Wintersport sneeuwzekere skigebieden

Sneeuwzekere skigebieden

Het is de grootste angst van elke wintersporter; 10 uur in de auto naar de Alpen onderweg en dan alleen groene weides in plaats van witte pistes. Maar gelukkig zijn er legio sneeuwzekere skigebieden! De meeste skigebieden met toppen boven de 2100 meter zijn als sneeuwzeker te bestempelen. Zeker als de pistes op de noordhelling liggen en het skigebied is voorzien van de modernste sneeuwkanonnen. 

Wist u trouwens dat kunstsneeuw in combinatie met natuurlijke sneeuw veel langer blijft liggen? De sneeuwkristallen van de natuurlijke sneeuw zijn anders gevormd dan die uit de sneeuwkanonnen, gecombineerd hechten zij beter aan elkaar waardoor de zon minder grip krijgt en de sneeuw dus minder snel wegsmelt als het eens wat warmer wordt. Ook het samenpersen van de sneeuw door de pistenbully's (de machines die de pistes prepareren) zorgt ervoor dat de sneeuw op de piste beter behouden blijft.

Lees alles over Sneeuwzekere skigebieden

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Goed voorbereid op wintersport

Een winter in de Alpen is meestal wit, maar soms valt het witte goud niet in elk skigebied. Daarom hebben wij voor u een selectie gemaakt waarbij u verzekerd bent van een witte piste. Lees hier meer over wintersport sneeuwzekere skigebieden.


Populaire bestemmingen in Sneeuwzekere skigebieden

Wintersport sneeuwzeker!

U wilt wintersporten, maar wel op de witte piste en niet in de groene weide. De sneeuwzekerheid van een skigebied is voornamelijk afhankelijk van de ligging. Skigebieden die hoog liggen en veelal noordhellingen hebben zijn sneeuwzekere skigebieden. Bovendien is een skigebied met moderne sneeuwkanonnen ook eerder zeker van een witte laag op de piste dan een skigebied dat deze techniek nog niet bezit. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van wintersport sneeuwzekere skigebieden.

U kunt kiezen uit wintersport sneeuwzekere gebieden in (bijna) al onze wintersport landen:

Bij de Jong Intra Vakanties krijgt u bovendien bij het boeken van een wintersport sneeuwzeker skigebied onze unieke GRATIS sneeuwgarantie!

Bekijk hier direct ons aanbod wintersport sneeuwzekere skigebieden in: