Wintersport Les Trois Vallees

Wintersport Les Trois Vallées

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

De wintersportdorpen in Les Trois Vallées zijn makkelijk te bereiken. Ik steekt zuidelijk de grens over richting uw wintersportbestemming in Les Trois Vallées. Vanuit Nederland is het ca. 500 km rijden naar Les Trois Vallées. De korte reistijd maakt het de ideale bestemming voor een korte wintersportvakantie.

Jenny

Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Hoog in de Franse Alpen gelegen, zijn de mogelijkheden ongekend: beginners, geoefende skiërs, freestylers, snowboarders, gezinnen en après-skiërs komen hier aan hun trekken. Het skigebied strekt zich uit over drie dalen. De kant van Courchevel en Meribel is het glooiendst en toegankelijkst. De pistes gaan door tot in het bos . Richting Les Ménuires en vooral Val Thorens wordt het landschap steeds ruiger, hier bevinden zich de hoogste en meest uitdagende pistes van de regio.

De mooiste dorpen in skigebied Les Trois Vallées

Onze aanbevelingen wintersport Les Trois Vallées

 • Appartementen Résidence Village Montana

  1. Frankrijk
  2. Wintersport Les Trois Vallees
  3. Val Thorens
  Vooraanzicht
  v.a. 712 p.p.

  Inclusief Calamiteitenfonds, SGR bijdrage en reserveringskosten 37,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden getoond in de volgende stap.

 • Appartementen Résidence Montana Plein Sud

  1. Frankrijk
  2. Wintersport Les Trois Vallees
  3. Val Thorens
  Buitenaanzicht
  v.a. 1.146 p.p.

  Inclusief Calamiteitenfonds, SGR bijdrage en reserveringskosten 37,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden getoond in de volgende stap.


Lees alles over onze wintersportvakanties naar Les Trois Vallées

Wintersport in Les Trois Vallées

Les Trois Vallées is een geweldig skigebied, voor alle type wintersporters. Zowel de beginners als gevorderden kunnen zich hier optimaal vermaken. Door de hoge ligging is het zeer sneeuwzeker. De omstandigheden zijn zelfs zo gunstig dat er in de zomer geskied kan worden. Les menuires, Méribel en Val Thorens zijn de bekendste wintersportdorpen in Les Trois Vallées.

Skigebied Les Trois Vallées

Het skigebied strekt zich uit over drie dalen. De kant van Courchevel en Meribel is het glooiendst en toegankelijkst. De pistes gaan door tot in het bos . Richting Les Ménuires en vooral Val Thorens wordt het landschap steeds ruiger, hier bevinden zich de hoogste en meest uitdagende pistes van de regio. Behalve de ontelbare goed onderhouden pistes zijn er geweldige afdalingen via ongeprepareerde pistes. Doorzetters kunnen de Grand Tour de Trois Vallées skiën, waarbij op één dag alle hoeken van het skigebied worden aangedaan. Dat maakt een wintersport Les Trois Vallées wel heel bijzonder.


Voor wie is wintersport Les Trois Vallées geschikt?

Voor kilometervreters

Het skigebied Les Trois Vallées in Frankrijk strekt zich uit over drie dalen. De kant van Courchevel en Meribel is het glooiendst en toegankelijkst. De pistes gaan door tot in het bos. Richting Les Ménuires en vooral Val Thorens wordt het landschap steeds ruiger. Hier bevinden zich de hoogste en meest uitdagende pistes van de regio. Er zijn maar liefst 8 bergen hoger dan 3000 meter waardoor het heel sneeuwzeker is. Indien nodig kunnen de lager gelegen pistes worden besneeuwd door sneeuwkanonnen.

Voor snowboarders

Les Trois Vallées wordt ook wel het snowboardparadijs genoemd. De vele off-piste mogelijkheden, de funparks en pipes maken het tot een waar paradijs voor snowboardfreaks. Les Trois Vallées heeft diverse soorten skipassen. Hierdoor kunt u zelf bepalen welke pas voor u het meest geschikt is en zult u optimaal genieten van uw wintersport in Les Trois Vallées.


Populaire bestemmingen wintersport Les Trois Vallées

Welk skidorp in Les Trois Vallées gaat u ontdekken?

Wintersport in Méribel

Méribel ligt op 1600 m hoogte, in het centrum van Les Trois Vallées. Het dorp doet klassiek aan, maar is toch volledig op wintersport gericht. De meeste accommodaties zijn ski in - ski out. Dat is wel zo lekker... U verblijft tijdens uw wintersport Méribel in het sfeervolle in chaletstijl gebouwde dorp. Vanwege de centrale ligging kunt u werkelijk alle kanten uit, zowel het eigen skigebied als dat van Courchevel, Val Thorens of Les Menuires.

Wintersport in Val Thorens

Skiën in Val Thorens is skiën in het gebied der superlatieven. Het skigebied is gigantisch, de sneeuw is (bijna) altijd geweldig, het off-piste skiën is fantastisch en de Après Ski is super gezellig. Het is dan ook niet voor niets dat Val Thorens één van de populairste skibestemmingen van Frankrijk is.


De reis naar Les Trois Vallées in de winter

Vervoer naar uw wintersport in Les Trois Vallées

Skigebied Les Trois Vallées vindt u op zo’n 12 uur rijden vanuit Nederland (1110 km). Het skigebied is goed te bereiken via de Franse snelwegen.

Met uw eigen auto naar wintersport in Les Trois Vallées

Met de auto bereikt u Les Trois Vallées normaliter in zo’n 12 uur rijden (1110 km). De bestemming is het makkelijkste te bereiken via de A31 (Brussel, Luxemburg, Dijon en Lyon). 

Wintersport met eigen auto

Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

 • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

 • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

 • Ook kort verblijf mogelijk

 • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

 • Reserveer vooraf een skipas

 • Reserveer vooraf skilessen

 • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie


Magazine Wintersport

Als specialist in wintersportvakanties geven we je graag alle informatie en inspiratie die je nodig hebt om een juiste keus te maken voor jouw wintersportvakantie. Onze experts geven tips over de beste locaties die aansluiten bij jouw wensen. Van skigebied tot après-ski. Wij helpen je graag op weg met natuurlijk ook een selectie van onze topaccommodaties in de verschillende gebieden in de volgende landen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Wintersport 2021-22 en 2022-23