Vakantie Algarve

Vakantie Algarve

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Ronald

De Algarve is ideaal om heerlijk uit te rusten of om ontspannen en sportief bezig te zijn. Ook in de wintermaanden is een vakantie aan de Algarve van harte aan te bevelen. Veel gepensioneerden ontvluchten het koude noorden van Europa en vestigen zich een paar maanden aan de Algarve. Ik geef ze geen ongelijk.

Ronald

Spanje & Portugal expert

Het hele jaar door zon aan de Algarve.

Onze aanbevelingen voor Vakantie Algarve


Naar de Algarve met de Jong Intra Vakanties

Langs de gehele kust vind je aantrekkelijke stranden en baaitjes soms omringd door mooie kliffen welke een vakantie aan de Algarve zo'n succes maken.

Een vakantie aan de Algarve en in Portugal in het algemeen is ook aantrekkelijk voor je portemonnee. Het prijsniveau van het kwalitatief zeer goede eten en drinken in de horeca is zeer voordelig te noemen en liggen veelal flink onder de prijzen van de Nederlandse prijzen.

Een bezoek aan de Algarve is niet compleet als je de kip piri piri niet hebt geproefd. In elke Algarvische keuken vind je tevens vijgen en amandelen, naar de Algarve gebracht door de Moren. Behalve voor het heerlijke eten, kom je uiteraard voor de lange, witte stranden en prachtige, hoge kliffen. Uniek in zijn soort.

Alvast eens rondkijken aan de Algarve? Met ons eigen video Highlights Algarve in 2 minuten krijg je direct een goede indruk van al het moois dat deze geliefde vakantieregio in het zuiden van Portugal te bieden heeft.


Populaire bestemmingen in Algarve

Vakantie in de Algarve

De Algarve kent veel mooie stranden. Het bijzondere stukje strand Praia de Marinha heeft een aantal jaar geleden de award 'Golden Beach' ontvangen. De verscheidenheid aan lange witte stranden en rustig gelegen baaitjes omgeven met hoge kliffen maken een vakantie naar de Algarve uniek. De kuststrook met z'n ongewone lagunes en kilometers lange zandige eilanden is vrijwel geheel beschermd natuurgebied (Parque natural da Ria Formosa), waar vele vogelsoorten zich hebben genesteld. De meer bekende kust ten westen van Faro daarentegen biedt een heel ander plaatje. Okerkleurige kliffen afgewisseld met veelal kleine zandstranden bepalen hier het beeld.

Albufeira

Dankzij de goudgele stranden, indrukwekkende rotsformaties en prachtige natuur is Albufeira geliefd bij veel vakantiegangers. Zo is Albufeira bijzonder geliefd bij jongeren, die zich prima kunnen vermaken op de strip van Albufeira. Het charmante oude centrum van Albufeira heeft juist een grote aantrekkingskracht op liefhebbers van struinen door pittoreske straatjes en lekker winkelen.

Of je nu kiest voor een zonvakantie Albufeira of een jongerenvakantie Albufeira, wij hebben de juiste vakantie voor jou.

Albufeira

Praia da Rocha / Portimao

Vlak naast de provinciestad Portimao ligt de badplaats Praia da Rocha (Praia is Portugees voor strand). En dat strand is met recht een trekpleister. Ter hoogte van het centrum is het strand uniek breed en fraai. Er worden zelfs wereldkampioenschappen Beach Volleybal en Beach Soccer gehouden. Verder west- en oostwaarts tref je de typisch rotskust van de Algarve met om de paar honderd meter prachtig ingebouwde strandjes. Uiteraard heeft Praia da Rocha winkels en terrasjes in overvloed.

Wij hebben diverse fijne accommodaties in ons aanbod voor een heerlijke vakantie naar Praia da Rocha.

Monte Gordo

Monte Gordo is een gezellige en sfeervolle badplaats aan de Oost-Algarve en ligt vlak bij de Spaanse grens. Dit voormalige vissersplaatsje is uitgegroeid tot een belangrijke badplaats met een prachtig breed en goed onderhouden zandstrand. Het stadscentrum biedt een groot aantal winkels, terrasjes en tevens is er nog een groot aantal oude vissershuisjes bewaard gebleven.

Jaarlijks (soms meerdere keren per jaar) keren veel van onze gasten tevreden terug voor hun vakantie in Monte Gordo.


Vervoer naar Portugal

Portugal is goed bereikbaar vanuit Nederland; je kunt met het vliegtuig of met de auto naar jouw vakantiebestemming. Vanwege de afstand kiezen onze reizigers vaak voor het vliegtuig.

Met het vliegtuig naar Portugal

Jouw vliegvakantie naar Portugal start op de luchthaven van Amsterdam, Rotterdam of Brussel, waarvan je naar de bestemming van je keuze vliegt. Portugal heeft 10 internationale luchthavens waarvan 5 grote: Lissabon, Faro, Porto, Madeira en São Miguel. Afhankelijk van waar je heen gaat, ben je met het vliegtuig naar Portugal ca. 2 tot 4 uur onderweg. In ca. 2 uur vlieg je al naar Porto en in ca. 4 uur vlieg je naar Madeira.

Vliegtuig Portugal

Met de auto naar Portugal

Een ander populair vervoersmiddel is de auto. Het grote voordeel is dat je geen rekening hoeft te houden met tijd en bagage. Daarom kiest ook een groot deel van de reizigers voor deze vervoersoptie. Afhankelijk van de gekozen bestemming is de reistijd ca. 18 tot 22 uur, zonder rusttijd. Hou er rekening mee dat je zowel in Frankrijk, Spanje als in Portugal grotendeels op tolwegen zult rijden.

Als je voor een autovakantie kiest, dien je er rekening mee te houden dat op een aantal wegen in Portugal tol betaald dient te worden. Dit kan alleen elektronisch Indien je deze tol niet betaalt, riskeert je een boete.

Vervoer in Portugal

In Portugal kun je je prima met het openbaar vervoer voortbewegen. De grote steden Lissabon en Porto hebben een prima metro- en/of tramnetwerk. Daarnaast rijden er bussen en is het taxivervoer prima geregeld. Indien je ervoor kiest om een huurauto te nemen of met je eigen auto door Portugal te reizen, hou er dan rekening mee dat er op de snelwegen tol geheven wordt.


Magazine Zonvakanties

Ben je toe aan een heerlijk relaxvakantie in de zon? Bestel dan snel dit magazine met inspiratie, tips van onze experts en een selectie uit ons aanbod waardoor je niet kan wachten op vakantie te gaan. Of je nu voor een luxe hotel kiest of een gezellige camping. De volgende zonvakantiebestemmingen staan in dit magazine:

Italië, Malta, Spanje, Kroatië, Portugal, Frankrijk, Griekenland.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Zonvakanties magazine 2023-2024