Zonvakanties Turkije Hero

Vakantie Turkije

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Mariëlle

Een vakantie naar Turkije is optimaal genieten! Turkije staat bekend om haar prachtige all-inclusive resorts waar u niets te kort komt. Fijn genieten van de zon en genieten van het heerlijke eten en de fantastische service, dat is een vakantie Turkije. Maar wat dacht u van een stedentrip naar Istanbul? Indrukwekkende zonsondergangen, traditioneel eten en een bruisend nachtleven.

Mariëlle

Verre reizen specialist

Ons aanbod vakanties Turkije bestaat uit diverse hotel waar u gemakkelijk per vliegtuig heen reist. Een ruime keuze voor iedereen.

Vakanties Turkije

Naar Turkije met de Jong Intra Vakanties

Een stedentrip naar Turkije

Een stedentrip naar Turkije is ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring. Istanbul is uniek, omdat de stad op twee continenten gebouwd is; Europa & Azië. Als u ‘s avonds door de stad wandelt tijdens uw stedentrip in Istanbul zult u begrijpen waarom Istanbul ook wel de stad van 1001 nacht genoemd wordt. Niet alleen zijn de zonsondergangen in de stad onvergetelijk, ook de verlichte bezienswaardigheden laten een verpletterende indruk achter. Maar Istanbul heeft meer te bieden! Geniet tijdens uw stedentrip Istanbul ook van de hippe en gezellige bars, restaurants en het bruisende uitgaansleven. Benieuwd naar hotels in Istanbul? Bekijk ons aanbod Istanbul hotels


Populaire bestemmingen in Turkije

Aanraders van de Jong Intra Vakanties

Istanbul

Wereldwijd is er slechts één stad die op twee continenten gebouwd is: het Turkse Istanbul. Gescheiden door de Bosporusrivier vindt u aan de linkerkant Europees Istanbul en recht het Aziatische gedeelte. De mooiste bezienswaardigheden van de stad liggen in of aan de rand van de Bosporus. Wij nemen je graag mee op ontdekkingstocht.

Stedentrip Istanbul, Topkapi Paleis, Istanbul, Turkije | de Jong Intra Vakanties

Reizen naar Turkije

Met het vliegtuig naar Turkije

Alle reizen naar Turkije kunt u bij de Jong Intra Vakanties boeken inclusief een vlucht. Vliegen naar Turkije is mogelijk met diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf diverse luchthavens. U kunt onder andere naar Turkije vliegen met Turkish Airlines en KLM. De vlucht duurt ongeveer 3 a 4 uur naar Turkije.

Vervoer in Turkije

In Turkije heeft u diverse vervoersmogelijkheden om de stad te ontdekken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de metro, de bus of een taxi.

Let op: de transfer van luchthaven naar accommodatie is niet inbegrepen. Deze dient u naar wens bij te boeken tijdens het boekingsproces. U kunt er ook voor kiezen alleen een accommodatie te boeken en op eigen gelegenheid naar uw accommodatie in Turkije af te reizen voor een heerlijke stedentrip.


Praktische informatie Turkije

Reisdocumenten en Douane

Als u naar Turkije reist, heeft u een visum nodig. Deze is voor maximaal 90 dagen geldig. U kunt naar Turkije reizen met een identiteitskaart of paspoort. Het is van belang dat uw identiteitsbewijs minimaal nog 6 maanden geldig is. Ook kinderen hebben een eigen identiteitskaart of paspoort nodig.

Tip: Maak altijd kopieën van uw documenten ( paspoort, rijbewijs etc). Bewaar deze gescheiden van het origineel.

Noodgevallen Turkije

Ambassade

Hilal Mahallesi Turan Güneş Blv, Hollanda Cd 5, 06550 Ankara, Telefoon +90 312 - 409 1800.

Alarmnummers

Het alarmnummer voor ambulance is 112, voor politie 155 en voor brandweer 110.

Elektriciteit

De netspanning is in Turkije hetzelfde als in Nederland. U hoeft daarom geen wereldstekker te gebruiken.

Prijsniveau

De prijzen in de bars en restaurants liggen in Turkije over het algemeen ene stuk lager dan in Nederland. Dit geldt ook voor de prijzen in de supermarkt.

Geldzaken

In Turkije wordt betaald met de Turkse lira (TRY). Op de luchthaven kunt u direct geld opnemen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen vanuit Nederland. Neemt u contant geld mee (in euro's en/of US$), dan kunt u dat wisselen op de luchthaven, de bank of bij de receptie van het hotel.

Taal

In Turkije wordt Turks gesproken. Met name in de toeristische gebieden kunt u prima met Engels communiceren.

Telefonie en internet

De landcode (landnummer) om iemand in Turkije te kunnen bellen is 0090. Belt u vanuit Turkije naar Nederland dan gebruikt u de landcode 0031.

In veel accommodaties is het gebruik van (draadloos) internet mogelijk. Voor het (tijdelijk) niet beschikbaar zijn van internet of kosten die worden berekend, kan de Jong Intra Vakanties geen aansprakelijkheid aanvaarden. In veel accommodaties is de wifi niet geschikt voor zakelijke doeleinden.

Tijd

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.