Wintersport-Zweden

Wintersport Zweden

Jenny

Al jaren verzorgt de Jong Intra Vakanties de wintersportvakantie van vele duizenden wintersporters naar de populaire wintersportlanden. En daar zijn we trots op! Wij hopen u dit jaar op één van onze wintersportreizen te mogen begroeten! De winters in Zweden bieden een unieke beleving. Op deze pagina leest u alles over onze reizen naar Zweden in de winter.

Jenny

Wintersport expert

Lees alles over wintersport in Zweden

Geen wintersport Zweden in 2024 en 2025

In 2024 en 2025 worden er door de Jong Intra Vakanties geen wintersportvakanties naar Zweden aangeboden. Mooie wintersportreizen naar andere populaire landen vindt u uiteraard wel bij de Jong Intra Vakanties. Kijk voor het complete overzicht van bestemmingen op onze speciale wintersportpagina.

Maar wel... Een uniek winteravontuur in Zweden!

Een huskeysafari, het IJshotel bezoeken of eindelijk het noorderlicht zien? Daarvoor kunt u in Zweden prima terecht! Bij de Jong Intra Vakantie vindt u een uniek winteravontuur in Zweden. Geen wintersport Zweden dus, maar een echte winterse belevenis waar u nog lang aan zult terugdenken!

Wintersport en winterbelevenis bij de Jong Intra Vakanties

Voor wie is wintersport Zweden geschikt?

Gezinnen met kinderen

Zweden is kindvriendelijk, zowel in de zomer als in de winter. Tijdens een winterse reis naar Zweden kunt u nog een échte wintervakantie vieren met sneeuwpoppen bouwen en een sneeuwballengevecht houden.

In de skigebieden zijn voldoende kinderpistes en faciliteiten voor zowel kleinere als grotere kinderen. Er zijn vrijwel geen Nederlandssprekende skileraren, maar dat vormt geen enkel probleem.

De groene en blauwe pistes zijn altijd goed onderhouden, breed en zelfs in de vakanties is het zelden druk bij de liften.

Wintersport Zweden

Avontuurlijke natuurliefhebbers

Zweeds Lapland is een paradijs voor avontuurlijke natuurliefhebbers. In deze regio vindt u dan ook de winterbelevenisreizen van de Jong Intra Vakanties. Korte en donkere dagen, maar het noorderlicht verlicht regelmatig de heldere hemel. Hier worden huskysafari's georganiseerd en kunt u op pad met een gids en een sneeuwscooter. Trek de bossen in met sneeuwschoenen en geniet in de avond van heerlijk eten en complete rust.

Populaire bestemmingen voor de wintersport in Zweden

Het noorden van Zweden

In het noorden van Zweden vindt u Zweeds Lapland met het ijshotel en diepe sneeuw.

Zweden kent net als Noorwegen en Finland een traditie als het gaat om wintersport. Men doet er alles aan om uw wintersport in Zweden in alle opzichten te laten slagen. In de skigebieden, Åre Branäs, Orsa Grönklitt en Idre, is veel geïnvesteerd in uitbreiding van de accommodaties en voorzieningen. Sterke punten van de Zweedse wintersportcentra zijn de sportieve sfeer, de faciliteiten voor gezinnen, de goede prijs-kwaliteit verhouding en de schitterende natuur.

Wat dacht u van vakantie waar outdoor activiteiten gepland zijn, in combinatie met skiën en ook nog vrije tijd voor uzelf? Overnachten in een ijshotel, of een huskytocht onder de Poolcirkel om maar wat te noemen. Wij noemen dat een echte wintersportbelevingsreis.

In 2024 en 2025 worden er door de Jong Intra Vakanties geen wintersportvakanties naar de skigebieden in het noorden van Zweden aangeboden. Bij de Jong Intra Vakantie vindt u wel een uniek winteravontuur in Zweden. Een unieke belevenis die u laat kennismaken met de schoonheid van de Zweedse winter.

Mooie wintersportreizen naar andere populaire landen vindt u uiteraard wel bij de Jong Intra Vakanties. Kijk voor het complete overzicht van bestemmingen op onze speciale wintersportpagina.

Het zuiden van Zweden

Dalarna is dé provincie voor een unieke wintersport in Zweden. Idre, Säfsen, Orsa en het skigebied van Sälen hebben prima faciliteiten om lekker te skiën, maar ook een dagje te ontspannen bij de open haard, een wandeling in de bossen of een uitstapje te maken.

In 2024 en 2025 worden er door de Jong Intra Vakanties geen wintersportvakanties naar de skigebieden in het zuiden van Zweden aangeboden. Bij de Jong Intra Vakantie vindt u wel een uniek winteravontuur in Zweden. Een unieke belevenis die u laat kennismaken met de schoonheid van de Zweedse winter.

Mooie wintersportreizen naar andere populaire landen vindt u uiteraard wel bij de Jong Intra Vakanties. Kijk voor het complete overzicht van bestemmingen op onze speciale wintersportpagina.

Het beste seizoen voor een wintersport naar Zweden

Het hoogseizoen in Zweden is de periode tussen Kerst en Nieuwjaar en februari, ongeveer tijdens onze voorjaarsvakantie. Toch is het nooit echt druk in de Zweedse skigebieden en komen wachttijden bij liften niet of nauwelijks voor.

In december en januari zijn de dagen nog kort, maar in februari tot en met april worden de dagen langer en zonniger.

Het noorderlicht zien in Zweden

In het zuiden van Zweden zult u het noorderlicht niet snel zien, maar in Zweeds Lapland is het van november tot en met maart te zien, mits er voldoende zonne-acitiviteit is en de nacht moet helder zijn. Bekijk voor alle reizen met kans op het noorderlicht de unieke winterbelevenisreizen van de Jong Intra Vakanties.

Winterbelevenis IJsland