Autovakanties Ierland hero

Autovakanties Ierland

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Heleen

Om je van de mooiste autovakanties te voorzien, reis ik regelmatig naar Ierland. Zodra ik voet aan de grond zet, bekruipt me het heerlijke eilandgevoel. De Jong Intra Vakanties heeft een jarenlange expertise op het gebied van autovakanties naar Ierland.

Heleen

Autovakanties specialist

Groen eiland vol verrassingen.


Lees alles over onze autovakanties naar Ierland

Een autovakantie Ierland, dat is reizen door prachtige natuur en langs historische bezienswaardigheden. Gun jezelf een aantal dagen op dit mooie, groene eiland en ontmoet de vriendelijke en gastvrije Ieren.

Goed voorbereid op autovakantie naar Ierland

Ierland is een klein eiland, dus in relatief korte tijd kun je al veel zien en ontdekken. Gezellige steden en uitgestrekte landschappen zorgen voor voldoende afwisseling tijdens al onze autovakanties Ierland. Of lees meer over onze mooie autorondreizen door Ierland.

Ierland wordt het 'Land van veertig tinten groen' genoemd. In werkelijkheid zullen het er veel meer zijn, want de warme golfstroom zorgt voor een rijke vegetatie. Vooral in het zuidwesten zijn groene landschappen met glooiende heuvels te vinden. The Burren en Connemara daarentegen zijn weer wat woester van aard. De kust is soms ruig, met steile kliffen en soms juist paradijselijk, met langgerekte witte zandstranden. De meeste bezoekers ontdekken eerst de westkust en daarna pas het binnenland of de oostkust.


Autovakanties naar Ierland met de Jong Intra Vakanties

Hoe ziet een autovakantie Ierland eruit?

Het voordeel van een autovakantie is dat je iedere minuut van de dag vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt. Je bepaalt zelf hoe lang je over de heen- en terugreis wilt doen. Wil je rechtstreeks over de snelwegen of kies je juist voor de langzamere toeristische route, waarbij je langs leuke dorpjes rijdt en prachtige landschappen. De keus is aan jou. Eenmaal op de plaats van bestemming heb je de auto bij de hand. Ideaal voor boodschappen, een uitstapje naar een natuurgebied of een bezoek aan mooie stad. Een autovakantie brengt je naar je bestemming in Ierland, gewoon perfect geregeld door de Jong Intra Vakanties. Wat is nu het verschil tussen een autovakantie naar Ierland en een autorondreis naar Ierland?

Autovakanties naar Ierland

Met een autovakantie naar Ierland rijd je met de eigen auto vanuit huis naar de accommodatie in Ierland waar je de vakantie wilt gaan doorbrengen. Ideaal voor een dichtbij bestemming zoals Ierland en je ervaart de vrijheid van je eigen auto. Wat boek je bij de Jong Intra Vakanties met een autovakantie naar Ierland? Je verzorgt zelf het vervoer met eigen auto en wij regelen de accommodatie ter plaatse. Of dat nu een vakantiewoning, een camping, vakantiepark, hotel of appartement is. Vooraf geregeld is wel zo makkelijk. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een overnachtingshotel op de heen- of terugreis te boeken in Ierland. Zo voorkom je dat je te lang achter elkaar in de auto zit en kun je eventueel ook nog een kort bezoek aan Ierland brengen.

Autorondreizen naar Ierland

Met een autorondreis naar Ierland rijd je met de eigen auto vanuit huis naar de eerste bestemming waar je overnacht, je verblijft niet de hele vakantie in hetzelfde hotel en plaats maar trekt rond. In de ene plaats verblijf je enkele nachten of een week, zo kun je veel zien tijdens je vakantie zonder heel lang te reizen. Iedere dag of elke paar dagen reis je verder naar de volgende bestemming en geniet je van de omgeving. De Jong Intra Vakanties biedt verschillende mooie autorondreizen naar Ierland. Bij al onze autorondreizen is de route goed uitgedacht en ontvang je uitgebreide tips voor jouw rondreis, bovendien ontvang je een gratis ANWB boekje.


De mooiste regio's voor een autovakantie naar Ierland

Welke regio's ga jij ontdekken?

Kom naar Ierland en laat je tijdens je autovakantie betoveren door het landschap, de mensen en de leukste dorpjes en steden.

Zuidwest-Ierland

Ierland wordt het 'Land van veertig tinten groen' genoemd. In werkelijkheid zullen het er veel meer zijn, want de warme golfstroom zorgt voor een rijke vegetatie. Vooral in het zuidwesten zijn groene landschappen met glooiende heuvels te vinden. The Burren en Connemara daarentegen zijn weer wat woester van aard. De kust is soms ruig, met steile kliffen en soms juist paradijselijk, met langgerekte witte zandstranden.


Vervoer tijdens je autovakantie Ierland

Naar Ierland met je eigen Auto

Bij het plannen van je vakantie naar Ierland, is de reis ernaartoe minstens zo belangrijk als het verblijf zelf. Wil je met de eigen auto of met het vliegtuig? Kies je voor een overnachting aan boord van een ferry of neemt je liever de snelle overtocht? Met het juiste vervoer start je vakantie al zodra je de voordeur achter je op slot doet. Houd bij het maken van je keuze rekening met je persoonlijke wensen, het reisgezelschap, je budget en het soort vakantie dat je voor ogen hebt.

Vliegen of met de ferry naar Ierland?

Wil je er even kort tussenuit, dan is het vliegtuig sneller dan de ferry. En wil je je aan een bepaald vakantiebudget houden, dan is het soms voordeliger om niet in het weekend te reizen maar op een doordeweekse dag.

Bij alle reizen uit ons assortiment krijg je de mogelijkheden van een vlucht naar Ierland of een ferry-overtocht te zien tijdens het reserveren van je reis. Hierbij houden wij al zoveel mogelijk rekening met de beste combinaties en routes. 

Vervoer in Ierland

In Ierland wordt links gereden. Indien je de eigen auto of motor meeneemt, heb je een geldig rijbewijs nodig, alsmede kentekenbewijs en Groene Kaart. Als je een auto huurt, heb je als voordeel dat het stuur aan de 'goede' rechterkant zit.

De afstanden worden soms in kilometers aangegeven (nieuwe groene borden) en soms in mijlen (oudere, zwart-witte borden), 1 mijl is ca. 1,6 km. We raden je aan met een actueel navigatiesysteem op pad te gaan.


Magazine Autovakanties & Autorondreizen

Wil je met je eigen auto op vakantie en ben je nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autovakanties & Autorondreizen. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's zie je hier ook een selectie van de beste accommodaties naar de volgende bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Ierland, Benelux, Slovenië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Autovakanties & Autorondreizen