Sachsen Duitsland hero

Vakantie Sachsen

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Jenny

Op zoek naar een mooie vakantiebestemming waar een indrukwekkende geschiedenis zorgt voor mooie culturele steden en een indrukwekkende natuur? Sachsen is een veelzijdige bestemming waar u zich heel klein kan voelen in de indrukwekkende natuurgebieden en ondergedompeld wordt in de rijke geschiedenis van een stad zoals Dresden.

Jenny

Duitsland expert

Deze dichtbevolkte deelstaat van Oost-Duitsland is rijk aan natuur en industrie. De natuur manifesteert zich onder andere in spectaculaire gebergtes met rotswanden en ravijnen.


Naar Sachsen met de Jong Intra Vakanties

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u ook uw vakantie naar het Oosten van Duitsland in Sachsen, rijk aan verhalen uit het verleden. Of u nu kiest voor een wandelvakantie in de natuur of het ontdekken van de indrukwekkende steden, wij hebben voor u de ideale accommodatie.

Autovakanties naar Sachsen

Bij de Jong Intra Vakanties bieden wij u mooie autovakanties naar Sachsen. Sachsen is heel goed te combineren met bijvoorbeeld Berlijn en Dresden. Kies voor een mooie accommodatie in Sachsen, verblijft u liever in Berlijn dan hebben wij ook uitgebreide mogelijkheden voor hotels in Berlijn. Vanuit Berlijn kunt u een paar dagen naar de Sächsische Schweiz reizen met een bezoek aan Dresden bijvoorbeeld.

Een geliefde regio binnen Sachsen is het Ertsgebergte, in het uiterste zuidoosten van Sachsen, tegen de grens met Tsjechië. De heuvels ten zuiden van Chemnitz en Dresden gaan hier al snel over een mooi middelgebergte met gezellige dorpen en mooie autoroutes.

/sachsen

Goed voorbereid op vakantie naar Sachsen

Deze dichtbevolkte deelstaat van Oost-Duitsland is rijk aan natuur en industrie. De natuur manifesteert zich onder andere in spectaculaire gebergtes met rotswanden en ravijnen. De Sächsische Schweiz is een indrukwekkend stukje natuur en doet denken aan de Meteora in Griekenland. De industrie heeft zijn sporen vooral nagelaten in de historische kern van een aantal steden, zoals Dresden en Leipzig. Zo levert Sachsen een veelzijdigheid aan mogelijkheden voor de toerist.

Uitstapjes in Sachsen

Niet alleen de Sächsische Schweiz heeft als vakantiegebied veel te bieden, ook de omliggende steden en regio’s zijn aantrekkelijk door een afwisselend aanbod en de vele leuke mogelijkheden.

Dresden

Dresden is betoverend mooi met de barokke gebouwen, talrijke musea en een omvangrijk cultureel aanbod. Zo wordt Dresden beschouwd als de cultuurmetropool met de Semperoper, de Frauenkirche en de Zwinger. Deze stad nodigt bijvoorbeeld uit om te wandelen door de mooie oude binnenstad, een avondje uit te gaan in de moderne Neustadt of een theater te bezoeken. Dresden ziet er uit als 1 groot openluchtmuseum en is uw bezoek meer dan waard.Reizen naar Sachsen

Met de eigen auto naar Sachsen

Duitsland is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland, Sachsen is vanuit Utrecht ca. 7 uur rijden. De auto(snel)wegen worden goed onderhouden en de maximum snelheden worden goed aangegeven. Parkeren kunt u vrijwel zonder problemen in Duitsland. Denk er wel aan dat in Duitsland parkeergarages en indien van toepassing betaald parkeren in de grotere steden en toeristische plaatsen vaak alleen met contant geld mogelijk is. Houd u in de vakantieperioden rekening met drukte op de route.

In de grote steden is een milieusticker verplicht.


Praktische informatie over reizen naar Duitsland

Wilt u meer weten over reizen naar Duitsland? Alle praktische informatie vindt u op onze speciale Duitsland pagina.

U vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Duitsland

Autovakanties Duitsland