Wintersport Le Grand Massif

Wintersport Le Grand Massif

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Jenny

De wintersportdorpen in Le Grand Massif zijn makkelijk te bereiken. U kunt er voor kiezen om door Duitsland en Zwitserland of door Frankrijk. Het rijden door Frankrijk brengt met zich mee dat tolwegen op de route zijn, waarvoor u dient te betalen.

Jenny

Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Le Grand Massif ligt op slecht 50 km van Genève en telt met 265 km piste mee in de top 10 grootste skigebieden van Frankrijk. Het skigebied ligt tussen de 700 en 2.500 m, grotendeels in bebost gebied. Door de geografische ligging, weinig zuid pistes en de Mont Blanc als buffer is het gebied zeer sneeuwzeker. Men kan hier vaak nog tot ver in april prima skiën!

De mooiste dorpen in skigebied Le Grand Massif

Lees alles over onze wintersportvakanties naar Le Grand Massif

Wintersport in Le Grand Massif

Het skigebied biedt een zeer gevarieerd pistebeeld, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Het maken van dagtochten met de familie is hier populair. In Flaine vindt u de langste en meest uitdagende afdalingen. Hier bevindt zich ook het snowpark.

Skigebied Le Grand Massif

Met op de achtergrond de toppen van de Mont Blanc en de Buet vindt men in de Haute Savoie het superskigebied van Le Grand Massif. Gezellige, kleine dorpjes als Les Carroz, Flaine, Sixt, Samoëns en Morillon zijn met elkaar verbonden door 266 km pisten voor zowel de beginnende als gevorderde skiër. Meer dan de helft van alle afdalingen zijn blauw en heerlijk breed opgezet. Hierdoor heb je alle ruimte om je bochtje te maken of om te carven.

De Mont Blanc functioneert op de achtergrond als een natuurlijke dam waardoor je kunt rekenen op goede sneeuwcondities. Ook zijn de meeste pistes op het noorden gericht met als gevolg dat bij een föhn de sneeuw niet al te snel wegsmelt.

Alle dorpen van het Grand Massif beschikken over kinderlanden. Deze kinderlanden zijn vaak aansluitend op de groene en blauwe hellingen die ideaal zijn voor de eerste meters op de skies. In het Grand Massif zijn ook veel mogelijkheden voor andere activiteiten en wintersporten. Door de grote hoeveelheid sneeuwkanonnen is het de hele winter verzekerd van voldoende sneeuw op de piste.


Voor wie is wintersport Le Grand Massif geschikt?

Voor iedere wintersporter

Een kindvriendelijk skigebied is Le Grand Massif zeker. Zo beschikt ieder dorp over een kinderweide. Beginners oefenen hun eerste bochten op de groene en blauwe afdalingen. Deze zijn lekker breed en glooiend. Echter zijn er voor de gevorderde wintersporters mooie ski-tochten van dorp naar dorp en vallei naar vallei te maken. Een bekende afdaling is de Cascade afdaling, die 14 km lang is. Vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht. Mooie naaldbossen en sfeervolle dorpjes gegarandeerd.

Als het goed gesneeuwd heeft, zijn er ook genoeg off piste mogelijkheden met een hoogte van 750 m! Ook zijn er drie leuke funparken aanwezig (de grootste van Europa!) met halfpipe voor snowboarders en freeriders. Liever ontspannen langlaufen? Dat kan ook met 50 km aan loipes.


Populaire bestemmingen wintersport Le Grand Massif

Welk skidorp in Le Grand Massif gaat u ontdekken?

Wintersport in Flaine

Het op 1.600 m hoogte gelegen Flaine is met haar moderne architectuur een uitzondering in Le Grand Massif. Het dorp is autovrij. In Flaine vindt u één van Europa’s grootste snowparken. Daarnaast is er veel te doen naast het skiën: tochten per sneeuwscooter, indoor-klimmen, een ijsslipschool en voor wandelaars zijn diverse tochten op Bigfoots te maken.


De reis naar Le Grand Massif in de winter

Vervoer naar uw wintersport in Le Grand Massif

Met de auto bent u zo'n 11 uur onderweg naar Le Grand Massif (1.018 km). Het skigebied is te bereiken met eigen vervoer. via Genève.

Met uw eigen auto naar wintersport in Le Grand Massif

Met de auto bereikt u Le Grand Massif normaliter in zo’n 10 á 11 uur rijden (1020 km). De bestemming is het makkelijks te bereiken via de A31 (Brussel, Luxemburg, Dijon en Geneve). Op deze route bevinden zicht echte tolwegen. Mocht u liever tolwegen vermijden, dan kunt u via de A3 (Keulen, Frankfurt, Bern en Geneve) rijden. Qua reistijd verschillen de routes nauwelijks.

Wintersport met eigen auto

Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reist u naar alle populaire wintersportlanden en regelt u via de Jong Intra Vakanties uw vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring vindt u terug in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf uw ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf uw skipas

  • Reserveer vooraf uw skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie!


Magazine Wintersport

Als specialist in wintersportvakanties geven we u graag alle informatie en inspiratie die u nodig heeft om een juiste keus te maken voor uw wintersportvakantie. Onze experts geven tips over de beste locaties die aansluiten bij uw wensen. Van skigebied tot après-ski. Wij helpen u graag op weg met natuurlijk ook een selectie van onze topaccommodaties in de verschillende gebieden in de volgende landen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Wintersport 2021-22 en 2022-23