op een doordeweekse dag.

Bij alle reizen uit ons assortiment krijgt u de mogelijkheden van een vlucht naar Ierland of een ferry-overtocht te zien tijdens het reserveren van uw reis. Hierbij houden wij al zoveel mogelijk rekening met de beste combinaties en routes. 

Vervoer in Ierland

In Ierland wordt links gereden. Indien u uw eigen auto of motor meeneemt, heeft u een geldig rijbewijs nodig, alsmede kentekenbewijs en Groene Kaart. Als u een auto huurt, heeft u als voordeel dat het stuur aan de 'goede' kant zit.

De afstanden worden soms in kilometers aangegeven (nieuwe groene borden) en soms in mijlen (oudere, zwart-witte borden), 1 mijl is ca. 1,6 km. We raden u aan met een actueel navigatiesysteem op pad te gaan.


Magazine Autovakanties & Autorondreizen

Wilt u met uw eigen auto op vakantie en bent u nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autovakanties & Autorondreizen. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's vindt u een selectie van de beste accommodaties naar de volgende bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Ierland, Benelux, Slovenië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Autovakanties & Autorondreizen