Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Stedentrip Gent

Gezellige studentenstad

Lees alles over Gent

Bekijk reizen

 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Februari 2018
Maart 2018
April 2018
Intro
Snel door naar

Lees alles over Gent

Goed voorbereid op vakantie

Deze middeleeuwse stad is van verre al herkenbaar aan zijn torenrij, vier statige torens bij al even markante gebouwen. Het meest opmerkelijke in deze rij is de Sint Baafskathedraal. Beroemde schilderijen zoals de 'Aanbidding van het Lam Gods', schilderijen van Rubens en van Jan van Eijck zijn hier te bezichtigen tijdens uw stedentrip Gent. De glorie van Gent gaat eigenlijk nog veel verder terug in de tijd. Een bewijs hiervan is bijvoorbeeld het indrukwekkende Gravensteen, een acht eeuwen oude vesting van waaruit de Graven van Vlaanderen regeerden. Ook de talloze musea, zoals het stadsmuseum Gent geven u inzicht in het verleden tijdens een stedentrip Gent maar zij geven u ook een goed beeld van de moderne en alledaagse kunst. Heden ten dagen is Gent een bruisende en een authentieke stad met veel (chique) winkels, café's en uitstekende restaurants in bijvoorbeeld het tegenwoordig populaire Patershol. U merkt het al: tijdens uw stedentrip Gent vermaakt u zich dag en nacht. Voor de leukste hotels in Gent, zie ons aanbod Gent hotels.  

Voor uw stedentrip Gent heeft u een ruime keuze uit vertrekmogelijkheden bij ons. Zo kunt u snel en comfortabel reizen per trein of eigen vervoer. In Gent bieden wij een uitstekende keuze aan hotels in en nabij het centrum. Ook kunt u vooraf aan uw stedentrip Gent uw museumbezoek of boottocht reserveren. Op optimaal te kunnen genieten van de stad tijdens een stedentrip Gent kunt u een Gent City Card boeken, dé chipkaart voor al het openbaar vervoer, musea en meer voordelen!

Onze adviseurs

Bij stadsbrouwerij Gruut wordt heerlijk bier gebrouwen, op basis van een kruidenmengsel in plaats van hop. Bezoek de brouwerij en proef de verschillende soorten Gruut. Een aanrader!

Albert
Albert Stedentrip specialist
 Liejana van Belle
Liejana Stedentrip specialist
Stephan
Stephan Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 8 vakanties in Gent

Bezienswaardigheden in Gent

Belfort

Belfort

Het Belfort van Gent heeft een 95 meter hoge toren en komt uit omstreeks 1313.  Het staat in het centrum van Gent, tegen de Gentse Lakenhalle uit 1425. De toren is de middelste toren van de beroemde Gentse torenrij, samen met de Sint-Niklaaskerk en Sint-Baafskathedraal. Sinds 1936 is het Belfort beschermd als monument en sinds 1999 behoort het ook tot het Werelderfgoed van Unesco. Vanaf de toren is er een prachtig uitzicht over de hele stad!
Gravensteen

Gravensteen

Deze middeleeuwse burcht is een bijzondere bezienswaardigheid in Gent vooral door zijn vrijwel intact gebleven verdedigingssysteem. Het poortgebouw, de walmuur, de residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers. In het Gravensteen bevindt zich het Gerechts- en wapenmuseum, die verwijst naar het hoogste gerechtscollege van het Graafschap Vlaanderen die van de 14e tot de 18e eeuw in het Gravensteen zetelde.
Sint Baafskathedraal

Sint Baafskathedraal

De eerste parochiekerk van Gent, toen nog de Sint-Janskerk genoemd, telt tegenwoordig niet minder dan 22 altaren. De bouw van de kerk heeft enkele honderden jaren geduurd en heeft een indrukwekkende mix van de Renaissance, Barok en classistische stijl. Het hoogtepunt van een bezoek aan deze kathedraal is de bezichtiging van het wereldberoemde drieluik 'Aanbidding van het Lam Gods', gemaakt door de kunstschilders en gebroeders Hubert en Jan van Eyck.
Stadhuis

Stadhuis

Het Gentse stadhuis aan de Botermarkt, bestaat, net als andere historische gebouwen in Gent, uit diverse stijlen uit diverse eeuwen. Het stadhuis heeft verschillende zalen, en deze kunnen onder leiding van een gids bezocht worden. De buitenkant van het stadhuis is voorzien van allerlei beelden en ornamenten en is al zeker het bekijken waard!
Bezienswaardigheden in Gent

Ervaringen van onze klanten

Mieke van der Maat Een treinreis geboekt naar Gent en hotel Sandton Reylof. De treinreis was ontspannen en het verblijf heerlijk, wat een luxe hotel! Ook leuk dat je van tevoren al een boottocht kunt reserveren.

Lees meer Lees minder

Dhr. P. Janssen Door de aantrekkelijke aanbieding voor 3 nachten met ontbijt en gratis parkeren, hebben we dit prima hotel (Holiday Inn Expo) geboekt.

Lees meer Lees minder

Populaire vakanties in Gent

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 8 vakanties in Gent
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service