Vakantie Alberobello

Vakantie Alberobello

Alberobello ligt tussen de plaatsen Bari en Taranto en is bekend vanwege de 'trullo', een vierkant stenen bouwsel met kegelvormig dak en witte muren. In Alberobello komt deze bouwwijze het meest voor en het stadje is daarom tot nationaal monument verklaard. In dit karakteristieke stadje bieden we een aantal echte 'trulli' aan als vakantiehuisje.

Lees alles over Vakantie Alberobello

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Naar Alberobello met de Jong Intra Vakanties

In de plaats Alberobello staan meer dan duizend Trulli huizen die samen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De middeleeuwse Trulli huisjes zijn gebouwd van kalksteen en hebben een puntdak. Veel van de huisjes worden gebruikt als woonhuis, hotel of restaurant. Tijdens uw bezoek aan Alberobello zult u meer te weten komen over de bijzondere bouwstijl van de Trulli huisjes.

Zonvakanties naar Alberobello

Voor een heerlijke zonvakantie Alberobello ##thisyear## bent u bij ons aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit stijlvolle hotels die van alle gemakken zijn voorzien.


Goed voorbereid op vakantie naar Alberobello

Uitstapjes Alberobello

In en om Alberobello zijn diverse dingen te doen. Puglia is immers een streek die vermaak biedt voor jong en oud. Wij hebben voor u een aantal uitstapjes in de omgeving van Alberobello op een rijtje gezet.

Trullo Sovrano

Breng tijdens uw vakantie in Alberobello een bezoek aan de Trullo Sovrano. Deze Trulli is anders dan de meesten. Het heeft namelijk twee verdiepingen en is ingericht als museum. U krijgt hier ene goede indruk van hoe men vroeger in de Trullies leefde, maar ook vandaag de dag nog.

Vakantie Puglia | de Jong Intra Vakanties

Parrocchia Sant'Antonio di Padova

Dit kleine, eenvoudige kerkje is de enige kerk die gebouwd is op dezelfde wijze als de Trulli huizen. Daarom is dit met recht een uniek gebouw, dat u gezien moet hebben tijdens uw vakantie in Alberobello.


Reizen naar Alberobello

Voor een onvergetelijke zonvakantie naar Alberobello reist u eenvoudig met uw eigen auto of per vliegtuig naar het ontspannen Alberobello.

Met het vliegtuig naar Alberobello

Bent u liever snel bij uw accommodatie in Alberobello? Dan kunt u ervoor kiezen naar Alberobello te vliegen. U heeft de keuze uit diverse luchthavens in Nederland, België en Duistland. De vluchttijd varieert per luchtvaartmaatschappij en is afhankelijk van de datum waarop u vertrekt. In het gunstigste geval vliegt u binnen 2,5 uur naar de luchthaven van Bari. Vanaf de luchthaven is het dan nog ongeveer 1 uur rijden naar uw vakantieadres in Alberobello.

Stedentrip met het vliegtuig

Met de auto naar Alberobello

Reizen met de eigen auto naar Alberobello is ideaal voor mensen die niet willen opletten hoeveel gewicht er in hun koffer mag. En natuurlijk heeft u tijdens de vakantie in Alberobello altijd de beschikking over uw eigen vervoer.

De afstand vanuit Nederland tot in Alberobello is ca. 1975 km. De snelste route verloopt via Frankfurt, Luzern, Milaan en San Marino om vervolgens over de E55 langs de kust richting het zuiden te rijden.

Autovakanties Italië

Overnachten

Wilt u niet in één keer naar uw accommodatie in Italië doorrijden? Combineer uw vakantie Italië dan met een overnachting in de prachtige Alpenlanden Oostenrijk en Zwitserland. Wij bieden diverse hotels langs de belangrijkste routes naar Italië.