Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Oktober 2022
December 2022
Februari 2023
Intro
Lees alles over Duitsland
Goed voorbereid op vakantie

Al 50 jaar staan wij bekend als één van de belangrijkste aanbieders van busreizen in binnen- en buitenland. Of het nu gaat om een busreis naar de Moezel, het Zwarte Woud of een stedentrip naar de prachtige hoofdstad Berlijn, wij bieden de mooiste busreizen naar Duitsland naar vele regio's en bestemmingen. In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten de busreizen Duitsland met een 8,2 en onze chauffeurs zelfs met een 8,9!

De luxe touringcar en onze deskundige chauffeurs nemen u mee voor een mooie busvakantie. Duitsland: een heerlijk vakantieland en toch vlakbij huis!

Onze adviseurs

Duitsland is zeer geliefd bij onze busklanten. Het Zwarte Woud, Sauerland en Berlijn - het zijn slechts een paar van onze topbestemmingen in Duitsland. Per luxe touringcar met deskundige chauffeur reist u over de Duitse snelwegen snel en comfortabel naar uw bestemming. Gaat u met ons mee?

Jan Willem
Jan Willem Busreizen en riviercruise specialist
Chantal
Chantal Busreizen en riviercruise specialist

Voor wie is Duitsland geschikt?

Dé specialist in Busreizen Duitsland

Het land met prachtige natuurgebieden, historische rijkdommen en veelzijdige steden ontdekken? Dat kan met de verschillende excursiereizen naar Duitsland van de Jong Intra Vakanties. Ook is het mogelijk om met een van onze kerstreizen naar Duitsland de sfeervolle dorpjes en steden te bezoeken.

Bekijk ook alvast onze busreizen naar Duitsland voor het jaar 2022!

Sfeer Duitsland

Excursiereizen naar Duitsland

Gevarieerde meerdaagse reizen naar ons buurland Duitsland zullen u verbazen met nieuwe indrukken en schitterende uitzichten. Uw chauffeur/reisleider zal u van de bruisende steden tot aan de uitgestrekte bossen en natuurlandschappen meenemen. De variatie die wordt aangeboden zal de reis onvergetelijk maken!

Alle excursiereizen naar Duitsland

Kerstreizen naar Duitsland

Sfeervolle kerstmarkten met het welbekende drankje glühwein en de Duitse delicatesse Kreppelchen. De kerstreizen naar Duitsland van de Jong Intra Vakanties zijn ieder jaar weer een mooie beleving. Steden aangekleed met kerstversieringen en de daarbij behorende historische centra's verlenen uw kerstdagen een bijzondere glans. Beleef een gezellig en warm kerstfeest tijdens één van onze kerstreizen naar Duitsland.

Alle kerstreizen naar Duitsland

Populaire bestemmingen in Duitsland

Kies uit ons diverse aanbod

Ontdek met onze deskundige chauffeur/reisleider het Duitse gemütlichkeit, de mooie steden en de prachtige landschappen en kies voor één van onze prachtige busreizen Duitsland. U heeft onder andere de keuze uit deze busvakantie Duitsland bestemmingen:

U maakt de mooiste excursies met de luxe comfort class of luxury class touringcars.

Naast onze busexcursies naar Duitsland kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor een autovakantie Duitsland of een Stedentrip Berlijn per eigen vervoer, trein of per vliegtuig.

Voor een volledig verzorgde busreis, uitstekende verzorging, mooie excursies: kortom een heerlijke vakantie boekt u snel een busreis Duitsland.

Beieren

Beieren

Beieren biedt een grote afwisseling aan cultuur en landschap. Grootse gebouwen, gezellige bierlokalen, bijzondere musea en parken maken van München, de hoofdstad van Beieren, een zeer leefbare en aantrekkelijke stad. De grillige Alpentoppen in Zuid-Beieren zijn bij zowel natuur- als cultuurliefhebbers geliefd. In groene dalen liggen barokke kerken, maar ook 18e-eeuwse sprookjeskastelen. Watersporters vinden hun weg naar de vele meren, waar op de Chiemsee een radarboot u naar slot Herrenchiemsee brengt.

