Hero Horizon

Een riviercruise met de Horizon

Bea rond

Een cruise met het familiaire mps Horizon biedt een onvergetelijke ervaring. Het vriendelijke en behulpzame personeel zorgt voor een gezellige en knusse sfeer en perfecte service aan boord en een leuke invulling van het avondprogramma.

Op dit populaire en comfortabele schip, dat vele afvaarten exclusief voor de Jong Intra Vakanties vaart, begroeten wij jaarlijks vele vaste en nieuwe gasten. Onze reisleidster Bea staat iedereen tijdens de reis met raad en daad bij.

Auteur: Bea

Publicatie 24-04-2024

Voor wie is een riviercruise geschikt?

Of je nu alleen reist, met je partner, vrienden, of familie, een riviercruise is de perfecte vakantie voor iedereen die houdt van de combinatie van varen, ontspanning, culinair genot, gezelligheid en het verkennen van nieuwe bestemmingen. Of je nu deelneemt aan georganiseerde excursies of liever op eigen houtje de plaatsen verkent, er is voor elk wat wils.

Een wereld van comfort en verwennerij

Het moment dat je de gids voor riviercruises openslaat, begint de opwinding. Nadat je je

reservering hebt gemaakt bij de Jong Intra Vakanties, begint het plannen van de perfecte cruise. Welke boeken neem je mee? Wat trek je aan? Overdag lekker casual en 's avonds netjes voor het diner. Tijdens de hele cruise deel je de eettafel met dezelfde gasten, wat

een uitgelezen kans is om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen te delen. En vergeet het feestelijke Captains Dinner niet, het hoogtepunt van de reis!

Wat kun je verwachten van m.p.s. Horizon?

Aan boord van het schip vind je diverse faciliteiten, zowel in de hutten als in de algemene ruimtes. De lichtgekleurde panelen zorgen voor een en ruime ambiance in de hutten, die allemaal uitgerust zijn met een televisie, grote ramen die open kunnen en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Je kunt zelf het klimaat regelen met de airconditioning en er is volop bergruimte voor je bagage. Overdag kunnen de bedden worden omgetoverd tot comfortabele banken, waardoor je optimaal kunt genieten van de ruimte.

Horizon hut

Op het promenadedek bevindt zich een uitnodigende lounge met een grote bar en dansvloer, waar een muzikant wekelijks voor live muziek zorgt. Vanuit de centraal gelegen hal bereik je de lounge, receptie en souvenirvitrines. Het restaurant op het promenadedek serveert heerlijke maaltijden en op het zonnedek kun je ontspannen in de buitenlucht op stoelen en ligstoelen, terwijl hometrainers onder de overkapping klaarstaan voor wie wat inspanning zoekt. Bij de meeste cruises heb je zelfs de mogelijkheid om de avond voor vertrek al in te schepen, terwijl je aan boord gratis wifi kunt gebruiken in de lounge, bar en hal, en je jouw barrekening eenvoudig per pin kunt betalen.

Horizon eetzaal

De charme van een riviercruise

Zodra je ingecheckt bent, je drankenpakket hebt gekozen en je hut hebt betrokken, begint het avontuur. De trossen worden losgegooid en het schip zet koers naar de eerste bestemming voor de nacht. Een handige tip: de kapiteins proberen zoveel mogelijk overdag te varen, zodat je 's nachts kunt genieten van een ongestoorde nachtrust. Het vroege vertrek in de ochtend brengt een eigen charme met zich mee, met het geluid van startende motoren en de bedrijvigheid van de bemanning die het schip in beweging zet. Voor de vroege vogels is het zonnedek de perfecte plek om te genieten van het aan- en afmeren, een indrukwekkend schouwspel van vakmanschap.

Ontdek nieuwe bestemmingen

Een van de hoogtepunten van een riviercruise zijn natuurlijk de bestemmingen die je aandoet. Van schilderachtige stadjes langs de Rijn tot bruisende metropolen aan de Donau, elke halte biedt een schat aan ontdekkingen. Of je nu kiest voor een georganiseerde excursie om de historische bezienswaardigheden te verkennen of liever op eigen gelegenheid op verkenning gaat, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Struin door kronkelende steegjes vol ambachtelijke winkeltjes, proef lokale lekkernijen op kleurrijke markten, of bewonder eeuwenoude architectuur aan de oevers van majestueuze rivieren. Elke bestemming biedt een uniek inkijkje in de rijke culturele en historische erfgoed van Europa.

Wil jij ook je horizon verbreden?

Ga dan mee met een van onze riviercruises. Een riviercruise met de Jong Intra Vakanties belooft niet alleen varend genot, maar ook een onvergetelijke ervaring vol ontspanning, avontuur en nieuwe ontmoetingen. Stap aan boord en laat je verrassen door de charme van het varen en de pracht van de bestemmingen die je zult ontdekken.

Mijn favoriet? de Horizon natuurlijk!

Mijn favoriete schip is de oer-Hollandse Horizon. Rotterdammer Pascal, kapitein èn eigenaar van het schip, is een enthousiaste, toegankelijke man die het varen in zijn bloed heeft. Altijd bereid om je in de stuurhut te vertellen over de radarbeelden, diepgang en andere nautische zaken. Op de cruises die oranje gekleurd zijn op de cruisekalender in het magazine, vaart de Horizon uitsluitend voor de Jong Intra Vakanties. Dan ga ik mee als reisleider. Ik kijk er naar uit je te begroeten aan boord van de Horizon!

Schipper Horizon

Looptijd: van april 2024 tot en met oktober 2024

/brochure riviercruises

Bent u op zoek naar een riviercruise over de Nederlandse, Belgische, Franse of Duitse rivieren? Dan bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres! Of u een kort uitstapje wilt maken of 15 dagen wilt genieten van een mooie riviercruise, de keuze is aan u.

De hedendaagse schepen zijn uiterst comfortabel en de keukenbrigades zijn perfect opgeleid. Het maakt niet uit of u aan boord stapt van een 3- of een 4-sterren schip, de bemanning maakt het u meteen al naar de zin. U voelt zich bij de eerste stap op de loopplank van harte welkom en de verzorging aan boord laat echt niets te wensen over. Het grote pluspunt dat uw hotel met u meereist en het feit dat alle maaltijden aan boord inclusief zijn, zorgen ervoor dat een riviercruise een heerlijk ontspannen manier van reizen is!