Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Juni 2022
Juli 2022
Augustus 2022
Intro
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

In Amerika waant u zich in een andere wereld. Andere geuren, smaken en kleuren. Andere cultuur, temperatuur en natuur. Creër en beleef uw eigen American Dream met een rondreis Amerika van de Jong Intra Vakanties.

De vele indrukwekkende en zeer diverse nationale parken in West-Amerika, de beroemde Route 66, de wonderlijke onderwaterwereld rondom de Florida Keys, fascinerende steden als New York, Washington DC, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, New Orleans en Miami, Shop till you Drop in de vele (outlet) shopping malls, de weidsheid en stilte van The Great American West of een originele en swingende Deep South BBQ in Memphis of Nashville.

Amerika is het ontdekken waard! En de beste manier om Amerika te ontdekken is met een rondreis van de Jong Intra Vakanties.

Onze adviseurs

Dit jaar kunt u, naast alle bekende staten, uw rondreis Amerika ook maken door nog wat minder bekende staten als Texas, Oregon, Washington State en The Great American West, met staten als North - en South Dakota, Idaho, Wyoming en Montana. Ook nieuw zijn 3 rondreizen Amerika in kleine groepjes van maximaal 20 deelnemers en vervoer per luxe minibus. Deze Insider Tours worden begeleid door "local insiders", die u ook kennis laten maken met plaatsen waar u anders niet zo snel komt. Wij bieden een Insider rondreis West Amerika, een Insider rondreis Oost Amerika en een Insider rondreis Hawaii.

Vrijwel alles is mogelijk, dus laat ons uw ultieme rondreis Amerika verzorgen!

 

Claudia Ommering - Maatwerk Specialist
Claudia Maatwerk specialist
Marianne
Marianne Maatwerk specialist
Wilfried Canada kano
Wilfried Verre reizen specialist

Voor wie is het geschikt?

Colorado Rivier

Ons reisaanbod

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u een uitgebreid aanbod van rondreizen Amerika; kies uit de mooiste autorondreizen Amerika of laat uw droomreis speciaal voor u samenstellen met onze maatwerkreizen Amerika.

Autorondreizen Amerika

De Jong Intra Vakanties is de specialist op het gebied van autorondreizen Amerika. Onze jarenlange ervaring met autorondreizen en de bestemming Amerika maakt het mogelijk om een zeer divers aanbod samen te stellen. Alle autorondreizen door Amerika worden uitgevoerd met een betrouwbare huurauto en een uitgebreide routebeschrijving.

Maatwerkreizen Amerika

Een autorondreis door Amerika is naar wens aan te passen. Heeft u meer tijd nodig voor de indrukwekkende steden of de overweldigende natuur? Of kiest u voor een strandverlenging op Hawaii of in Florida om even bij de komen? Hiervoor maakt u gebruik van onze maatwerkreizen Amerika.

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u rondreizen Amerika voor ieder budget: van voordelige / goedkope rondreizen, waarbij u zelf alle vrijheid hebt om deze verder in te vullen tot complete en volledig verzorgde luxe rondreizen. Aanbiedingen voor rondreizen Amerika vindt u bijvoorbeeld terug in de vluchttarieven van onze luchtvaartmaatschappijen, die in uw reissom verrekend worden.

Groepsrondreizen Amerika

De Jong Intra Vakanties staat al jaren bekend als dé specialist op het gebied van groepsrondreizen Amerika. Alle groepsrondreizen zijn met een internationaal gezelschap, alle vertrekdata zijn gegarandeerd en u reist per comfortabele touringcar. U wordt begeleid door ervaren en deskundige Nederlandssprekende reisleiding die, vanwege het internationale karakter van de groep, de uitleg meestal in meerdere talen geeft. De reisleiding biedt ter plaatse ook een aantal unieke, extra te reserveren, excursies aan, die bij zullen dragen aan een onbezorgde en onvergetelijke vakantie!

Mount Rushmore

Autorondreizen Amerika

De autorondreizen Amerika zijn de absolute specialiteit van de Jong Intra Vakanties. De unieke en met zorg samengestelde autorondreizen leiden u langs de hoogtepunten van Amerika en laten u op de perfecte manier kennis maken met dit prachtige land.

Lees verder op deze pagina meer over de verschillende bestemmingen die u tijdens uw rondreis kunt aandoen of bekijk direct ons mooie aanbod van autorondreizen door Amerika.

