Vakantie Palermo

Stedentrip Palermo

Palermo is een oude stad, gesticht in de 8e eeuw voor christus en sindsdien thuishaven geweest van vele volkeren. De Arabische, Normandische en Spaanse heersers hebben hun stempel gedrukt op de stad en hem gemaakt tot wat hij nu is: levendig, sfeervol en multicultureel.

Lees alles over Stedentrip Palermo

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Naar Palermo met de Jong Intra Vakanties

Niet alles aan Palermo is mooi. In achterafstraatjes zijn de flats kleurig maar vervallen en het verkeer lijkt haast alleen toegankelijk voor waaghalzen. Toch draagt dat allemaal bij aan de charme van de stad, waar de Sicilianen trots op zijn. Moskeeën, kerken en paleizen herinneren aan de vele overheersers die de stad gekend heeft en maken het cultureel bijzonder interessant.

De nauwe steegjes vol heerlijke restaurantjes wisselen af met grote straten waar de moderne winkels zich bevinden. Iets buiten de stad ligt Monreale, één van de mooiste kathedralen van Europa. Eenmaal door de buitenwijken van Palermo heen zult u zich binnen verwonderen over de Arabische, Normandische en Byzantijnse kunst. Een vakantie in Palermo is geschikt voor de liefhebber van levendigheid, van het stadse leven van Sicilië en van cultuur in de breedste zin van het woord.

Zonvakanties naar Palermo

Voor een heerlijke zonvakantie Palermo ##thisyear## bent u bij ons aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit zowel hotels als appartementen met zwembad in Palermo.


Goed voorbereid op vakantie naar Palermo

Uitstapjes naar Palermo

In en om Palermo zijn diverse dingen te doen. Sicilië is immers een populair eiland dat vermaak biedt voor jong en oud. Wij hebben voor u een aantal uitstapjes in de omgeving van Palermo op een rijtje gezet.

Palazzo Conte Federico

Dit paleis wordt al eeuwen bewoond door de familie van graaf Federico, die terug te voeren is op de Staufen-keizer Friedrich II. De persoonlijke sfeer maakt een bezoek aan dit historische gebouw tot een unieke ervaring. In de talrijke zalen is waardevol antiek en schilderijen te bewonderen. Bijzonder is de wapencollectie in de ridderzaal.

Palazzo dei Normanni

Op het hoogste punt van de stad ligt dit paleis met een rijke geschiedenis. Het is gebouwd in 3 verschillende stijlen, namelijk: Arabisch, Normandisch en Byzantijnse stijl. Een bezoek aan de kapel mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan het unieke Palazzo dei Normanni.

Palazzo dei Normanni, Palermo - AdobeStock 244809244

Santuario Santa Rosalia

Bovenaan de heuvel staat de kerk die gedeeltelijk overloopt in een grot. Hier werden op 15 juli 1624 de beenderen van St. Rosalia gevonden. St. Rosalia wordt gezien als de beschermheilige van Palermo en speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Palermo.


Reizen naar Palermo

Voor een onvergetelijke zonvakantie naar Palermo reist u eenvoudig per vliegtuig naar het historische Palermo.

Met het vliegtuig naar Palermo

Vanwege de lange afstand en de oversteek van het vaste land naar Sicilië bieden wij uw vakantie in Palermo aan als vliegvakantie. U heeft de keuze uit diverse luchthavens in Nederland, België en Duistland. De vluchttijd is afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij en de datum waarop gevlogen wordt. Vanaf de luchthaven van Palermo is het dan nog ongeveer 35 minuten rijden naar uw vakantieadres in Palermo.

Stedentrip met het vliegtuig