Intro
Snel door naar
Lees alles over Andorra
Goed voorbereid op vakantie

Op zoek naar een leuke reis? Dan is Andorra perfect! Met haar ruwe bergen is het een perfecte bestemming voor rondreizers en skifanaten. Ook op cultureel en culinair gebied schiet deze bestemming zeker niet te kort!

Het Vorstendom Andorra is een klein, ingesloten vorstendom in het zuidwesten van Europa, in de oostelijke Pyreneeën en begrensd door Frankrijk en Spanje. Het geïsoleerde land is tegenwoordig vooral afhankelijk van toerisme en zijn status als belastingparadijs.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 1 vakantie in Andorra

Reisdocumenten

Als u korter dan 3 maanden in Andorra verblijft is een identiteitskaart voldoende. Een visum is niet nodig.

Seizoenen

Klimaat

Het Prinsdom Andorra heeft een mediterraan bergklimaat met warme, droge zomers en koude winters met overvloedige sneeuwval. De temperaturen kunnen verschillen met 4 tot 5 graden tussen de minder hoog gelegen gebieden en de hogere gebieden. In de dalen wordt gemiddeld gedurende vier maanden per jaar overdag vorst geregistreerd. De gemiddelde laagste temperatuur bedraagt -2°C en de gemiddelde hoogste temperatuur ongeveer 24°C. De neerslag valt voornamelijk tussen oktober en mei, in de winters in de vorm van sneeuw en vooral aan het eind van de herfst in de vorm van regen (tussen 700 en 1.000 mm per jaar).

Beste reisperiode

Mei, juni, juli, augustus, september en oktober zijn de beste maanden om naar Andorra te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op mooi weer. Voor wintersport zijn januari, februari en december de beste maanden.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil in vergelijking met Nederland.

Cultuur in Andorra

Eten en drinken

In de “borda” (oude berghuizen) vindt u een typische keuken voor lekkerbekken. Hier kunt u de specialiteiten van het land beproeven, zoals de “Trinxat”, een gerecht op basis van kool, aardappelen en spek. Of “Pan con tomate” brood ingewreven met tomaat en olie. U kunt er ook smullen van diverse soorten vleeswaren: hazenpeper of everzwijnragout, de “coca madegada”. Uiteraard gaan al deze heerlijke gerechten gepaard met een lekkere landwijn, die ze in Andorra drinken uit een fles met een dunne zijtuit, een porró. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

Taal

De officiële taal in Andorra is Catalaans (35%). Naast het Catalaans wordt ook veel Spaans (58%) en Frans (7%) gesproken. Belangrijke immigrantentalen zijn Portugees en Engels.

Populaire vakanties in Andorra

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 1 vakantie in Andorra
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Garantie voor een topvakantie
  • Gewoon goed geregeld!