Stedentrip Albanië, Skanderbegplein, Tirana, Albanië | de Jong Intra Vakanties

De highlights van Albanië

Albanië is een veelzijdig land en heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en geschiedenis. Het zit vol indrukwekkende bezienswaardigheden, authentieke steden en prachtige natuur. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niets misloopt tijdens jou reis door dit prachtige land? Het antwoord is heel simpel: met een busreis natuurlijk!

Waarom een busreis Albanië?

Een busreis door Albanië is de perfecte gelegenheid om alle highlights van het land af te gaan terwijl je geniet van het comfort en gemak van reizen met de bus. Zo haal je alles uit je reis en krijg je de mogelijkheid om veel te zien en te doen.

De Jong Intra biedt een 12-daagse busreis langs alle hoogtepunten van Albanië. Tijdens deze reis maak je kennis met de veelzijdigheid van Albanië en ontdekken we alle parels van het land. Wat je zoal kunt verwachten van de reis, lees je in deze blog.

Kleurrijk Tirana

Vakantie Albanië, Skanderbegplein, Tirana, Albanië | de Jong Intra Vakanties

Welkom in de bruisende hoofdstad van Albanië: Tirana! De kleurrijke gebouwen, vele bezienswaardigheden en levendige sfeer maken dat deze stad uiteraard onderdeel moet zijn van jou busreis door Albanië. Wandel over het Skanderbergplein, bewonder de Ethem Bay Moskee en spot de Piramide van Tirana. Daarnaast vind je vele interessante musea in de stad en is er aan horeca geen gebrek.

Pittoresk Krujë

Skanderberg kasteel in Krujë, Albanië

Treedt in de voetsporen van de nationale held Skanderberg met een bezoek aan Krujë. Dit is de geboorteplaats van Skanderberg en is één van de belangrijkste hotspots van Albanië. In Krujë staat het Skanderberg kasteel dat destijds werd ingezet in de verdediging tegen de Ottomanen. Na een bezoek aan dit indrukwekkende kasteel kun je een kijkje nemen in het naastgelegen museum gewijd aan Skanderberg. Een andere belangrijke attractie in Krujë is de oude bazaar. Deze is ruim 400 jaar oud en nog steeds in gebruik. Wandel langs de kleurrijke winkeltjes en laat je verwonderen door de oude ambachten die hier worden uitgeoefend. De oude bazaar is dé plek om een mooie, authentiek Albanese souvenir te scoren.

De fietsstad Shkodër

Het kleurrijke Shkodër in het noorden van Albanië heeft als bijnaam de fietsstad. Het is gelegen aan de voet van de alpen en het gelijknamige Shkodërmeer, het grootste meer van de Balkan. Door de rijke geschiedenis van de stad is Shkodër een mix van stijlen en culturen. Je ziet er veel Ottomaanse kenmerken, maar ook invloeden uit de Venetiaanse tijd. Shkodër beschikt over een groot aantal bezienswaardigheden. Tijdens een bezoek aan het Marubi Fotomuseum neem je een kijkje in het dagelijks leven in Albanië tussen 1850-1970. Deze collectie van 500.000 negatieven werd vastgelegd door fotograaf Pjetër Marubi. Een ander indrukwekkend stukje geschiedenis is Fort Rozafa, gelegen op de top van de heuvel. Het meeste van wat er nu te zien is stamt af uit de Venetiaanse tijd, maar de eerste grondvesten werden al gelegd door de Illyiërs ver voor het begin van onze jaartelling. Naast een interessante geschiedenis biedt het fort ook prachtig uitzicht over de stad, de bergen en het meer van Shkodër.

De schoonheid van de Albanese Rivièra

Sarandë, Albanië

Met turquoise blauwe wateren en zonnige stranden is de Albanese Rivièra een populaire bestemming voor strandvakanties. Het contrast met Noord-Albanië is groot en dit is dus een goed voorbeeld van de veelzijdigheid van het land. Een populaire plaats is Sarandë, deze is dan ook uiteraard onderdeel van onze 12-daagse reis "De onontdekte parels van de Balkan". Tussen het drukke programma door is dit de ideale plek om even tot rust te komen en te genieten van het strand. De populaire badplaats Ksamil (zie foto) is hier ook vlakbij gelegen.

Historie in Butrint

UNESCO Butrint, Albanië

Ga terug in de tijd met een bezoek aan UNESCO werelderfgoed Nationaal Park Butrint. Naast mooie natuur vind je hier ook vele ruïnes. Het gebied behoorde tot 1912 nog tot het Ottomaanse rijk. Alle ruïnes en overblijfselen zijn dus pas een ruime 100 jaar geleden ontdekt. Butrint werd al bewoond sinds de prehistorie en enkele ruïnes dateren zelfs terug naar de jaartelling voor Christus. De meeste overblijfselen komen uit de tijd van een Griekse Kolonie, het Romeinse Rijk en het Byzantijnse rijk. In Butrint vind je onder andere ruïnes van de Griekse Akropolis, het Romeins theater, het Triconch paleis, de stadsmuren, de Leeuwenpoort en het fort van Ali Pasha. Met een beetje fantasie doen deze oude beschavingen zich voor je ogen weer herleven.

Betoverend Berat

Berat, Albanië

Berat staat ook wel bekend als "de stad van duizend ramen" en is onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. De stad is als het ware een groot openluchtmuseum met diverse bezienswaardigheden. De authentiek Ottomaanse huizen en sfeervolle straatjes geven Berat een bepaald soort charme waar iedereen verliefd op wordt. De oude wijk Mangalem is een must-see en ook een bezoek aan het kasteel van Berat slaan we niet over. Het kasteel biedt namelijk prachtig uitzicht over de hele stad.

Enthousiast geworden?

Vakantie Albanië, Syri i Kaltër, The Blue Eye bron, Saranda, Albanië | de Jong Intra Vakanties

Overtuigd om Albanië te ontdekken middels een busreis? De Jong Intra Vakanties biedt een mooie 12-daagse busreis Albanië langs alle genoemde highlights. Zo mis je niets en kun je optimaal genieten van de reis die van A tot Z gewoon perfect geregeld is. Meer informatie over de reis "De onontdekte parels van de Balkan" vind je hier.