Sicilië

Ontdek Sicilië en Zuid-Italië met reisleider Theo

Theo

Laten we de bijzondere reis door Sicilië en Zuid-Italië samen verkennen! Stel je eens voor: je bevindt je in een wereld vol geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen.

Auteur: Theo

Publicatie: 15-02-2024

Onderdompelen in geschiedenis

Op de eerste dag van onze reis nemen we een duik in het verleden van Sicilië en Zuid-Italië. We beginnen met een bezoek aan het prachtige paleis waar Koningin Carolina eens haar bad nam, omringd door weelderige fresco’s en zijden stoffen die werden geweven door vakmensen in het nabijgelegen textielatelier. Haar bad was wel zeven meter lang. Het is als een sprong terug in de tijd, een fascinerende kennismaking met de luxe en ambachtelijkheid van vervlogen dagen.

De natuurlijke pracht van Zuid-Italië

Sicilië haven

De volgende dag trekken we de natuur in, wandelend door bossen en langs

adembenemende uitzichten bij kasteel Del Monte. Onderweg genieten we van een ontspannen picknick en verkennen we de charmante straatjes van Trani, met zijn schitterende kerk en levendige haven vol kleurrijke vissersboten. En natuurlijk, met het warme weer in mei, kunnen we niet weerstaan aan een verfrissend ijsje van de lokale ijscoman.

Trulli en tradities

Terwijl we richting Matera reizen, worden we omringd door de groene velden van tarwe, klaar om te worden omgevormd tot heerlijke pasta en brood. We dalen af naar de buurten met hun karakteristieke grotwoningen, en proeven van de wilde rucola die langs de paden groeit. En na een dag vol avontuur, is er niets beter dan ontspannen aan het zwembad van ons hotel, omringd door de sprookjesachtige sfeer van de trulli. Dit zijn de kabouterachtige huisjes die zo typerend zijn voor deze regio. Bij Grazia en Anna mogen we binnen kijken. Ze zijn in de trullo geboren. Grazie was de jongste en woonde daar met 12 broertjes en zusjes. En dat terwijl het huisje slechts zo’n 30 vierkante meter is.

Het mystieke eiland Sicilië

Etna vulkaan

Maar ons avontuur stopt niet in Zuid-Italië. We maken de overtocht naar Sicilië, een eiland doordrenkt van geschiedenis en mysterie. De overtocht met de veerboot is als een mini-cruise. Wij genieten op het dek en Italianen staan in de rij voor een arancino (een gefrituurde rijstbal met ragout en doperwtjes). Van de oude Griekse tempels van Siracuse tot de levendige straten van Palermo, elk hoekje van dit eiland vertelt een verhaal.

En natuurlijk, geen bezoek aan Sicilië is compleet zonder te genieten van de majestueuze Etna, Europa’s hoogste actieve vulkaan, waar we wandelen over paden van vulkanische as en worden betoverd door de adembenemende landschappen.

Culinaire ontdekkingen in Sicilië en Zuid-Italië

Maar het hoogtepunt van onze reis is misschien wel de ontmoeting met de lokale bevolking, die ons verwelkomt met open armen en ons laat kennismaken met hun culinaire tradities. Van de arancini in Messina tot de panelle in Palermo, elk gerecht vertelt een verhaal van liefde en traditie, en laat ons proeven van de echte smaak van Sicilië en Zuid-Italië.

Warmte en gastvrijheid tijdens de 14-daagse vlieg-busrondreis Sicilië en Zuid-Italië

Na deze enerverende reis door Sicilië en Zuid-Italië, rest ons slechts een moment van reflectie. Het is een reis geweest vol diversiteit, waarbij elke dag nieuwe indrukken en ervaringen met zich meebracht. Onze harten zijn gevuld met herinneringen die een leven lang meegaan.

Het zuiden van Italië, zoals we hebben ervaren, biedt een ongeëvenaarde authenticiteit. Minder druk dan het noorden, maar rijk aan cultuur, tradities en warme gastvrijheid. En laten we niet vergeten de voordelige prijzen voor een hapje of drankje, het aangename klimaat in het voor- en najaar, en de nette accommodaties met hun verfrissende zwembaden.

Elke deelnemer aan deze reis ontvangt een speciaal boekje vol met informatie die de ervaring van Sicilië en Zuid-Italië nog verder verdiept. Ga je mee met de reis? Dan kan je dit én meer zelf ervaren onder begeleiding van Sicilië en Zuid-Italië expert Theo. Hij heeft nog veel meer te vertellen.

Duizenden anderen zijn je voorgegaan en hebben de pracht van Sicilië en Zuid-Italië mogen ontdekken. Waar wacht je op? Sluit je aan bij ons op deze bijzondere reis en laat je betoveren door de wonderen van het zuiden van Italië.