Deze reizen zijn momenteel nog niet beschikbaar.

Vragen of hulp nodig?

Wij nemen graag een voorboeking in behandeling. Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:
0180–457803

Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen.

Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over België
Goed voorbereid op vakantie

Ons buurland België is een perfect vakantieland om er even helemaal tussenuit te zijn. Het land staat bekend om zijn Bourgondische levenstijl en dit is ook heel goed terug te zien in steden als Brussel, Brugge, Antwerpen en Gent. Boek één van onze busreizen België en ontdek ons veelzijdige buurland!

Onze adviseurs

Heeft u een een hekel aan dagenlange busritten? Dan is een busreis naar België vast iets voor u! Mooie steden, afwissende natuur en cultuur: dus echt een heerlijke vakantiebestemming. En dat op een steenworp afstand van huis!

Jan Willem
Jan Willem Busreizen en riviercruise specialist
Chantal
Chantal Busreizen en riviercruise specialist

Voor wie is België geschikt?

Dé specialist in busreizen naar België

Eén van onze bekendste producten zijn onze busreizen. Hier zijn wij 50 jaar geleden mee gestart en stellen wij nog steeds met alle plezier samen! Kies voor een excursiereis naarBelgië en ontdek de regio met onze Luxe Comfort Class Touringcar vanuit één hotel.

Antwerpen

Excursiereizen naar België

Comfortabel vanuit één hotel de overheerlijke Belgische wafels proeven en bekende historische steden bezoeken? Dat kan met de excursiereizen België van de Jong Intra Vakanties. Uw chauffeur is tevens reisleider en neemt u mee naar de mooiste plekjes, zonder dat u iedere dag uw koffer opnieuw moet inpakken.

Alle excursiereizen naar België

Populaire bestemmingen in België

Onze busreizen België

Met onze busreizen combineren we zowel de Belgische natuur als de cultuur. De steden Brugge en Gent zijn een goed voorbeeld van hoe België er in de Middeleeuwen uit heeft gezien. De steden hebben nog zoveel van hun geschiedenis weten te behouden dat het een bezoek meer dan waard is.

Maar ook de natuur in België is indrukwekkend. Van de kuststreek in het westen tot aan de Ardennen in het zuiden de natuur is er gevarieerd en overal vindt u de Bourgondische levenstijl terug.

Belgische Ardennen

Ardennen

De Ardennen zijn een laaggebergte in oostelijk België, Noord-Luxemburg en een stukje aangrenzend Frankrijk. Het gebied is vanwege de arme bodem en de moeilijke bereikbaarheid altijd ongerept en dunbevolkt gebleven, alleen aan de rand bevinden zich enkele grote steden als Luik en Namen.

De Ardennen zijn een uitstekende bestemming voor een busvakantie. Het mooie natuurgebied bevindt zich op slechts enkele uren rijden vanaf Nederland. Onze verblijfsplaats Bouillon is zeker één van de leukste en gezelligste plaatsjes van de Belgische Ardennen en ligt niet ver van de grens met Frankrijk. Vanwege de ligging is het een uitstekend uitgangspunt voor mooie afwisselende excursies naar bijvoorbeeld Bastogne, Parijs en Luxemburg.

In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten de busreizen Ardennen met een 8,0 en de chauffeurs van de busreizen Ardennen zelfs met een 8,4!

Heeft u ook zin in een geheel verzorgde groepsreis? Boek dan snel een busreis Ardennen.

Gent

Gent

Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen. De stad kent vele bloemen- en plantenkwekerijen en wordt daarom ook wel de Bloemenstad genoemd. Gent heeft een historische binnenstad welke beschikt over vele winkels en restaurantjes maar ook genoeg culturele hoogtepunten, zo kennen we ‘de drie torens’ welke bestaan uit de Sint-Niklaaskerk, het belfort en de Sint-Baafskathedraal.

Tijdens uw bezoek aan de stad Gent is het een must om een Gents neusje te proeven. Een kegelvormig snoepje dat verkrijgbaar is bij speciale neuzen-kraampjes verspreidt door Gent, banketbakkers en souvenirwinkels of in de gewone supermarkt.

Ontdek Gent tijdens onze 6-daagse busreis 'De Vlaamse kust'.

Cultuur in België

Eten en drinken

Bier is een groot begrip in België, zo worden er meer dan 1000 soorten bier door het gehele land gebrouwen. Er worden verschillende bierfestivals georganiseerd waar men tientallen tot soms meer dan honderd verschillende bieren kunt proberen. Het is in België heel normaal dat een restaurant of bar een divers aanbod aan bieren heeft, dus wie in België van een lekker biertje wilt genieten is in elk restaurant of bar aan het juiste adres!

Brusselse Wafels zijn overal ter wereld te verkrijgen en worden ook wel Belgische wafels genoemd. Het is een vrij grote wafel in een rechthoekige vorm en iets dikker dan een gewone wafel. Vaak word de wafel warm gegeten met wat poedersuiker, maar tegenwoordig bestaan er verschillende variaties met diverse topping, zoals; Nutella, fruit, slagroom, ijs en warme chocolade saus. Een echte traktatie!

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een busreis België wilt u optimaal genieten! De reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

 • Al 50 jaar specialist in busreizen 
 • Ervaren chauffeurs en reisleiding
 • Nog comfortabeler reizen per Luxury Class touringcar
 • Vele gegarandeerde vertrekken
 • Maximum aantal deelnemers van 44 personen
 • Gratis ANWB reisgids bij een groot aantal reizen
 • Gratis audio guides bij een groot aantal reizen
 • Gratis omboeken tot 4 weken voor vertrek
 • CO2-compensatie door de Jong Intra Vakanties
 • Winnaar Nederlandse Vakantie Award beste busvakanties

Ervaringen

Mevr. Dijkinga Onze reis naar Oostende in België is heel goed bevallen. We hebben heerlijk gegeten en leuke uitstapjes gemaakt. Ons hotel lag midden in de stad en we konden zo naar het strand lopen, echt geweldig allemaal!
Lees meer Lees minder
Dhr. H. Ter Louw We hebben een geweldige tijd gehad aan de Vlaamse kust. Oostende is een gezellige badplaats en de steden Brugge en Gent zijn bij elk bezoek weer betoverend!
Lees meer Lees minder

België in beeld

 • Landschap Belgie
  Landschap Belgie
 • Landschap
  Landschap
 • Brugge
  Brugge
 • Strand
  Strand
 • Antwerpen
  Antwerpen
 • Belgische Ardennen
  Belgische Ardennen
 • Gent
  Gent

Nog meer vakanties naar België

De Jong Intra Vakanties heeft naast busreizen België een uitgebreid aanbod van andere mooie vakanties naar België. Laat u verrassen door de mogelijkheden!

Ontdek de prachtige kerstmarkten België of ga mee op riviercruise België.

 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al 50 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service