Vakantie Madeira

Vakantie Madeira

Met eigen vervoer
Met hoeveel personen reist u?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Ronald

Lekker in beweging zijn is wel een echte hobby van me. Wat heb ik dan ook genoten van de mooie wandelingen door de natuur. Ook voor de minder geoefende wandelaar zijn er mooie routes beschikbaar!

Ronald

Spanje & Portugal expert

Bloemeneiland met schilderachtige dorpjes.


Naar Madeira met de Jong Intra Vakanties

Het eiland kent een lange geschiedenis. Sommigen beweren dat de Romeinen al op het eiland geweest zijn, maar daarvoor zijn geen bewijzen gevonden. In de 15e eeuw werd het 'echt' ontdekt en werd het schitterende eiland belangrijk voor de handel en als leverancier van grondstoffen. Tegenwoordig is toerisme een zeer belangrijke bron van inkomsten. Het eiland heeft het gehele jaar een heerlijk klimaat, heeft een heerlijk klimaat en met een lekker Madeira-wijntje in de hand is het volop genieten!

Madeira is geschikt voor zowel de actieve wandelaar als voor diegene die er gewoon even heerlijk tussenuit wil en daarbij genieten van een gezellige sfeer in een van de fijne dorpjes die Madeira rijk is. De combinatie van prachtige natuur met gezellige kustplaatsjes maakt het eiland een unieke vakantiebestemming. 


Wat te doen in Madeira?

Eten en drinken

Espedata em Pau de Lauro is een echt traditioneel gerecht op Madeira. Het rundvlees wordt boven een houtvuur gerookt en aan een spies (laurierstok) geregen. Uiteraard wordt er ook veel vis in de keuken gebruikt. De Espada (zwarte degenvis) in combinatie met banaan moet u zeker eens proberen!

Zien en beleven

Als u naar Madeira reist zal één van de redenen ongetwijfeld de mooie tuinen, imposante bloemenweelde en kleine parken zijn. Ook de schilderachtige dorpjes die veelal tegen de rotsen aangeplakt lijken zijn geweldig om te zien. Maar ook de stad Funchal heeft veel bezienswaardigheden. Bent u op zoek naar geweldige uitzichten? Ga dan eens kijken bij de Eira do Serrado nabij Curral das Freiras.

Funchal

Zon, zee en strand

Madeira is niet echt een strandbestemming. Er zijn wel kleine strandjes van zwart lavazand en aparte 'zwembaden' van vulkaansteen, maar de echte stranden liefhebber zult u op Madeira niet tegenkomen.

U kunt eindeloos wandelen op Madeira. Door de prachtige natuur, langs levadas (irrigatiekanaaltjes) of in het Nationaal Parque do Ribeiro Frio. De wandelliefhebber kan hier zijn/haar hart ophalen. Maar u kunt er ook duiken, bijvoorbeeld nabij Machico of andere watersporten beoefenen.


Magazine Zonvakanties

Bent u toe aan een heerlijk relaxvakantie in de zon? Bestel dan snel dit magazine met inspiratie, tips van onze experts en een selectie uit ons aanbod waardoor u niet kan wachten op vakantie te gaan. Of u nu voor een luxe hotel kiest of een gezellige camping. De volgende zonvakantiebestemmingen staan in dit magazine:

Italië, Malta, Spanje, Kroatië, Portugal, Frankrijk, Griekenland.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Zonvakanties magazine 2023-2024