Busreizen Portugal

Busreizen Portugal

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jan Willem, Busreizen en riviercruise specialist I De Jong Intra Vakanties

In Lissabon is het zeker de moeite waard om een ritje met zo’n bijzondere gele tram te maken. Onze tip is de route van tram 28, je start op het Praca Martim Moniz en je kunt onder andere uitstappen bij Castelo Sao Jorge. Het kan in de zomer erg druk zijn, het is dus verstandig om deze rit vroeg in de ochtend in te plannen.

Jan Willem

Busreizen en riviercruise specialist

Bij de Jong Intra Vakanties vind je bijzondere vlieg-busreizen naar Portugal, waarbij je samen met Nederlandse reisleiding het vasteland óf het bloemeneiland Madeira verkent.


Lees alles over busreizen naar Portugal

Dé specialist in busreizen naar Portugal

Al sinds 1972 verzorgt de Jong Intra Vakanties busreizen naar Portugal, waarbij je vanaf Nederland naar de bestemming vliegt. Met een heerlijke excursiereis naar Portugal ontdek je de regio vanuit één hotel of verken een groter deel van het land tijdens een busrondreis door Portugal.

Vlieg-busreizen naar Portugal

Een mooie excursie- of rondreis door Portugal? Kies dan voor een vlieg-busreis naar Portugal van de Jong Intra Vakanties. Je vliegt vanaf een luchthaven in Nederland naar de bestemming en wordt in de aankomsthal opgewacht door de reisleider en de overige groepsleden. De reisleider zal een bordje met het logo van de Jong Intra Vakanties vasthouden. Indien je een reis hebt geboekt waarbij je ‘invliegt’ op een busreis (de busreis met chauffeur en de overige groepsleden vertrekken vanuit Nederland en jij legt de heen- en terugreis af met het vliegtuig) word je door een taxi- of minibus afgehaald op de luchthaven; de chauffeur zal een bordje met het logo van de Jong Intra Vakanties vasthouden.

Ontspannen aankomen op de bestemming, maar mét de ervaren chauffeur/reisleider van de Jong Intra Vakanties, precies zoals je dat van ons gewend bent.

Excursiereizen met de bus naar Portugal

Comfortabel vanuit één hotel een prachtige regio het Portugese eiland Madeira verkennen? Dat kan met de excursiereizen Italië van de Jong Intra Vakanties. De Nederlandse reisleider neemt je mee naar de mooiste plekjes, zonder dat je iedere dag de koffer opnieuw moet inpakken.

Onze excursiereizen zijn zo samengesteld dat je tijdens de reis een mooie afwisseling hebt van natuur, cultuur en vrije tijd. Niet dagelijks vele uren in de touringcar doorbrengen, maar op een prettige manier een bestemming en haar omgeving verkennen met de groep of gewoon op eigen gelegenheid. Op die manier ben je er echt even tussenuit en op een ontspannen manier op vakantie. We verblijven tijdens de excursiereizen altijd in 1 hotel.


De mooiste regio's voor een busreis door Portugal

Welke regio ga jij ontdekken?

Vele middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes met kasseien, prachtige steden, mooie goudgele stranden en een prachtig ruig binnenland je vindt het allemaal in Portugal. Naast de ruim 850 kilometer lange kustlijn en talloze natuurparken zijn ook de prachtige steden als Lissabon en Porto zeker de moeite van een bezoekje waard. Graag laten onze Nederlandse reisleiders je kennismaken met alle hoogtepunten van het land tijdens een busreis naar Portugal.

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en kent vele mooie plekken en bezienswaardigheden. Tijdens een bezoek aan deze stad kun je een rit in de gele tram 28 niet overslaan! De kans is groot dat de tram propvol zit, maar het bespaart je een uitdagende wandeling de heuvel op en de uitzichten zijn het meer dan waard. Ook kent de stad vele andere bezienswaardigheden en monumenten zoals het Mosteiro dos Jerónimos, de toren van Belém en het kasteel van São Jorge.

Zin in een avond vol muziek, passie en dineren? Dan is een echte Fado avond echt een must. Fadomuziek zit vol passie waarbij het thema ‘het onafwendbare noodlot’ vaak terug komt. Dit maakt de muziek soms wat droevig maar ontzettend mooi.

Ontdek Lissabon tijdens onze 12-daagse vlieg-busrondreis 'Portugees Hoogstandje'.

Portugal, Lissabon

Sintra

Sintra is een plek die niet mag worden overgeslagen tijdens een reis naar Portugal. Hoog in de groene heuvels vonden de adel en de vorsten koelte om de hitte van Lissabon te ontlopen. Werkelijk schitterende paleizen werden gebouwd, zoals het Palacio Nacional de Sintra, het zomerverblijf van de Portugese koninklijke familie en wellicht het bekendste paleis van Pena. Elk kasteel of paleis is anders en heeft zijn eigen unieke hoogtepunten. Ze zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken. Een bezoek aan Sintra is een werkelijk sprookje. De prachtige paleizen en de mooie groene uitzichten zullen voor een onvergetelijke dag zorgen.

Busreizen, Portugal, Sintra

Porto

Porto is de tweede stad van Portugal en de stad die het land zijn naam gaf. De Douro doorsnijdt de stad en de oevers van de rivier worden verbonden door onder meer een dubbele stalen brug gemaakt door ingenieur Eiffel. Vooral de rechteroever van Porto is indrukwekkend doordat de stad over een afstand van enkele kilometers trapsgewijs is opgetrokken tegen deze oever, daarachter bevinden zich oude stadswijken met hun eigen karakter. Porto heeft meer dan voldoende bezienswaardigheden en allerlei bouwstijlen zijn ruim vertegenwoordigd, maar de Romaanse Sé kathedraal is wel de bekendste.

Portugal, Porto

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een busreis wil je optimaal genieten. De reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van jouw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • Sinds 1972 specialist in busreizen

  • Winnaar Nederlandse Vakantie Award 'Beste busvakanties'

  • Maximum aantal deelnemers van 44 personen

  • Gratis omboeken tot 4 weken voor vertrek

  • Ervaren chauffeurs en reisleiding

  • Nog comfortabeler reizen per luxury class touringcar


Brochure bus- en vlieg-busreizen

In onze nieuwe zomerbrochure vind je een uitgebreide keuze aan gevarieerde excursie- en rondreizen naar vele bestemmingen in Europa. Of je nu kiest voor een excursiereis waarbij je vanuit een standplaatshotel per touringcar de mooiste excursies maakt of kiest voor een rondreis door meerdere streken/landen. Onze deskundige chauffeurs en gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en weten wat goed gastheerschap is. Wil je sneller op je bestemming zijn, maar ter plaatse toch genieten van het gemak van de touringcar? Dan zijn onze vliegbusreizen perfect. Je vliegt naar de bestemming en treft daar op de luchthaven de reisleid(st)er waarna de reis per lokale touringcar wordt voortgezet.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure Bus- en vliegbusvakanties 2023