Campings Toscane

Campings Toscane

Toscane is één van de populairste regio's voor een campingvakantie in Italië en dat is niet voor niets. Het landschap is zeer divers, van heerlijke lange zandstranden aan de kust tot schilderachtige heuvellandschappen in het Chianti gebied. Een bezoek aan een stad als Florence, Pisa of Siena maakt kamperen in Toscane tot een heerlijke vakantie voor het hele gezin!

Onze campings in Toscane zijn stuk voor stuk geselecteerd door onze productspecialist, zodat u verzekerd bent van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en ter plaatse niet voor verrassingen komt te staan. Of u nu kiest voor een luxe tent of een stacaravan, een kleine camping of een grote, u reist met uw eigen vervoer of met het vliegtuig naar uw camping in Toscane.

Lees alles over Campings Toscane

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Goed voorbereid op vakantie

U reist eenvoudig naar uw camping in Toscane voor een heerlijke kampeervakantie.

Toscane is een geweldige regio, u raakt er nooit uitgekeken. Een kampeervakantie aan de kust is een uitstekende keuze waarbij u kunt genieten van de lange zandstranden, maar in ons aanbod vindt u ook prachtige campings in het binnenland.

Populaire bestemmingen in Toscane

Toscane is een grote regio met campings aan de kust, maar ook in het binnenland. Deze populaire regio kent campings van groot tot klein met voor een ieder wat wils. In de omgeving van de campings in Toscane is veel te beleven dus ontdek wat het beste bij u past voor een onvergetelijke vakantie.

Campings aan de Toscaanse kust

Langs de Toscaanse kust vindt u campings die vrijwel direct aan het strand liggen. Deze campings zijn voorzien van zwembaden en animatie voor de kinderen. Vanaf de camping kan u uitstapjes maken naar de bekende plaatsen Pisa, Siena en Florence. Zo kan u tijdens uw campingvakantie in toscane tot rust komen aan het strand. Daarnaast kunnen u en de kinderen zich vermaken aan het zwembad, maar ook de kunst en cultuur van de omgeving tot u nemen.

Campings Toscane

Campings in het Toscaanse binnenland

De zacht glooiende wijnhellingen, beboste heuvels, uitgestrekte zonnebloemvelden en schilderachtige dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan kenmerken het binnenland van Toscane. De campings in het binnenland van Toscane variëren van groot tot klein en zijn van alle gemakken voorzien. Alle campings zijn voorzien van een zwembad en fijne stacaravans of tenten. Vanaf uw camping in het binnenland van Toscane kan u een dagje naar het strand of een van de omliggende steden bezoeken.Campings Toscane binnenland

Uitstapjes vanaf uw camping in Toscane

Kamperen in Toscane is niet alleen aan het zwembad of op het strand liggen. De Toscaanse regio staat bekend om haar vele bezienswaardigheden en mooie landschappen waar u door kunt wandelen en fietsen.

Pisa

Pisa is groot geworden als havenstad. Ze heeft, geheel in overeenstemming met andere Italiaanse steden, haar heerschappij op zee omgezet in de bouw van stijlvolle architectonische hoogstandjes. Het is niet gemakkelijk als toeristische attractie in Toscane het te moeten opnemen tegen grootheden als Florence en Siena. Pisa hoeft zich echter geenszins te schamen. De stad herbergt talloze indrukwekkende monumenten, met de scheve toren als onvermijdelijke nummer één. Al tijdens de bouw werd vastgesteld dat de ondergrond ongeschikt was voor dergelijke bouwwerken. Dat de toren juist daardoor zo bekend is geworden kan de architect nooit hebben bedacht. Door de schoonheid van het 'plein der wonderen' zou u bijna de andere bezienswaardigheden van de stad vergeten. Er staan onder meer fraaie kerken in Pisa rond het stadscentrum, Piazza dei Cavalieri.

Siena

Vanaf uw camping in Toscane reist u met de auto gemakkelijk naar Siena. De stad Siena is door zijn intieme karakter voor velen uiteindelijk aantrekkelijker dan het grote en voorname Florence. Middelpunt van Siena is het halfronde, hellende Campo, het mooiste plein van Italië en het toneel van de Palio. Deze paardenrace, die tweemaal per jaar op het Campo wordt gereden, wordt naast een groots feest ook gekenmerkt door de al sinds de Middeleeuwen rivaliteit tussen de verschillende wijken van de stad.

Siena

Cavallino Matto

Wanneer de kinderen genoeg cultuur en natuur hebben gezien is het tijd voor een bezoekje aan Cavallino Matto. Cavallino Matto is het grootste pretpark van Toscane. Het pretpark ligt in de provincie Livorno en is vanaf de meeste campings in Toscane goed bereikbaar. Het pretpark heeft meerdere attracties en eetgelegenheden waar het hele gezin zich kan vermaken. Van speeltuin tot achtbaan, er is voor een ieder wat wils. Het park ligt voor een groot gedeelte in de schaduw van bomen waardoor een bezoek ook in het zomerseizoen aangenaam is.

De reis naar uw camping in Toscane

Voor een onvergetelijke kampeervakantie naar Toscane reist u eenvoudig met uw eigen auto of per vliegtuig naar het populaire Toscane.

Met uw eigen auto naar uw camping in Toscane

Jaarlijks reizen veel Nederlanders met de auto naar Italië. Reizen per auto geeft meer vrijheid om te gaan en staan waar u wilt en u kunt direct op pad om de omgeving van uw camping te ontdekken.

De route naar de camping in Toscane is vrij eenvoudig en bedraagt ca. 1400 km. De meest gebruikte route naar Toscane is door Zwitserland. U rijdt dan via de Duitse Autobahn naar Basel en Luzern door de Gotthardtunnel naar de grensovergang met Italië. Vanaf hier rijdt u richting Milaan naar uw camping in Toscane. Wie de drukte bij de Gotthardtunnel wil vermijden rijdt via Oostenrijk. U rijd dan door Duitsland en volgt Kufstein, Füssen en vervolgens de Fernpas om Oostenrijk binnen te rijden. In Oostenrijk rijd u via Innsbrück richting Italië, zo komt u via de Brennerpas Italië binnen.

U dient er rekening mee te houden dat het verkeer rond de grensovergangen, met name in het hoogseizoen, druk is.

Onze tip: Wilt u niet in één keer naar uw camping in Italië doorrijden? Combineer uw vakantie Italië dan met een overnachting in de prachtige Alpenlanden Oostenrijk en Zwitserland. Wij bieden diverse hotels langs de belangrijkste routes naar Italië.

Autovakanties Italië

Met het vliegtuig naar uw camping in Toscane

Er zijn diverse mogelijkheden om te vliegen naar uw camping in Toscane. U hoeft zich niet druk te maken om files of wachttijden bij tankstations, maar u kunt al na ca. 2 uur vliegen genieten van uw campingvakantie. Vanaf de luchthavens van o.a. Amsterdam, Charleroi of Keulen vliegt u naar Pisa.

Naar wens boekt u een huurauto bij, die u direct op de luchthaven kunt afhalen. Zo ervaart u de vrijheid die een auto biedt en kunt u vanaf de camping gemakkelijk uitstapjes maken.