Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Intro
Lees alles over Riviercruises
Goed voorbereid op vakantie

Een riviercruise is voor veel mensen een ultieme combinatie van vakantie en ontspanning. U wordt verwelkomd aan boord, pakt één keer uw koffer uit en maakt toch een rondreis. Een bijzondere wijze om op een ontspannen manier zoveel mogelijk vanaf de rivier en natuurlijk op de kade te zien.

Wij bieden voor ieder wat wils, van een korte bootreis door onze beroemde Bollenstreek of een uitgebreide Vierlandencruise. In het voorjaar, gedurende de zomer, het najaar en zelfs met Kerstmis en Oud & Nieuw kunt u Europa's mooiste rivieren en steden gaan verkennen.

Exclusief mps Horizon
Al vele jaren voert de mps Horizon, een schip met een prettig familiair karakter, diverse cruises exclusief voor de Jong Intra Vakanties uit. De kapitein en zijn voltallige staf, alsmede onze eigen reisleiding, zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Al vele gasten hebben op de mps Horizon een heerlijke ontspannen week op het water doorgebracht.

Populaire Riviercruises

De mooiste bestemmingen met zorg gekozen

Laat uw bootreis al bij uw voordeur beginnen en boek de unieke taxiservice bij, ook kunt u uw riviercruise vaak helemaal compleet maken met bijvoorbeeld een pre-night, waarbij u al de avond voor vertrek kunt inschepen. In alle gevallen staan onze bootreizen garant voor een heerlijke vakantie!

Onze uitgebreide aanbod biedt veel mogelijkheden. Bekijk eens de Donaucruises, Moezelcruises of een van onze populaire Rijncruises! Of de mogelijkheden per land, een riviercruise door Duitsland of een riviercruise door België, zijn zeker aanraders. Wij bieden minicruises aan van 4 dagen tot heerlijke riviercruises van 13 dagen.

Gaat u dit jaar mee met één van onze prachtige riviercruises?

Riviercruises Oostenrijk

Een cruise over de majesteuze Donau neemt u mee naar diverse landen in Centraal Europa met allemaal hun eigen hoogtepunten. Uiteraard is de vaartocht door Oostenrijk met een bezoek aan de hoofdstad Wenen één van de absolute hoogtepunten.

Het riviercruisen wordt in Europa steeds populairder want er zijn vele duizenden kilometers aan Europese rivieren die met een riviercruise schip uitstekend te bevaren zijn. Om de Donau door Oostenrijk te bevaren zijn er diverse mogelijkheden. U kunt al per schip vanuit Nederland vertrekken, maar zeker sneller zijn onze reizen waarbij we de reis naar Passau per luxe touringcar maken en daar in te schepen voor een bezoek aan o.a. Wenen, Budapest, Melk en Bratislava.

Riviercruise Hongarije

Een cruise over de majesteuze Donau neemt u mee naar diverse landen in Centraal Europa met allemaal hun eigen hoogtepunten. Uiteraard wordt hierbij ook Budapest in Hongarije aangedaan. Om de Donau door Hongarije te bevaren zijn er diverse mogelijkheden. U kunt al per schip vanuit Nederland vertrekken, maar zeker sneller zijn onze reizen waarbij we de reis naar Passau per luxe touringcar maken en daar inschepen voor een bezoek aan o.a. Wenen, Budapest, Melk en Bratislava.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 8 vakanties

Vervoer

Hoe u naar uw bestemming reist

U kunt kiezen uit diverse categoriën riviercruises:

  • Bus
  • Boot

Riviercruises per bus

Bij onze riviercruises per bus reist u snel en comfortabel vanuit Nederland per luxe touringcar naar de aanlegplaats van het schip in Passau. Onderbroken door diverse stops komt u aan het einde van de middag op de eerste dag aan in het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland, na het ontbijt op de tweede dag wordt de reis vervolgt en schepen we in de middag in op het schip en begint de riviercruise. Aan het einde van de cruise doen we hetzelfde in omgekeerde volgorde.

Riviercruises vanuit Nederland

Dit zijn de riviercruises waarbij u in Nederland aan boord van het schip stapt en niet per bus of vliegtuig naar het buitenland hoeft te reizen voordat u aan uw vakantie begint.

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Op reis met de Jong Intra Vakanties

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. In de 50 jaar dat wij actief zijn is het aanbod aanzienlijk uitgebreid: tegenwoordig reist u met ons over de hele wereld. Met de bus, het vliegtuig, de trein of met uw eigen auto: wij brengen u naar de mooiste plekjes. Er is veel veranderd in de loop der jaren, maar één ding is bij ons gelijk gebleven: de liefde voor het vak en het plezier in het organiseren van perfecte vakanties.

Het personeel op kantoor, onze deskundige chauffeurs en onze gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en zorgen ervoor dat u onbezorgd kunt genieten.

De voordelen op een rijtje

  • De mooiste routes in binnen- en buitenland
  • Uitstekende schepen
  • Optioneel taxivervoer bij te boeken

Ervaringen

Meneer en mevrouw de Jong Wij dachten Nederland eigenlijk wel heel goed te kennen, maar vanaf het water ziet alles er heel anders uit. Echt een hele leuke ervaring!
Lees meer Lees minder

Populaire vakanties in Riviercruises

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 8 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Prachtige routes in binnen- en buitenland
  • 4- tot 13-daagse riviercruises
  • Volledig verzorgd en onbezorgd op vakantie