Stedentrip Lissabon, Sintra, Lissabon, Portugal | de Jong Intra Vakanties

Vakantie Sintra

Het schitterende Sintra, gelegen op ca. 25 km van Lissabon, moet u gezien hebben. Sintra is wereldberoemd door het sprookjes kasteel - Palácio Nacional da Pena - met zijn felle kleuren en een leuke bestemming voor een dagexcursie vanuit Cascais, Estoril of Lissabon. Ook is Sintra een vaste stop tijdens rondreizen door Portugal.

Lees alles over Vakantie Sintra

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Naar Sintra met de Jong Intra Vakanties

Sintra staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De vele kastelen en bouwwerken uit de 8e en 9e eeuw in samenhang met o.a. het Castelo dos Mouros en het Palácio Nacional laten zien dat dit terecht is! Sintra ligt in een zeer groene, bosrijke en heuvelachtige omgeving. In het authentieke centrum van Sintra zijn vele smalle, hellende trapstraatjes me. Het hele jaar rijdt er een toeristentreintje langs diverse bezienswaardigheden in de omgeving. Kortom, Sintra is een stad waar u geweest moet zijn!

Zonvakanties naar Sintra

Voor een heerlijke zonvakantie Sintra 2024 bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit zowel hotels met zwembaden als hotels met een perfecte ligging bij de paleizen en kastelen van Sintra. En met Cascais en Estoril op max. 30 km afstand is de zee nooit ver weg.

Fly drives Portugal met Sintra

Sintra is opgenomen in vrijwel alle fly drives door Portugal. Het gezellige dorp en de vele kastelen zijn een hoogtepunt tijdens uw rondreis door Portugal.


Goed voorbereid op vakantie naar Sintra

Uitjes Sintra

Quinta da Regaleira

De prachtige en zeer fotogenieke kasteeltuinen zijn niet voor niets de nummer één bezienswaardigheid van Sintra. U wandelt op eigen tempo tussen de vele bloeiende struiken en bomen die de tuinen rijk zijn. Het hoogtepunt van de tuinen is misschien wel de bijzondere put. Wanneer u een audio gids aanschaft krijgt u alle verhalen over de tuinen en de put te horen.

Put, Sintra - AdobeStock 325153137

Paleis van Monserrate

De mooi aangelegde tuinen zijn perfect om in rond te wandelen. De aanleg van het paleis is ongelofelijk. Als liefhebber van natuur bent u hier op de juiste plaats. De bouwstijl van dit paleis onderscheidt zich van de andere paleizen door de Arabische invloeden. Het paleis van Monserrate is vergeleken met andere toeristische attracties in Sintra nog vrij weinig bezocht.

Paleis van Monserrate, sintra - AdobeStock 445801612

Reizen naar Sintra

Sintra is goed bereikbaar vanuit Nederland, u kunt met het vliegtuig of met de auto naar uw vakantiebestemming. De meeste mensen kiezen met oog op de afstand voor het vliegtuig, vanwege de korte reisduur en aantrekkelijk geprijsde vliegtickets.

Met het vliegtuig naar Sintra

Bent u liever snel bij uw accommodatie in Sintra? Dan kunt u ervoor kiezen naar Sintra te vliegen. U heeft de mogelijkheid om te vliegen vanaf diverse luchthavens in Nederland, België en Duitsland. Na ongeveer 3 uur vliegen komt u dan aan op de luchthaven van Lissabon. Vanaf de luchthaven is het dan nog ongeveer 25 mintuten rijden naar uw vakantieadres in Sintra.

U kunt ervoor kiezen om met het openbaar vervoer naar uw bestemming te gaan of een auto te huren op het vliegveld. Ook kunt u van te voren een privé- (rechtstreeks) of shuttletransfer (meerdere stops) boeken.

Vliegtuig Portugal

Met de auto naar Sintra

Reizen met de eigen auto naar Sintra is minder voor de hand liggend gezien de lange afstand, maar ideaal voor mensen die niet willen opletten hoeveel gewicht er in hun koffer mag. En natuurlijk heeft u tijdens de vakantie in Sintra altijd de beschikking over uw eigen vervoer.

De afstand vanuit Nederland tot in Sintra is ca. 2225 km. De snelste route verloopt via Antwerpen, Bordeaux, Salamanca en Entoncamento. Houdt u er wel rekening mee dat u in Frankrijk, Spanje en Portugal een groot gedeelte over tolwegen aflegt.

Overnachten

Wilt u niet in één keer naar uw accommodatie in Portugal doorrijden? Combineer uw vakantie Portugal dan met een overnachting in het prachtige Frankrijk of Spanje. Wij bieden diverse hotels langs de belangrijkste routes naar Portugal.