Wintersport skipas bij te boeken | de Jong Intra Vakanties

Skipas bij te boeken

Een skipas is, naast de accommodatie, toch de grootste kostenpost tijdens de skivakantie. Daarom biedt De Jong Intra Vakanties u de gelegenheid om vooraf een skipas bij te kopen of geven wij u een goede indicatie van de kosten ter plaatse. Wel zo handig!

Lees alles over Skipas bij te boeken

We hebben deze vakanties voor u uitgezocht


Goed voorbereid op vakantie

Iedereen die de skilift wil gebruiken zal een skipas nodig hebben. Maar niet iedereen die op wintersport gaat heeft meteen een skipas voor de hele week nodig. Lees hier meer over het gebruik en de noodzaak van een skipas tijdens uw wintersportvakantie.

Tijdens uw boeking vindt u een duidelijk overzicht van de skipassen die bij uw wintersportvakantie bij te boeken zijn inclusief de kosten. U maakt zelf de keuze voor de meest geschikte skipas.


Skipas eenvoudig vooraf bij de boeken!

Boek de skipas die u nodig heeft

Elke wintersporter weet het, de skipas is een noodzakelijke uitgave tijdens een wintersportvakantie. Dit is vaak een dure, maar onmisbare aanschaf voor een geslaagde wintersportvakantie, want omhoog lopen is voor de meeste wintersporters geen optie.

Met een skipas kunt u gebruik maken van de skiliften in het skigebied.

De Jong Intra Vakanties biedt u mogelijkheden om een skipas inclusief vooraf bij te boeken. In de meeste grote skigebieden in Oostenrijk kunt u meteen bij het boeken van uw wintersportvakantie de skipas bestellen. U kunt kiezen tussen verschillende passen met een afwisselende geldigheidsduur. Zo kunt u een skipas kopen voor 6 of 7 dagen, maar ook voor slechts 3 dagen. Handig voor bij een kort verblijf of wanneer u tijdens uw wintersportvakantie een dagje andere activiteiten wilt ondernemen.

Skilessen en skipassen

Voor beginners raden wij aan eventueel ter plaatse een skipas aan te schaffen. Bij lessen is een skipas meestal niet nodig en dan is een dagpas of een skipas voor enkele dagen vaak veel voordeliger dan een skipas voor een volledige week. Bij de Jong Intra Vakanties kiest u zelf welke skipassen u wilt bijboeken en zo betaalt u niet onnodig voor een skipas die u niet gebruikt!

Key-card skipas

De meeste skipassen voor grotere skigebieden zijn tegenwoordig zogenaamde key-cards. Deze kunt u gewoon in de zakken van uw skipak opbergen. De pas zendt een signaal uit naar het poortje waardoor u heen gaat. Het poortje gaat dan automatisch open als u erlangs loopt. Wel zo makkelijk!

Voor de key-card betaalt u ter plaatse van een borg van 1 tot 3 Euro. Deze krijgt u bij het inleveren van de kaart uiteraard weer terug.

In sommige gebieden wordt er echter nog gewerkt met ouderwetse kaartjes die door een apparaat gehaald moeten worden om gelezen te worden. De laatste jaren neemt het gebruik hiervan af en zien we dit alleen nog terug in de kleinere skigebieden.

Nooit duurder dan ter plaatse

De kosten van een skipas kunnen behoorlijk oplopen. De meeste skigebieden in Oostenrijk vragen al ruim € 250 voor een skipas voor een week. In de grote skigebieden van Frankrijk en Zwitserland ligt dit rond de € 300 of meer. De Jong Intra Vakantie geeft u de garantie dat u nooit meer betaalt voor uw wintersport inclusief skipas dan wat u ter plaatse zou betalen. Wel zo eerlijk!

Met het voucher dat u van de Jong Intra Vakanties ontvangt haalt u op de eerste dag dat u gaat skiën uw skipas af bij de lift. Geen extra kosten en geen gedoe. Hooguit betaalt u een kleine borg (ca. € 1 - 3) voor het gebruik van een key-card. Deze borg ontvangt u terug bij het inleveren van de key-card aan het einde van uw wintersportvakantie.

