Dromen worden werkelijkheid

Zuid-Afrika is een droombestemming. Of het nu uw eerste bezoek is of dat u er al vaker geweest bent, u zult er zeker geboeid worden door het prachtige landschap, de enorm vriendelijke mensen en de fantastische natuur. Maak nu met ons een onvergetelijke verre reis naar Zuid-Afrika en ontdek zelf hoe veelzijdig deze vakantiebestemming is!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Ons reisaanbod

Tijdens een verre reis naar Zuid-Afrika kunt u op zoek naar de Big-Five in één van de vele nationale parken die deze vakantiebestemming rijk is, maar Zuid-Afrika is méér dan wilde dieren en schitterende landschappen. Tijdens één rondreis door Zuid-Afrika kunt u de beste wijnen ter wereld proeven, wandelen of fietsen in de indrukwekkende Drakensberg, een culturele ervaring opdoen in het Zululand van Shaka Zulu, in de voetsporen treden van Nelson Mandela en een bezoek brengen aan de mooiste stad ter wereld, Kaapstad. Of u nou op zoek bent naar een goedkope reis Zuid-Afrika of een luxe reis Zuid-Afrika, het kan bij ons allemaal.

Reizen naar Zuid-Afrika
Een opeenvolging van hoogtepunten ligt op u te wachten tijdens een van onze groepsrondreizen Zuid-Afrika met Nederlandssprekende begeleiding of geheel verzorgde individuele rondreis. Veel van onze reizen Zuid-Afrika zijn te boeken met en zonder vlucht. Daarnaast heeft u bij de Jong Intra Vakantie ook nog de mogelijkheid uw reis of vakantie Zuid-Afrika geheel zelf samen te stellen, zodat u maximaal kunt genieten van uw vakantie.

Kortom bekijk snel onze Zuid-Afrika reizen en ontdek dit schitterende land!

 

 

Onze gasten beoordelen onze verre reizen Zuid-Afrika gemiddeld met een

8,8
onze gasten

Bezienswaardigheden van Zuid-Afrika

Wat maakt Zuid-Afrika zo bijzonder? De enorme diversiteit in landschappen, natuur en cultuur maken dit een bestemming waar iedereen iets kan vinden en dus een geweldige vakantie kan De diversiteit, want houdt u van dieren, bent u sportief, geintresseerd in cultuur, of wilt u juist lekker verwend worden? Het is allemaal mogelijk in dit geweldige land.

Greater Addo Elephant National Park

Olifanten in Addo NP

In dit nationale park leven ruim 400 olifanten. Het park is de laatste jaren steeds verder uitgebreid, onder andere richting de zee. Daardoor is het momenteel het enige park in Zuid-Afrika waar u de Big Seven (Big Five, plus walvis en haai) tegen komt. Het park ligt 50km ten noordoosten van Port Elizabeth.

Kaapstad

Kaap de Goede Hoop

Kaapstad is de moederstad van Zuid-Afrika en één van de mooiste steden ter wereld met een grote diversiteit aan natuur, cultuur en bevolkingsgroepen. De stad wordt gedomineerd door de Tafelberg, die u met een hoogte van ruim 1.000m welkom heet in de stad van onze Jan van Riebeeck. In het centrum van de stad zorgen musea, restaurants en theaters voor het nodige amusement. Strandliefhebbers kunnen een keuze maken uit de prachtige stranden van Clifton, Camps Bay en Llandudno. Voor souvenirs moet u op het kleurrijke Green Market Square zijn, maar ook Victoria & Alfred Waterfront biedt u vele winkels, restaurants en bars. Het wijngebied is vlakbij en het Kaaps schiereiland biedt u over een lengte van ca. 100km stranden, bergen, bossen en tuinen.

Kruger National Park

Leeuwenwelpje Kruger

Het bekendste en belangrijkste nationale park van Zuid-Afrika is natuurlijk het Kruger National Park. Dit park is 380km lang, 60km breed en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000km2. Daarbij is dit park ook bekend om haar grote variatie aan diersoorten, namelijk 150 soorten zoogdieren en meer dan 500 vogelsoorten. De zogenaamde ´Big Five´ is het bekendst: de leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en Afrikaanse olifant. Het park kent ook meer dan 300 archeologische vindplaatsen, welke uit de Steentijd en IJzertijd stammen. Van Bushman rotstekeningen tot majestueuze archeologische plaatsen als Masorini en Thulamela.