Alle autorondreizen Amerika

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Vervoer

Alle autorondreizen door Amerika worden uitgevoerd met een betrouwbare huurauto en een uitgebreide routebeschrijving. Naar keuze kunt u ook kiezen voor een GPS-systeem.

Fort Worth

Maatwerk

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde autorondreizen Amerika samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze maatwerkreizen naar dit prachtige land.

Met een maatwerkreis Amerika bent u in staat uw rondreis Amerika zelf te plannen en te reizen waarheen u wilt, in het tempo dat u wilt. Van onze maatwerkspecialisten ontvangt u vooraf goede tips, welke tijdens uw rondreis door Amerika worden aangevuld door de deskundige lokale gids.

Lees meer over maatwerk Amerika

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Amerika of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw maatwerkreis naar Amerika? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis naar Amerika? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Stel uw eigen reis samen

Wij hebben 2 tips samengesteld!

Discovery tours

Amish Country

Een aantal korte individuele meerdaagse tours - onze Discovery Tours - kan gecombineerd worden. Deze autorondreizen worden uitgevoerd met een betrouwbare huurauto en een uitgebreide routebeschrijving. Naar keuze kunt u ook kiezen voor een GPS-systeem. Discovery Tours kunnen de bouwstenen zijn van uw zelf samengestelde complete rondreis door Amerika en geven u inzicht in de vele mogelijkheden en de mooiste bezienswaardigheden en activiteiten in het prachtige vakantieland Amerika.

Minitrips en Explorers

Oregon Coast

Onze Minitrips en Explorers zijn korte tours inclusief overnachtingen of dagtours naar de interessantste bezienswaardigheden in Amerika. Het vervoer vanaf uw hotel is veelal inbegrepen. Het reisgezelschap kan internationaal zijn. Deze Minitrips & Explorers kunnen prima ingepast worden in een individuele rondreis Amerika, die voor u op maat wordt samengesteld. U kunt Minitrips & Explorers - net als onze individuele Discovery Tours - zien als een bouwsteen voor uw rondreis Amerika en bij een maatwerkreis Amerika kiest u uiteraard zelf welke tours u hierin wilt opnemen.

brooklyn bridge

Groepsrondreizen Amerika

Alle groepsrondreizen Amerika worden uitgevoerd in een internationaal gezelschap en alle vertrekdata zijn gegarandeerd. U wordt begeleid door ervaren en deskundige Nederlandssprekende reisleiding die, vanwege het internationale karakter van de groep, de uitleg meestal in meerdere talen geeft. De reisleiding biedt ter plaatse ook een aantal unieke, extra te reserveren, excursies aan, die bij zullen dragen aan een onbezorgde en onvergetelijke vakantie!

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Vervoer

Tijdens alle groepsrondreizen Amerika reist u per comfortabele touringcar met toilet. De Amerikaanse touringcars voldoen absoluut aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen. Vaak zijn de ramen wat kleiner en voorzien van zonwering. Het verdient aanbeveling om tijdens de rondreis Amerika in ieder geval een jasje, vestje of trui bij de hand te hebben, vanwege de airconditioning die bijna continue in gebruik is.

Populaire bestemmingen

San Francisco

Rondreis Amerika

The American Dream

Reist u voor de eerste keer naar Amerika en wilt u kennis maken met alle facetten van dit fascinerende land? Of keert u nog eens terug, maar wilt u dit keer het oosten of het zuiden van Amerika ontdekken? Kies dan voor een complete rondreis Amerika, door de staten van uw voorkeur. Heeft u net iets meer tijd, neem dan ook zeker New York op in uw rondreis of combineer uw reis met een kort verblijf in bijvoorbeeld Florida.

Voor een rondreis Amerika raden wij u een reisduur van 2 tot 3 weken aan. Zo heeft u de tijd om alle hoogtepunten rustig te bezoeken en ook een ontspannen vakantiegevoel te krijgen en houden. Ook heel belangrijk bij een rondreis Amerika is, dat u het te bereizen gebied niet al te groot maakt, want de afstanden tussen de overnachtingslocaties en de bezienswaardigheden zijn vaak groot. Langer dan 3 weken kan natuurlijk ook!

Washington DC

Rondreis Oost Amerika met de Jong Intra Vakanties

Waar het ooit allemaal begon!