Ook Midden-­Beieren, Oost-Beieren en Franken zijn toeristische streken. Een fietstocht langs de Donau voert langs Regensburg, Straubing en Passau. Boven de Donau verheft zich het Walhalla, een 19de-eeuws monument van allure. Via glooiende wijngaarden rond Würzburg, ommuurde stadjes langs de Romantische Strasse en middeleeuwse vakwerkhuisjes doorkruist u het aantrekkelijke Franken.

De Jong Intra Vakanteis biedt al jaren een aantal zeer populaire busreizen Beieren aan, waaronder reizen langs de Romantische Straße, de Beierse Alpen en het Frankenland

Moezel

Het Moezelgebied dankt haar naam aan de rivier de Moezel die zich door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland kronkelt. Langs de rivier vinden we steile hellingen bezaaid met wijngaarden en bossen. Deze Duitse regio staat bekend om de Moezelwijn, de pittoreske stadjes en mooie landschappen.

Tijdens onze busreis Moezel bezoeken we pittoreske dorpjes, zien we mooie landschappen en natuurlijk krijgen we de gelegenheid om de heerlijke Moezelwijn te proeven. Daarnaast bestaat uiteraard ook de mogelijkheid om een leuk boottochtje te maken over deze prachtige rivier. Ook staat een bezoek aan de historische stad Trier op het programma.

Heeft u ook zin in een geheel verzorgde groepsreis? Boek dan snel een busreis Moezel.

Zwarte Woud - Triberg watervallen

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een prachtige bergachtige regio in Zuid-Duitsland. Met trekpleisters als de grootste koekoeksklok ter wereld, diverse watervallen en leuke dorpen en stadjes is dit gebied bij de vakantiegangers zeer geliefd.

Het Zwarte Woud ligt helemaal in het zuid-oosten van Duitsland en grenst aan Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Het gebied staat voor frisse lucht, imposante bergen, lieflijke dalen en heldere rivieren. Het was een ruig en onherbergzaam gebied tot de monnikkenen zich hier in ca. 1000 n.Chr. vestigden. Zij bebouwden de magere grond en wisten het gezonde klimaat te waarderen. Later werd het Zwarte Woud een bekend kuuroord. Tegenwoordig is het een populair gebied voor toeristen.

In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten de busreizen Zwarte Woud met een 8,2 en de chauffeurs van de busreizen Zwarte Woud zelfs met een 8,9! Heeft u ook zin in een geheel verzorgde groepsreis? Boek dan snel een busreis Zwarte Woud.

Endingen

In het oude wijnstadje Endingen komt de geschiedenis tot leven. Het middelpunt van het stadje wordt gevormd door een schilderachtig marktplein met een gotische fontein in het midden. Rondom staan imposante gebouwen die de loop van de rijke geschiedenis laten zien. Trapgevels, raamschilderingen en rood zandsteen geven Endingen een gezellige vakantiesfeer. De mooie kerken en de kaasfabriek met museum mogen zeker niet overgeslagen worden bij een bezoek aan Endingen. De omgeving heeft veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen in de natuur. En natuurlijk kunt u in dit wijngebied het wijnproeven niet overslaan.

Rheinland Pfalz

Aan de linker Rijnoever, tussen Elzas, Saarland en Rheinhessen ligt de Pfalz als deel van de Bovenrijnse laagvlakte en het westelijke achterland.

De bergketens van Haardt en Wasgau worden tegenwoordig meestal “Pfälzer Wald” genoemd. Op de eerste toppen van het Pfälzer Wald groeien wilde, eetbare kastanjes die eigenlijk alleen maar in Zuid-Europa voorkomen. Maar ook tabak, vijgen, kiwi’s, citroenen, amandelen en abrikozen bloeien tegen de beschutte Oostelijke hellingen en betoveren, dankzij de vele “zon”dagen, met een mediterrane flair. Met een oppervlak van ongeveer 23000 hectare is de Pfalz het grootste en rijkste aaneengesloten wijnbouwgebied van Duitsland. Deze “wijnkelder van het heilige Romeinse Rijk van Duitse Natie” is een heus wandel- en fietsparadijs.