Indien zich onverhoopt een prijsverschil voordoet, dan kunt u dit na terugkomst bij ons melden. U stuurt ons eenvoudig een foto door van de kassabon die u bij het afhalen van de skipassen ontvangt. Dit kan voorkomen indien bijvoorbeeld als gevolg van het weer of de sneeuwcondities een deel van de liften niet in gebruik is. De garantie dat u nooit meer betaalt dan ter plaatse blijft altijd staan!

Enkele prijsindicaties van de 6-daagse skipas (per 1/10/19): 

Relatief goedkope skigebieden

  • St. Johann in Tirol - Oberndorf, ca. 45 km piste, ca. € 225

  • Dachstein West - Annaberg, ca. 50 km piste, ca. € 229

  • Olympia Region Seefeld, ca. 30 km piste, ca. € 239

En zeker in verhouding tot de grootte van het skigebied:

  • SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, ca. 285 km piste, ca. € 249

Relatief dure skigebieden

  • Ötztal Arena - Sölden, ca. 145 km piste, ca. €295

  • Ski Arlberg - St. Anton am Arlberg, ca. 300 km piste, ca. € 290

  • Serfaus-Fiss-Ladis, ca. 200 km piste, ca. €285

Kies de skipas voor het juiste skigebied

Te veel betalen voor een skigebied waar u geen gebruik van maken is zonde. Maar te weinig betalen en niet overal kunnen skiën waar u wilt, dat is ook niet prettig!

Een aantal skigebieden kent meerdere soorten skipassen. Deze varianten hebben uiteraard ook prijsverschillen. Hieronder 2 voorbeelden.

Skipas Zell am See - Kaprun

Bij de Jong Intra Vakanties schaft u bij een verblijf in Zell am See of Kaprun eenvoudig een skipas aan voor het hele skigebied. Het skigebied van Zell am See - Kaprun bestaat uit de bekende Schmitten bij Zell am See en de Maiskogel en Kitzsteinhorn bij Kaprun, inclusief de gletsjer. Een 6-daagse skipas voor dit gebied kost ca. € 260 per 1/10/19.

Nu er vanuit Viehhofen - gelegen op korte afstand van Saalbach - een liftverbinding is gerealiseerd met de Schmitten van Zell am See, worden deze 2 skigebieden steeds vaker gecombineerd. Sinds 2019 is het mogelijk één skipas te kopen voor zowel het skigebied van Zell am See - Kaprun als het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Deze skipas - de Ski Alpin Card - is slechts enkele euro's duurder (ca. € 280 per 1/10/19) - maar geeft toegang tot een enorm skigebied. Verblijf u in Saalbach of Hinterglemm, dan is een dagje skiën op de gletsjer bij Kaprun dus een leuk alternatief!

Tot slot is in deze regio ook nog de Super Ski Pas verkrijgbaar. Deze skipas is gunstig als seizoenspas, dus voor de echte wintersportfanaten die meerdere keren per jaar de Alpen bezoeken. De skipas is geldig in vrijwel het gehele Salzburgerland en de Kitzbüheler Alpen. Bekende skigebieden als Zell am See - Kaprun, het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn en de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental vallen onder deze skipas. Deze skipas is alleen op aanvraag verkrijgbaar via de Jong Intra Vakanties.

Maak dus vooraf de juiste keuze bij het boeken van uw wintersport inclusief skipas naar deze skigebieden!

Skipas Achensee

Ondanks dat de Achensee Region vooral een langlauf- en wandelparadijs is, biedt het ook (beginnende) skiërs enkele mooie skigebieden. De drie bekendste plaatsen aan de Achensee - Pertisau, Maurach en Achenkirch - hebben alle een prima skigebied met bijbehorende skipas. Door het beperkte aantal liften en pistekilometers zijn deze skipassen goed te betalen. Zo betaalt u voor een skipas voor het Karwendel-skigebied bij Pertisau ca. € 140 voor een 6-daagse skipas. Er is echter ook één skipas beschikbaar voor alle drie de skigebieden rond de Achensee voor ca. € 200 voor een 6-daagse skipas. Deze is uiteraard gunstiger als u daar gebruik ook van maakt.

Bepaal dus vooraf in welke skigebieden u wilt skiën en welke skipas het beste bij u past. Bij de Jong Intra Vakanties zijn zowel de skipassen voor de drie afzonderlijke skigebieden als de skipas voor de Region Achensee verkrijgbaar.