Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Reizen naar een topbestemming
Direct naar het aanbod
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
November 2022
December 2022
Januari 2023
Intro
Snel door naar
Lees alles over Toscaanse Kust en Elba
Goed voorbereid op vakantie

Wat is er mooier dan het prachtige binnenland van Toscane combineren met een strandvakantie Toscane? De kust van Toscane biedt prachtige zandstranden en gezellige badplaatsen. Langs de hele Toscaanse Kust en op Elba vindt u goede strandhotels, campings en vakantieparken. Sluit uw rondreis Toscane of rondreis Italië af met een paar dagen strandvakantie aan de Toscaanse Kust.

De Toscaanse kust bestaat uit verschillende delen; de noordelijkste kant wordt ook wel de Versilia kust genoemd en bestaat vooral uit gezellige maar drukke strandpaviljoenen en lange boulevards. Viareggio en Marina di Pietrasanta zijn bekende badplaatsen en bieden vooral luxe hotels.

Het meest centrale gedeelte wordt ook wel de Costa degli Etruschi genoemd, vernoemd naar de Etrusken. De kuststrook tussen Livorno en Piombino bestaat uit lange zandstranden, die langzaam in zee afl open en is daarom bijzonder geschikt voor families met kleine kinderen. In de plaatsen Cecina Mare en San Vincenzo zijn tal van campings en vakantieparken te vinden.

Het meest zuidelijke deel van de Toscaanse kust ligt in de Maremma streek en is het meest onbekend. Bezoek de zandstranden bij Follonica of de baaitjes bij Porto Ercole op het schiereiland Monte Argentario.

Het eiland Elba, met als beroemdste inwoner Napoleon, is na Sicilië en Sardinië het grootste eiland van Italië. Op slechts 10 km van het vasteland van Toscane is het landschap compleet anders. Zandstranden, grillige rotsformaties en een heuvelachtig binnenland, u vindt het hier allemaal. Vanaf de haven van Piombino bent u in ca. 1 uur met de ferry in Portoferaio op Elba.

Bij de Jong Intra Vakantie vindt u vakanties naar de volgende plaatsen in de regio Toscaanse Kust en Elba:

 

Onze adviseurs

Wat is er fijner dan een mooi zandstrand terwijl het prachtige landschap van Toscane binnen handbereik ligt? Ook het eiland Elba is een prachtige bestemming, die ik graag combineer met een paar dagen in het binnenland van Italië.
20120604_DeJongIntraVakanties_680-bewerkt
Pascale Italië expert

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 17 vakanties in Toscaanse Kust en Elba

De mooiste regio's van Toscane

Iedere regio van Toscane heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Om u te helpen bij de beste keuze voor uw verblijf in Toscane, heeft de Jong Intra Vakanties Toscane opgedeeld in 5 regio's. Kies voor de regio die het beste aansluit bij uw wensen of combineer regio's om tijd te besparen bij het bezoek aan de mooie Toscaanse steden en dorpen, en stel zo uw ultieme bezoek aan Toscane samen.

Naast de regio Toscaanse Kust en Elba vindt u bij de Jong Intra Vakanties reizen naar:

Populaire vakanties in Toscaanse Kust en Elba

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 17 vakanties in Toscaanse Kust en Elba
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Garantie voor een topvakantie
  • Gewoon ideaal geregeld