Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Rijn cruises
Goed voorbereid op vakantie

Onze riviercruises over de Rijn zijn een uitstekende manier om ons buurland te ontdekken of verder te verkennen. Zo snel u aan boord stapt ben u eigenlijk al op uw vakantiebestemming, want de Rijn stroomt natuurlijk helemaal door Nederland. Of de bestemming van uw Rijnreis nu de kerstmarkten van Keulen en Düsseldorf zijn of plaatsen als Rüdesheim, Koblenz of Boppard, de Rijn biedt alle ingrediënten voor een heerlijke riviercruise vakantie.

Gaat u mee met één van onze mooie Rijncruises?

Onze adviseurs

Burcht Ehrenbreitstein net buiten Koblenz vind ik een echte aanrader. Het ligt hoog boven de rivier en biedt een prachtig uitzicht over de Rijn.

Chantal
Chantal Busreizen en riviercruise specialist
Jan Willem
Jan Willem Busreizen en riviercruise specialist

Populaire bestemmingen in Rijn cruises

Reisaanbod

Een riviercruise over de Rijn, de langste rivier van Europa is in ieder jaargetijde een aanrader. Of u nu in het voorjaar gaat, in de zomer, in het najaar of in de winter. U stapt in Nederland aan boord voor uw Rijnreis en bent al snel in een hele andere wereld.

Het Rijndal biedt talloze bezienswaardigheden. Wanneer we met onze Rijncruise vanuit Nederland vertrekken passeren we allereerst imposante steden als Keulen en Düsseldorf om vervolgens kennis te maken met bijvoorbeeld Rüdesheim, Koblenz, Bonn of Boppard. De meest opvallende burchten langs de Rijn zijn de Drachenfels bij Königswinter, Stolzenfels bij Koblenz, Lahneck boven Lahnstein en de Marksburg bij Braubach.

Het, volgens velen, het mooiste deel van de Rijn ligt tussen Bingen en Koblenz. Hier baant de rivier zich in veel bochten door het leisteengebergte. Bovenop de steile oevers staan dichte loofbossen en terrasvormige wijngaarden. In de smalle inhammen zien we oude vakwerkhuizen en kerktorens, terwijl op de steile rotsen en hellingen burchten de wacht houden. Deze zgn 'Romantische Rijn' is een geliefde bestemming voor een Rijncruise.

U bent bij ons aan het juiste adres voor een Rijncruise met o.a. de cruiseschepen; Horizon, Azolla, Salvinia, Poseidon, Rembrand van Rijn en Statendam van Feenstra Rijnlijn.

Naast onze Rijncruises bent u uiteraard ook bij ons aan het juiste adres voor een riviercruise over de Donau een riviercruise door Nederland of een riviercruise door België.

Riviercruise op de Rijn?

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u diverse rijncruises. Bekijk onze mogelijkheden voor riviercruises rijn en geniet van alles moois waar we langs varen! Een Rijnreis is bij uitstek de manier om een land en rivier te leren kennen, zowel vanaf het water als de prachtige steden langs de Rijn!

Wilt u volledig verzorgd op vakantie naar en over de Rijn? Boek dan snel een Rijnreisje!

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 7 vakanties in Rijn cruises

Ervaringen

Mevrouw Hofland De vakantie begon al toen we met de taxi van huis gehaald werden. Daarna werd het alleen nog maar nog beter. Leuke mensen, een mooie boot en onderweg heel veel gezien.
Lees meer Lees minder
Elly van der Weide De kerstmarktcruise is ons echt uitstekend bevallen. We hadden een prachtige hut, we hebben aan boord heerlijk gegeten en we hadden voldoende tijd om de kerstmarkten van Düsseldorf en Keulen te bezoeken. Echt een aanrader!
Lees meer Lees minder
John dan Dijk Wij hebben zeer genoten van ons Rijnreisje en het volgende liedje meermaals uit volle borst gezongen! Ja zo'n reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn 's Avonds in de manenschijn, schijn, schijn Met een lekker potje bier, bier, bier Aan de zwier, zwier, zwier, op de rivier, vier, vier Zo'n reisje met een nieuwerwetse schuit, schuit, schuit Allemaal in de kajuit, juit, juit 't Is zo deftig, 't is zo fijn, fijn, fijn Zo'n reisje langs de Rijn!
Lees meer Lees minder

Populaire vakanties in Rijn cruises

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 7 vakanties in Rijn cruises
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Garantie voor een topvakantie
  • Gewoon goed geregeld!