Steden waar het licht nooit uitgaat en rustige dorpen die doen terugdenken aan koloniale tijden, immense wildernis en kleine parken, culturele centra, afgelegen stadjes en dorpjes om even van alles weg te kunnen zijn. Dit is slechts een kleine opsomming van wat u tegen kunt komen bij een bezoek aan de oostelijke staten van Amerika. De kosmopolitische en wereldberoemde stad New York met plekken als Central Park, Madison Avenue en Ground Zero. Hoofdstad van Amerika Washington DC met een overweldigend aantal musea en monumenten. Maar ook minder bekende plaatsen zoals Philadelphia waar u de Amerikaanse geschiedenis induikt of Atlantic City met zijn gezellige pier en vele casino’s of het bekende en indrukwekkende Amish Country waar men nog steeds leeft zonder alle moderne middelen. In de staten West-Virginia en Virginia vindt u de Apalachian Mountains, langs de kusten van Virginia, Maryland en Delaware rustige stranden en kleine visserdorpjes. Deze regio biedt u een zeer aangename verrassing bij elke afslag die u neemt!

Alle autorondreizen Oost Amerika

Graceland Memphis

Rondreis Zuidelijk Amerika met de Jong Intra Vakanties

Music & Magic, Beaches & BBQ 

De zuidelijke staten van Amerika zijn gezegend met een bijzondere natuur, interessante geschiedenis en doorspekt van cultuur. Het is een bestemming die u het gehele jaar door kunt bezoeken, zowel qua klimaat maar meer nog omdat er altijd wel iets te beleven valt. Zelfs de meest kieskeurige reiziger zal hier zijn wensen vervuld zien worden. Variatie is het geheim van deze regio. Zonovergoten stranden, woeste bergpaden en kabbelende riviertjes, Old South plantages en New South stedelijke centra, spectaculaire attractieparken en adembenemende uitzichten, uitzonderlijke culturele attracties en spannende sportieve activiteiten, alledaags eten en exclusieve culinaire traktaties. In Tennessee, Louisiana, Mississippi, Georgia en Texas kunnen de muziekliefhebbers van blues, soul, jazz en country & western hun hart ophalen. De sfeer is er fantastisch en swingend en u waant zich in lang vergeten tijden. Florida is een van de bekendste zuidelijke staten en tevens de meest zonnige, vandaar de bijnaam Sunshine State. Stranden zoals in de plaatsen Miami, Ft. Lauderdale, Naples en Ft. Myers zijn wereldberoemd en niet te vergeten de beroemde attractieparken van Walt Disney World Resort en Universal Studios.

Alle autorondreizen Zuidelijk Amerika

Arches National Park in Utah

Rondreis West Amerika met de Jong Intra Vakanties

Nature & Cities, Glitter & Glamour, Cowboys & Indians

De meest beroemde attracties van dit grote land vindt u in deze regio. De hoogste bergen en diepste valleien, tropische regenwouden en met ijs bedekte gletsjers en vlaktes, afgelegen eilanden en druk bezochte steden, rustige wijnlanden en de ‘casino-hoofdstad’ van de wereld. California is een mix van landschappelijke schoonheid van de nationale parken gemengd met drukke steden zoals Los Angeles en San Francisco. Oregon heeft een zeer fotogenieke kustlijn en ontelbare mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Washington State is charmant met groene bossen en valleien, wijngaarden maar ook vulkanen en ruige bergen. Hawaii zal zo uw hart in ‘hula-dansen’ met haar vulkanische eilanden en adembenemende mooie stranden en tropische regenwouden. Arizona en New Mexico herbergen nog veel van de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van Amerika, temidden van prachtige landschappen en fantastische zonsondergangen. Nevada is ook weer uniek met haar geheel eigen wetten en is de thuisstaat van Las Vegas ‘Gambling Capital of the World’.

Alle autorondreizen West Amerika

yellowstone np

Rondreis Noordwest Amerika met de Jong Intra Vakanties

Go West, naar een plek uit duizenden! 

