9-daagse autorondreis Zwitserland op zijn mooist

Eigen vervoer reis

Wilt u graag de mooiste bestemmingen van Zwitserland zien? Dan is deze autorondreis precies wat u zoekt. Ervaar zelf hoe afwisselend & spectaculair dit land is. Meer reisinformatie

vanaf € 543 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

9-daagse autorondreis Zwitserland op zijn mooist

Wilt u graag de mooiste bestemmingen van Zwitserland zien? Dan is deze autorondreis precies wat u zoekt. Ervaar zelf hoe afwisselend & spectaculair dit land is. De oude binnenstad van Luzern, een boottocht over de Vierwaldstättersee, pure sensatie met de 5 bergbaan-wonderen ter wereld, het mediterrane Lugano, een bezoek aan de chocoladefabriek van het wereldberoemde Alprose in Caslano, een uitstapje naar het enige miniatuurpark van Zwitserland en in de voetsporen van Wilhelm Tell - slechts een greep uit het programma.

Dag 1: Nederland – Luzern, ca. 800 km

Luzern

Vanuit Nederland reist u via Duitsland naar Luzern voor de eerste 3 nachten van uw autorondreis. Luzern is schitterend gelegen aan de Vierwaldstättersee en één van de mooiste steden van Zwitserland met een prachtig historisch centrum aan het meer. Vanaf Luzern kunt u een mooie excursie maken naar de 'huisberg' Pilatus (2200 m). Vanaf de top heeft u een indrukwekkend panorama over de Alpen, de Vierwaldstättersee en Luzern. Een andere mogelijkheid is een prachtige tocht maken met de tandradbaan of gondel naar de top van de berg Rigi (1800 m).

Dag 2 en 3: Luzern, Vitznau, Rigi, Weggis, Bürgenstock

Luzern

Twee volle dagen ter besteding in Luzern en omgeving. Onze belangrijkste tip is en blijft: wandelen! De omgeving lijkt volledig ingesteld op wandelaars. Bergliften brengen u snel naar boven en prachtige wandelroutes laten u genieten van de schitterende natuur en adembenemende uitzichten. Een bezoek aan Vitznau, Weggis of Bürgenstock is ook aan te raden tijdens uw verblijf in Luzern.

Dag 4: Luzern – St. Gotthard – Bellinzona - Lugano, ca. 163 km

Bellinzona

U vervolgt uw rondreis naar het zuiden en rijdt via de Gotthardpas de vakantieregio Ticino in. Een bezoek aan Bellinzona is een mooie tussenstop, middenin deze stad staan drie kastelen met wijngaarden, die werelderfgoed zijn van UNESCO. Vervolgens rijdt u verder richting Lugano, waar u 3 nachten verblijft in hotel Vezia.

Dag 5 en 6: Lugano, Locarno, Caslano, Melide

Locarno

U heeft twee volle dagen ter besteding in Lugano en omgeving. Lugano is de stad van parken en bloemen. Geniet van de stad met zijn Mediterraan aandoende pleinen, arcades en de promenade aan het meer, of maak een boottocht over het Meer van Lugano en bekijk de mooie dorpen en prachtige villa’s op de oevers.

Dag 7: Lugano – Seelisberg, ca. 155 km

Seelisberg

De route voert u vandaag in noordelijke richting naar het plaatsje Seelisberg. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 8: Seelisberg, Vierwaldstättersee, Wilhelm Tell

Wilhelm Tell

Het idyllische bergdorpje Seelisberg is gelegen in het hart van Zwitserland op een schiereiland in het Vierwoudstrekenmeer. Seelisberg ligt op ca. 800 m hoogte en biedt u een fascinerend uitzicht over het meer en de bergen. Rondom het meer vindt u bijna alles wat Zwitserland te bieden heeft: kleine bergdorpjes en indrukwekkende watervallen. U kunt in de omgeving ook prachtige wandelingen maken. Tradities zoals een bezoek aan de kaasmakerij maken uw vakantie compleet.

Dag 9: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis naar wens verlengen met één van de andere accommodaties of arrangementen uit ons aanbod. Ook kunt u overwegen om een overnachting in te plannen op de terugreis naar Nederland.

Inbegrepen
- 8 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
- Reisbeschrijving
- ANWB wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden. Een tolvignet is verplicht in Zwitserland.
- Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Uw hotels
Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft dan reserveren wij voor u een gelijkwaardig alternatief.

Overnachtingen
3x Holiday Inn Express in Luzern-Kriens
3x Hotel Vezia in Lugano
2x Hotel Bellevue in Seelisberg

Gelukkig ontvangen we dagelijks meldingen dat onze accommodaties langzamerhand hun deuren weer openen en gasten kunnen ontvangen. Dat is goed nieuws! Het virus heeft er wél voor gezorgd dat accommodaties vanuit de overheid protocollen en regels moeten hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes mogelijk verplicht worden en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht

  1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
  2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
  3. Hoesten en niezen in de elleboog
  4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
  5. Vermijd handen schudden
  6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
  7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
  9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
  10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

 

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Zwitserland een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.