Wintersport Langlaufen

Langlaufen

Langlaufen lijkt zo makkelijk, maar dat valt nog best tegen! De beweging is zeer intensief en vergt een goede conditie. Maar u krijgt er zoveel voor terug. De rust, een prachtige omgeving, de prachtige routes, de maagdelijk witte loipes, de bossen, de plateaus en het schitterende uitzicht zorgen ervoor dat het langlaufen een onvergetelijke belevenis is. En nog gezond ook!

Lees alles over Langlaufen

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Goed voorbereid op vakantie

Langlaufen is gezond en ligt vol in de trend. Er worden steeds meer wintersport langlauf vakanties geboekt. Lees hier meer over ons wintersport langlaufen aanbod.


Populaire bestemmingen in Langlaufen

Langlaufen, cross country, skaten of klassiek...

Langlaufen is waarschijnlijk de oudste vorm van skiën. In de oudheid werden ski's namelijk gebruikt om makkelijk door het besneeuwde landschap te kunnen voortbewegen. De oudst gevonden (langlauf)ski's zijn naar schatting zo'n 4000 jaar oud!

Tegenwoordig is langlaufen is een sportieve manier van voortbewegen in de sneeuw met speciale langlaufski's. Er zijn verschillende langlauftechnieken te onderscheiden: Skaten, Klassiek langlaufen en Toerlanglaufen.

Een wintersport langlaufen vindt vaak in andere gebieden plaats als een wintersport skivakantie. Voor een groot wintersport langlauf gebied is  een glooiend terrein immers ideaal, waar een Alpine skiër de voorkeur geeft aan steil terrein. Veel steiliere skigebieden doen er echter alles aan ook voldoende faciliteiten te creeëren voor een ideale wintersport langlaufvakantie.

Wintersport langlaufen is de gezondste wintersport waarbij u ook nog eens, midden in een schitterend landschap, aan u conditie werkt.

Wij hebben voor u een aantal van de populairtse wintersport langlauf bestemmingen geselecteerd.

Bekijkt u hier ons wintersport langlaufen in onze verschillende wintersportlanden:

  • Noorwegen

  • Zweden

  • Duitsland

  • Zwitserland

  • Oostenrijk