Sauerland

Sauerland

Het Sauerland is een prachtig groen gebied waar talloze kleine gezellige dorpjes zich in de dalen verscholen hebben. Vooral bij Nederlanders is dit een populaire bestemming, niet alleen in de zomermaanden, maar zeker ook voor een korte wintersportvakantie in de wintermaanden. En dat allemaal op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland.

Het Sauerland is een geweldige bestemming voor een busvakantie Sauerland, niet alleen vanwege de ligging, maar ook door het prachtige landschap en de pittoreske dorpjes. De aanwezigheid van de stuwmeren, de naaldwouden, de druipsteengrotten en de gezellige plaatsjes als Korbach, Bad Arolsen en Winterberg zorgen voor een afwisselend programma.

Heeft u ook zin in een geheel verzorgde groepsreis? Boek dan snel een busreis Sauerland.

Oostzeekust

De Oostzee is een intracontinentale zee, een ondiepe binnenzee die in verbinding staat met de noordelijke Atlantische Oceaan. De Oostzee heeft een afmeting van ongeveer 440.000 vierkante kilometer en een zoutgehalte van maar net 1,5 procent, de gemiddelde diepte bedraagt ongeveer 52 meter. Via de waterwegen Öresund, Grote Belt, kleine Belt, Kattegat, Skagerrak en het Noord-Oostzeekanaal is zij verbonden met de Noordzee.

Aan de Oostzeekust van Vorpommern liggen de oude Hanzesteden Stralsund en Greifswald evenals de eilanden Usedom en Rügen. De bijna 800 jaar oude Hanzestad Stralsund is een stedenbouwkundig kleinood. Het raadhuis met zijn prachtige gevel behoort tot de mooiste profane bouwwerken van Noord-Duitsland. Veel van de oude patriciërshuizen stammen uit de 15e en 16e eeuw. De oude Hanzestad Greifswald heeft net als Stralsund gotische baksteenkerken.

Breege

Breege is een klein, idyllisch havenstadje op het eiland Rügen in Noord-Duitsland. De talrijke kapiteinshuizen met rieten daken langs de Dorfstrasse bieden een leuk aanzicht. Dit is een ideale bestemming als u van fietsen en wandelen houdt. In de zomer meren vele zeiljachten aan en kunt u ook zelf een stukje gaan zeilen. Daarnaast behoren vissen en zwemmen ook tot de mogelijkheden. Vanuit de haven van Breege zijn diverse boottochten mogelijk naar bijvoorbeeld het eiland Hiddensee of Ralswiek.

Thuringen

Thüringen is het geografische midden van Duitsland en heeft een rijk gevarieerd landschap met bergen van bijna duizend meter hoog, ontelbare weiden en eindeloze wouden en natuurparken, talrijke beken, rivieren en meren. Thüringen wordt dan ook het groene hart van Duitsland genoemd en heeft niet minder dan 16.000 kilometer bewegwijzerde wandelpaden, zowel voor de geoefende als de recreatieve wandelaar. Thüringen staat ook bekend als een regio van burchten en kastelen, een uitgesproken goede keuken en een zeer verscheiden culturele achtergrond. U kunt ook in Thüringen terecht om uw geest en lichaam te ontspannen, er is namelijk een groot aanbod aan moderne kuuroorden.  Het is dankzij de geneeskrachtige bronnen en mineralen

Jungfrau Eiger Walk Fallbodensee met Jungfraugbahn

Bodensee

De Bodensee is een meer in Midden-Europa. Het wordt grotendeels gevoed door de Rijn (Alpenrijn), die het meer in het oosten binnenstroomt en in het westen weer verlaat. De naam komt van het plaatsje Bodman, aan de westpunt. Soms wordt ook de naam Meer van Konstanz gebruikt. Het meer meet 536 km² en heeft een stroomgebied van 11.500 km². Daarmee is het meer het op drie na grootste van Midden-Europa. Het meer behoort tot drie landen: Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Er loopt geen grens door het meer, aangezien het staatkundig een condominium is met een gedeelde soevereiniteit. De grootste steden aan het meer zijn Konstanz en Friedrichshafen in Duitsland en Bregenz in Oostenrijk.

De Bodensee wordt vooral bezocht tijdens onze busreizen Zwarte Woud.

Sachsen

Deze dichtbevolkte deelstaat van Oost-Duitsland is rijk aan natuur en industrie. De natuur manifesteert zich onder andere in spectaculaire gebergtes met rotswanden en ravijnen. De industrie heeft zijn sporen vooral nagelaten in de historische kern van een aantal steden, zoals Dresden en Leipzig. Zo levert Sachsen een veelzijdigheid aan mogelijkheden voor de toerist en vindt u hier dus een prachtige busreis Sachsen van de Jong Intra Vakanties, uiteraard met een bezoek aan de steden Dresden en Meissen.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 13 vakanties in Duitsland

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een busreis Duitsland wilt u optimaal genieten! De reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

 • Al 50 jaar specialist in busreizen 
 • Ervaren chauffeurs en reisleiding
 • Nog comfortabeler reizen per luxury class touringcar
 • Vele gegarandeerde vertrekken
 • Maximum aantal deelnemers van 44 personen 
 • Gratis ANWB reisgids bij een groot aantal reizen
 • Gratis audio guides bij een groot aantal reizen
 • Gratis omboeken tot 4 weken voor vertrek
 • CO2-compensatie door de Jong Intra Vakanties
 • Winnaar Nederlandse Vakantie Award beste busvakanties

Ervaringen

F. Westra De busreis naar Endingen was heerlijk ontspannen en een erg gezellige sfeer! Vriendelijke bediening. Kortom in één woord: PRIMA. Respect voor onze chauffeur, Gerard Huurman, hij wist ten alle tijde de stemming erin te houden, hij is zorgzaam en opgewekt, een geweldige chauffeur.
Lees meer Lees minder
Mevrouw Kerkhof-van Wolven Graag wil in onze waardering uitspreken over onze geweldige chauffeur. Tevens de complimenten voor de comfortabele bus! (over de busreis Dresden, Leipzig en Weimar)
Lees meer Lees minder
Mevrouw van der Brug De busreis naar Löf aan de Moezel was een leuke vakantie.
Lees meer Lees minder

Duitsland in beeld

 • Schloss Neuschwanstein
  Schloss Neuschwanstein
 • Duitsland
  Duitsland
 • Vakwerkhuizen
  Vakwerkhuizen
 • Sfeer Duitsland
  Sfeer Duitsland
 • Beieren
  Beieren
 • Zwarte Woud - Triberg watervallen
  Zwarte Woud - Triberg watervallen
 • Sauerland
  Sauerland
 • Jungfrau Eiger Walk Fallbodensee met Jungfraugbahn
  Jungfrau Eiger Walk Fallbodensee met Jungfraugbahn

Nog meer vakanties naar Duitsland

De Jong Intra Vakanties heeft naast busreizen Duitsland een uitgebreid aanbod van andere mooie vakanties naar Duitsland. Laat u verrassen door de mogelijkheden!

Lees meer over autovakanties Duitsland of maak direct een keuze uit goede hotels, appartementen, chalets en bungalows in alle regio's van Duitsland uit ons aanbod van autovakanties in Duitsland.

Stedenreizen Duitsland zijn geliefd bij vele klanten. Berlijn is zelfs één van Europa's meest populaire stedenreisbestemmingen.

Duitsland staat natuurlijk ook bekend om de wintersport, bekijk hier het aanbod wintersport Duitsland.

Bekijk ook eens: attractieparken Duitsland, kerstmarkten Duitsland, riviercruises Duitsland of kerstreizen Duitsland.

Populaire vakanties in Duitsland

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 13 vakanties in Duitsland
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Boekbare busreizen naar Duitsland in 2022!
 • Al 50 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service