Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Oktober 2022
November 2022
December 2022
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Zwitserland
Goed voorbereid op vakantie

Ontdek samen met de Jong Intra Vakanties de veelzijdige natuur, de indrukwekkende cultuur en de culinaire kant van Zwitserland. Een actieve vakantie in de zomer of heerlijk op wintersport, wij hebben het voor u!

Zwitserland is een smeltkroes van omringende landen. Dit zie je onder andere terug in de vele talen die in het land worden gesproken: Duits, Frans, Italiaans en Rheto-Romaans. Zwitserland is meer dan bergen, kaas en chocolade. Aangezien Zwitserland geen lid is van de Europese Unie kunt u in dit land nog naar hartelust 'tax free' shoppen.

Voor wie is Zwitserland geschikt?

Maatwerk Zwitserland

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde autorondreizen Zwitserland en groepsrondreizen Zwitserland samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze maatwerkreizen naar dit prachtige land.  

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Zwitserland of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw maatwerkreis naar Zwitserland? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis naar Zwitserland? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Stel uw eigen reis samen

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 33 vakanties in Zwitserland

Vervoer

Vervoer in Zwitserland

Voor het gebruik van Zwitserse snelwegen dient u in het bezit te zijn van een vignet. Dit vignet kunt u aan de grens kopen of bij de ANWB.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Zwitserland heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig.

Seizoenen

Klimaat

In Zwitserland heerst een mild klimaat met matige warmte, koude en luchtvochtigheid. Afhankelijk van de hoogte kan de temperatuur variëren.

Cultuur in Zwitserland

Eten en drinken

De meeste restaurants in Zwitserland hebben op de menukaarten streekgerechten en –wijnen gecombineerd met internationale gerechten. In de keuken wordt veel gebruik gemaakt van ecologische producten van eigen bodem.

Taal

Zwitserland heeft 4 officiële talen, Duits, Frans, Italiaans en Retho-Romaans. Deze laatste taal wordt alleen gesproken in een klein gebied in het kanton Graubünden. Het grootste deel van de bevolking spreekt echter Duits en ook met Engels kunt u bijna overal terecht.

Zwitserland in beeld

 • Glacier Express en touringcar
  Glacier Express en touringcar
 • Glacier Express bij Disentis
  Glacier Express bij Disentis
 • Groep op treinstation Tiefencastel
  Groep op treinstation Tiefencastel

Populaire vakanties in Zwitserland

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 33 vakanties in Zwitserland
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!