Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
December 2022
Januari 2023
Februari 2023
Sneeuwgarantie
Sneeuwgarantie

Sneeuwgarantie

Het ene jaar zijn de sneeuwcondities beter dan het andere. Het zal u maar gebeuren: een heerlijke wintersportvakantie geboekt en overal groene weides in plaats van maagdelijk witte pistes.

Uw voordeel bij de Jong Intra Vakanties

  • Altijd sneeuw op uw bestemming
  • Kosteloos omboeken
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Le Grand Massif
Goed voorbereid op vakantie

Le Grand Massif ligt op slecht 50 km van Genève en telt met 265 km piste mee in de top 10 grootste skigebieden van Frankrijk. Het skigebied ligt tussen de 700 en 2.500 m, grotendeels in bebost gebied. Door de geografische ligging, weinig zuid pistes en de Mont Blanc als buffer is het gebied zeer sneeuwzeker. Men kan hier vaak nog tot ver in april prima skiën!

Het skigebied biedt een zeer gevarieerd pistebeeld, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Het maken van dagtochten met de familie is hier populair. In Flaine vindt u de langste en meest uitdagende afdalingen. Hier bevindt zich ook het snowpark.

Voor wie is Le Grand Massif geschikt?

Voor iedere wintersporter

Een kindvriendelijk skigebied is Le Grand Massif zeker. Zo beschikt ieder dorp over een kinderweide. Beginners oefenen hun eerste bochten op de groene en blauwe afdalingen. Deze zijn lekker breed en glooiend. Echter zijn er voor de gevorderde wintersporters mooie ski-tochten van dorp naar dorp en vallei naar vallei te maken. Een bekende afdaling is de Cascade afdaling, die 14 km lang is. Vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht. Mooie naaldbossen en sfeervolle dorpjes gegarandeerd.

Als het goed gesneeuwd heeft, zijn er ook genoeg off piste mogelijkheden met een hoogte van 750 m! Ook zijn er drie leuke funparken aanwezig (de grootste van Europa!) met halfpipe voor snowboarders en freeriders. Liever ontspannen langlaufen? Dat kan ook met 50 km aan loipes.

Populaire bestemmingen in Le Grand Massif

Flaine

Het op 1.600 m hoogte gelegen Flaine is met haar moderne architectuur een uitzondering in Le Grand Massif. Het dorp is autovrij. In Flaine vindt u één van Europa’s grootste snowparken. Daarnaast is er veel te doen naast het skiën: tochten per sneeuwscooter, indoor-klimmen, een ijsslipschool en voor wandelaars zijn diverse tochten op Bigfoots te maken.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 1 vakantie in Le Grand Massif

Vervoer

Met de auto

Met de auto bent u 1.018 km onderweg naar Le Grand Massif. Het skigebied is te bereiken via Genève. Houd er wel rekening mee dat u tol moet betalen en dat het in de weekenden druk kan zijn.

Populaire vakanties in Le Grand Massif

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 1 vakantie in Le Grand Massif
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
  • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
  • Persoonlijke aandacht en uitstekende service