Waar tijdloze schoonheid heerst. Waar de meesterwerken van de natuur worden vereerd. Waar de wondere wereld van wildlife wordt gevierd. Waar nationale helden worden herdacht en waar het Amerikaanse Westen tot leven komt. De vijf staten Wyoming, Montana, Idaho, South Dakota en North Dakota vormen samen “The Great American West”. Een terechte benaming aangezien je in dit deel van Amerika veel terug kunt vinden van het culturele erfgoed van de native indianen, de fascinerende historie van pioniers op ontdekkingstocht en de echte Wild West avonturen van cowboys. Majestueuze nationale parken worden afgewisseld met prachtige historische plekken en eindeloze mogelijkheden om op een actieve manier de omgeving en natuur van deze vijf Amerikaanse staten te ontdekken. Ontdek zelf alles over Wyoming, Montana, Idaho, South Dakota en North Dakota in The Great American West en laat u ter plaatse inspireren door de legendarische verhalen, die al eeuwenlang door deze staten reizen!

Alle autorondreizen Noordwest Amerika

Alaska

Rondreis Alaska met de Jong Intra Vakanties

The Last Frontier & Larger Than Life 

Alaska (Amerika) en Yukon (Canada) grenzen aan elkaar, liggen deels binnen de Noordpoolcirkel en vormen het meest noordwestelijk gelegen gebied in Amerika & Canada. Alaska is de grootste staat van de Verenigde Staten, bijna 40 keer zo groot als Nederland! Uitgestrekte gletsjers, weidse landschappen, hoge bergen, dichte regenwouden en boomloze toendra’s. Nergens op het Amerikaanse continent is de kans zo groot om oog in oog te komen staan met groot wild dat hier nog grenzeloos rondzwerft. De schoonheid van het landschap en de ongerepte wildernis zullen een diepe indruk bij u achterlaten. Yukon wordt vaak in één adem genoemd met Alaska en dat is niet voor niks, beide gebieden kunnen zich aan elkaar meten wat natuur en wild betreft. Yukon is de meest westelijke provincie van Canada en is ca. 12 keer zo groot als Nederland. Het landschap van Yukon wordt gevormd door enorme berglandschappen die doorsneden worden door immens gletsjers en wilde rivieren. Er zijn uitgestrekte oerbossen maar ook valleien en toendra’s. Door de grote variatie aan landschappen is er ook een grote diversiteit aan dieren en planten. Een reis door Alaska en Yukon is in alle opzichten uniek!

Alle autorondreizen Alaska

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 37 vakanties

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een rondreis Amerika wilt u optimaal genieten! De reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

Yosemite Valley

De voordelen op een rijtje

 • Jarenlange ervaring in rondreizen

 • Ervaren chauffeurs en deskundige gidsen

 • Vliegen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen

 • Zorgvuldig samengestelde rondreizen

 • Uw rondreis geheel op maat samengesteld

 • Prachtige strandvakanties en strandverlengingen

 • Prachtige fly drives langs en door de mooiste plekjes

 • Bezoek ook de nog wat minder bekende gebieden en plaatsen

 • Alle vertrekdata v/d groepsrondreizen met gegarandeerd vertrek

Ervaringen

Familie Scholten De grote steden en de vele nationale parken hebben een overweldigende indruk gemaakt en het rustige reisschema bood ook voldoende tijd om hier uitgebreid van te genieten. We hebben ook een paar keer prachtige wandelingen kunnen maken en onzettend genoten, bedankt!
Lees meer Lees minder
Fred en Yvonne Mijn man en ik wilden al heel lang een keer een rondreis per bus door Florida maken en dit jaar is dat er dan eindelijk van gekomen. De Nederlandssprekende reisleiding gaf ons heel veel extra informatie en dat maakte de reis nog completer. Het dagelijks inbegrepen ontbijt was ook steeds prima verzorgd.
Lees meer Lees minder

In beeld

 • Video Rondreis Amerika
  Video Rondreis Amerika
 • Californië US Highway 1
  Californië US Highway 1
 • Boston Old Granary
  Boston Old Granary
 • Grand Teton National Park
  Grand Teton National Park
 • Nashville
  Nashville
 • Nashville
  Nashville
 • Miami Beach Art Deco
  Miami Beach Art Deco
 • 25
  foto's
  Hawaii

Maak kennis met de verre reizen van de Jong Intra Vakanties

Lees meer over de verre reizen van de Jong Intra Vakanties of bekijk het volledige aanbod van verre vakanties bij de Jong Intra Vakanties.

De Jong Intra Vakanties is specialist in rondreizen op verre bestemmingen. Maak kennis met onze rondreizen naar:

Populaire vakanties in Rondreis Amerika

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 37 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon perfect geregeld