Wijnstreek

robertson wijroute

Langs deze route zijn grote, maar ook vele kleine wijngaarden te vinden. Enkele zelfs met accommodatie, maar bijna allemaal bieden ze de mogelijkheid om hun wijn te komen proeven en kopen. Soms verkoopt men ook hun eigen geitenkaas en honing. Op de oever van de Berg rivier ligt de grootste stad van het wijndistrict: Paarl. Paarl staat bekend als het kloppende hart van de commerciële en grootschalige wijnindustrie.

Wild Coast

Wild Coast - East London

De Wild Coast heeft haar naam niet voor niets gekregen. Dit bijzondere gebied is 1 van de minst ontwikkelde en ruigste gebieden van Zuid-Afrika. De kust van de voormalige Transkei is berucht door de vele schipbreuken die er plaatsvinden. Juist door de woeste zee echter, heeft het gebied ook een woeste charme. Van Gonubie tot Port St. Johns in de Eastern Cape strekt de ongerepte kuststrook zich langs ruige kliffen en brandingen, beschutte baaien, watervallen en dichte bossen. Langs de Wild Coast worden oude tradities en gebruiken nog in ere gehouden, vooral door de Xhosa die hier in felgekleurde woningen langs de berghellingen leven. Mandela heeft hier ook zijn roots. De Wild Coast leent zich uitstekend voor schitterende kustwandelingen, surfmissies, en kanotochten. De riffen zijn al net zo ongerept als de kust zelf en er leven maar liefst acht honderd verschillende vissoorten.

Onze adviseurs

 • Irene Berkhout
  Irene
 • Jorg
  Jorg
 • martine
  Martine
Zuid-Afrika is een groot land en het is bijna onmogelijk om alles in één reis te zien. Tijdens onze autorondreis Klassiek Zuid-Afrika reist u bijvoorbeeld in iets meer dan 3 weken van Kaapstad naar Johannesburg en ziet u veel hoogtepunten van deze veelzijdige vakantiebestemming. U zult gaan begrijpen wat men bedoelt met de uitdrukking dat Zuid-Afrika "in je bloed gaat zitten". Wanneer u eenmaal heeft rondgereisd en van van dit geweldige land heeft geproefd, zult u zeker nog een keer terug willen komen voor meer indrukwekkende ervaringen!
Jorg

Ervaringen van onze klanten

De Jong Intra Vakanties heeft voor ons een onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika samengesteld. Na het aanhoren van onze wensen werd er een reis op maat gemaakt die daar volledig op aansloot. Daarnaast kregen we ook adviezen voor excursies en praktische zaken, stuk voor stuk zeer waardevol! Kortom: een reis om nooit meer te vergeten! Mede mogelijk gemaakt door De Jong Intra Vakanties!

Wij hebben dit jaar voor het eerst een reis naar Zuid-Afrika gemaakt. We hadden er erg naartoe geleefd, veel gelezen op internet en in reisboekjes en hoewel we dus best goed voorbereid op reis gingen waren we helemaal overdonderd door het prachtige landschap en de vriendelijke mensen. Het meest indrukwekkende moment was absoluut tijdens een ochtend game drive, toen een leeuw een bokje verscheurde, vlak naast onze jeep! Dat vergeten we nooit meer!

Wij hebben al vele verre reizen gemaakt met de Jong Intra Vakanties. Thailand, Amerika en nu dan Zuid-Afrika... Weer helemaal TOP geregeld! Er stond een vriendelijke dame klaar op Johannesburg die ons een map overhandigde met reisbescheiden en een routebeschrijving en vervolgens hadden we een transfer naar ons hotel vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend werd de auto van Hertz afgeleverd en konden we aan ons avontuur beginnen. Een geweldige reis in 18 dagen naar Kaapstad. Wel veel zien en beleven, in ons appartementje vlakbij de V&A Waterfront in Kaapstad hadden we eigenlijk nog wel een week extra kunnen verblijven. Wat een geweldige stad, we moeten zeker nog een keer terug!

Kaart van Zuid-Afrika

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen