Intro
Snel door naar
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

Finland is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het land van de duizend meren, zoals Finland ook wel genoegd wordt, is een bescheiden benaming voor het land: het zijn er zoveel meer! Finland telt maar liefst 40 nationale parken, die alle voorzien zijn van bezoekerscentra, wandelroutes en gidsen kunnen u alles vertellen over de flora en fauna van de parken. Tel daar rijke cultuur van de Samen in Lapland en de gezellige hoofdstad Helsinki bij op en u heeft een fantastische vakantiebestemming gevonden!

Onze adviseurs

Finland is een heerlijke vakantiebestemming. Rustig en toch ook avontuurlijk. De uitgestrekte bossen nodigen uit tot wandelen en fietsen, en de Finse meren en de prachtige scherenkust zijn een paradijs voor watersportliefhebbers.

Heleen
Heleen Scandinavië expert

Alles over autorondreizen naar Finland

Hoe werkt een autorondreis Finland?

Bij een autorondreis Finland reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maakt u op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Finland. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in uw smaak, maar sluit het thema niet aan bij uw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten u uiteraard tot niets!

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Finland ook wel individuele rondreizen Finland genoemd. En bij een individuele rondreis Finland bepaalt u uiteraard zelf de invulling van uw vakantiedagen: niets moet alles mag!

Wanneer u uw autorondreis Finland boekt, ontvangt u bij uw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet u vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. U mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als u 's avonds maar op tijd bij uw accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Finland zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Maatwerk autorondreis Finland

Maatwerk

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde fly drives Finland samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Finland.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Finland van uw keuze of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw autorondreis Finland? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Laat uw reis samenstellen

Turku - Michaels Kerk - Foto: Visit Finland

Fly drives Finland

Liever besparen op uw reistijd naar Finland? Veel van onze autorondreizen door Finland zijn ook te boeken als fly drive Finland. Dezelfde route, dezelfde hotels en uiteraard dezelfde voordelen, zoals uitgebreide routetips en een gratis ANWB Ontdek Reisgids en ANWB wegenkaart.

Fly drives Finland

De mooiste regio's voor een autorondreis Finland

Dom van Helsinki, op ca. 15 minuten loopafstand van uw hotel!

Zuid-Finland

Naast de gezellig hoofdstad Helsinki bezoekt u Zuid-Finland vooral voor de prachtige scherenkust. De vele eilandjes en mooie natuur maken deze omgeving een geliefde bestemming voor watersportliefhebbers. Het zuiden van Finland is ook de regio met de meeste historie. U vindt hier bijvoorbeeld de 'Koningsroute', de oude postroute van de Zweedse koningen en de Russische Tsaren.

Het merengebied

Het land van de duizend meren is een meer dan toepasselijke bijnaam voor Finland. Meren vindt u eigenlijk in het gehele land, maar de bekendste regio is het Saimaa-merengebied in het oosten van Finland. Dit gebied is ongeveer zo groot als Nederland en België samen en bevat een onnoemelijke hoeveel natuurschoon.

Sami souvenir

Fins Lapland

Ook in Fins Lapland staat de natuur centraal. U ontmoet hier de Samen, de oorspronkelijke bewoners met een geheel eigen taal en gebruiken. 

In de winter is Finland Lapland minstens zo interessant. Deze unieke winterbeleving een keer zelf ervaren. Bekijk daarvoorWinteravontuur Fins Lapland.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 2 vakanties

Reizen naar Finland

helsinki-marina-and-port-at-dusk

Vervoer naar Finland

Bij de Jong Intra Vakanties kiest u voor een autovakantie met uw eigen auto of een huurauto. Indien gewenst kunnen wij daarbij direct een ferry-overtocht voor u vastleggen.

Ook bieden wij vliegreizen aan naar Finland. Bekijk hiervoor ons mooie aanbod van fly drives Finland.

Auto

Bij onze autorondreizen Finland reizen onze gasten veelal met de eigen auto naar Finland. Indien u dat wenst kunnen wij een comfortabele huurauto voor uw verzorgen, die u in Nederland afhaalt. Neemt u hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

De meest gebruikte route naar Finland leidt u door Duitsland, Denemarken en Zweden voor de overtocht naar Turku in het zuidwesten van Finland. Wij kunnen vooraf u ferry-overtocht voor u reserveren en zeker in het hoogseizoen is dat op deze drukke route aan te raden.

Ferry

Bij de Jong Intra Vakanties is het eenvoudig direct uw ferry-overtocht naar Finland bij te boeken. De overtocht van Zweden naar Turku is het meest gebruikt.

Bij alle autorondreizen laten wij u direct de aanbevolen route en maatschappij zien. Voor advies kunt u ook contact opnemen met de reisadviseurs van ons servicecenter.

Vliegtuig

In zowel de zomer- als wintermaanden zijn er diverse directe vluchtverbindingen naar Finland. U kunt uw autorondreis door Finland dus altijd voorzien van een comfortabele vlucht en huurauto, wat u tijd bespaart van de reis naar Finland. Of kijk direct bij ons aanbod van fly drives Finland.

Ranua Finland

Vervoer in Finland

In Finland vindt u een goed onderhouden wegennet, vrijwel zonder tol en files. Let wel op overstekend wild, met name op rendieren en elanden. Door de afstanden liggen de benzinestations wat verder uit elkaar dan in Nederland. U vindt benzinestations vooral aan de hoofdwegen en aan de rand van steden en dorpen.

U bent in Finland verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. Het gebruik van een veiligheidshesje is verplicht in het donker of bij slecht zicht. Wij raden u dan ook aan deze altijd voor alle inzittenden in de auto mee te nemen. Dit geldt ook voor een verbanddoos.

Via de routebeschrijving ontvangt u van ons voor vertrek mooie suggesties voor alternatieve routes. Wij raden u aan niet altijd te kiezen voor de kortste of snelste route naar uw volgende overnachtingshotel, maar optimaal te genieten van uw rondreis Finland met verrassende routes langs mooie bezienswaardigheden!

Individueel

Optimaal genieten

Van een autorondreis Finland wilt u optimaal genieten! De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.
Urho Kekkonen Nationaal Park

De voordelen op een rijtje

 • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket
 • Ruim aanbod autorondreizen Finland
 • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes
 • Uw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens
 • Combineer met Denemarken, Noorwegen of Zweden
 • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist

In beeld

 • Zomerdag aan het meer
  Zomerdag aan het meer
 • Turku - Michaels Kerk - Foto: Visit Finland
  Turku - Michaels Kerk - Foto: Visit Finland
 • Dom van Helsinki, op ca. 15 minuten loopafstand van uw hotel!
  Dom van Helsinki, op ca. 15 minuten loopafstand van uw hotel!
 • Sami souvenir
  Sami souvenir
 • helsinki-marina-and-port-at-dusk
  helsinki-marina-and-port-at-dusk
 • Ranua Finland
  Ranua Finland
 • Urho Kekkonen Nationaal Park
  Urho Kekkonen Nationaal Park

Vergelijkbaar

Maak een keuze uit één van onze vele andere vakanties naar Finland:

De Jong Intra Vakanties biedt autorondreizen aan vrijwel alle populaire landen in Europa. Combineer u autorondreis Finland eenvoudig met een autorondreis door één van de volgende landen:

Of kies voor een fly drive naar een mooie bestemming in Europa. Ook bij alle fly drives van de Jong Intra Vakanties ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en voor veel landen ook een ANWB Reisgids en/of ANWB Routekaart.

Populaire vakanties in Individueel

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 2 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Genieten van cultuur, natuur en histortie
 • Maatwerk, als het net even anders moet
 • Gewoon perfect geregeld