Stedentrip-Sevilla

Stedentrip Sevilla

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Melanie & Demi, Stedentrip specialisten | de Jong Intra Vakanties

Sevilla is heel groen en heeft verschillende parken en hofjes. Eén van de mooiste parken is bijvoorbeeld het Parque de Maria Luisa. In het park liggen onder andere het Museo Arqueológico en het Museo de Artes y Costumbres Populares. Het aangename en rustgevende uiterlijk van het park wisselt af met de drukte van de stad.

Melanie & Demi

Stedentrip specialisten

Ontdek de stad van historie en architectuur! Sevilla beschikt over en tal van monumenten en musea die de stad in Zuidwest Spanje sieren. Het grootse verleden komt terug in de Andalusische bouwkunst en barokschilderkunst. De absolute hoogtepunten van Sevilla zijn de Kathedraal van Sevilla en het Alcazares. Voor de shopliefhebbers zijn er vele winkelstraten zoals Calle San Jacinto, Calle Sierpes en Calle Tetuán.

Reis naar Sevilla

Onze aanbevelingen voor een stedentrip Sevilla

 • Hotel Patio de la Alameda

  1. Spanje
  2. Stedentrips Spanje
  3. Sevilla
  Patio
  v.a. 230 p.p.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.

 • H10 Casa de la Plata

  1. Spanje
  2. Stedentrips Spanje
  3. Sevilla
  Binnenplaats
  v.a. 344 p.p.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.

 • Hotel Exe Sevilla Macarena

  1. Spanje
  2. Stedentrips Spanje
  3. Sevilla
  Zwembad
  v.a. 214 p.p.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.

De beste blogs over Sevilla

Lees alles over een stedentrip Sevilla

Voor uw stedentrip Sevilla heeft u bij ons een ruime keuze uit vluchtmogelijkheden vanaf Amsterdam, Eindhoven, Charleroi of Brussel. Ook hebben wij een gevarieerd aanbod met diverse hotels. Ontdek en geniet van de heerlijke Spaanse sferen in de prachtige stad Sevilla.

Midden in een overwegend armoedige streek ligt Sevilla als een oase van weelde. Die rijkdom wordt vormgegeven door de talrijke monumenten en musea die de stad in Zuidwest Spanje sieren. Prachtige laat-islamitische architectuur, Andalusische bouwkunst en barokschilderkunst zijn getuigen van dit grootse verleden. De absolute hoogtepunten van Sevilla zijn de gotische kathedraal, de grootste ter wereld en het Alcazares, een complex van Koninklijke verblijven. Laat u tijdens uw stedentrip Sevilla niet opjagen. U komt immers toch tijd en ogen te kort. Al met al heeft de stad iets van een toeristisch eldorado, overigens met de bijbehorende temperaturen.


Bezienswaardigheden in Sevilla

Alameda de Hércules

In het centrum van Sevilla ligt de brede laan (450 meter lang) Alameda de Hércules. In 1574 werd deze aangelegd als een publieke tuin en werden er beelden geplaatst van onder andere Julius Caesar en Hércules. Tegenwoordig verzamelen zich hier voornamelijk jeugd. Langs de Alameda de Hécules bevinden zich ook vele barretjes.

Alameda de Hércules, Sevilla

Alcazar

Alcázar is het koninklijke Paleis van Sevilla, Alcázar is een Spaans woord voor kasteel. Het paleizencomplex is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Het paleis is één van de beste voorbeelden van Mudéjar-architectuur, een bouwstijl in het door de christenen veroverde Spanje dat sterk beïnvloed was door de voorgaande Moorse cultuur.

Alcazar, Sevilla

Archivo General de Indias

De bouw van dit prachtige gebouw begon al in de 16e eeuw. Het was bestemd als handelscentrum van de kooplieden uit die tijd. In de 18e eeuw werd het officieel het hoofdkwartier voor de West-Indische archieven (m.a.w. Amerika). In het archief zijn nu alle referenties van de 16e tot en met de 19e eeuw, met betrekking tot Spanje en de overzeese kolonies, opgeslagen.

Archivo General de Indias, Sevilla

Kathedraal

'Laat ons een kerk bouwen zo groot, dat zij die hem aanschouwen ons voor gek verklaren'. Dit is wat de kapittel van de Kathedraal besloot in 1401, toen de voormalige Grote Moskee van Sevilla door een christelijke tempel vervangen zou worden. De enige overblijfsels van de oorspronkelijke Moorse moskee zijn de Giraldatoren en 'el patio de los naranjos'. Het is één van de laatste Spaanse gotische kathedralen en de invloed van de renaissance stijl zijn al te bespeuren. Met zijn indrukwekkende formaat is de kathedraal van Sevilla de twee-na grootste kathedraal van de christelijke wereld, na het Sint Pieter in Vaticaanstad en de Saint Paul's in Londen.

Kathedraal, Sevilla

Plaza de España

Plaza de España is een groot plein die ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1929 is aangelegd. Vanaf het grote bordes in het midden heeft u een leuk uitzicht over het plein. In de speciaal aangelegde Azulejos (Andalusische tegeltjes) zijn de beeltenissen van alle Spaanse provincies aangelegd. Af en toe zijn de fonteinen gevuld met water, echter in de zomer, wanneer men erg zuinig is met water, zijn deze niet gevuld.

Plaza de España, Sevilla

Voor wie is een stedentrip Sevilla geschikt?

Shoppen met vriendinnen

In Sevilla komt u tijd te kort om te winkelen met vriendinnen vanwege de vele winkels in de diverse wijken. In de wijken Los Remedios, Triana en de oude binnenstad zijn de meeste winkels gevestigd. Elke wijk heeft zijn eigen charme. Een leuk weetje is dat veel lokale bewoners afspreken bij 'La Campana' gevestigd in de winkelstraat Calle Sierpes in het centrum. La Campana staat bekend om de goede koffie en is tevens een banketbakker.

Let op; in Sevilla is er siësta. Over het algemeen zijn de winkels van 13:30 uur tot 16:30 uur gesloten. In de avonduren is het juist gezellig om te winkelen vanwege de drukte in de stad. Daarnaast zijn sommige winkels op zondag gesloten.

Calle Asuncion in Los Remedios

Calle Asuncion is gevestigd in de echte Seviliaanse wijk Los Remedios. Voornamelijk inwoners uit de hoge middenklasse wonen hier. Zij gaan graag winkelen en koffie drinken in hun goede outfit. De supermarkten, banken, kleding- en schoenenwinkels van topmerken en de (koffie)barretjes komt u hier voornamelijk tegen. De Calle Asuncion is sinds 2009 geheel autovrij en is gelegen op 15 minuten loopafstand van het centrum.

AdobeStock 232511198

Calle San Jacinto in Triana

In de wijk Triana is de Calle San Jacinto gevestigd en deze wijk kunt u niet overslaan tijdens uw bezoek aan Sevilla. Het is hier één en al gezelligheid met ruime keuze aan terrasjes en barretjes. Triana staat ook bekend om de keramiek. In de straat staan allerlei bankjes van keramiek waarop u kunt uitrusten van een heerlijk dagje winkelen.

Calle San Jacinto, Sevilla

Calle Sierpes in het centrum

Deze bekendste winkelstraat van Sevilla is gelegen in het historisch centrum. De juweliers, modezaken en cadeauwinkels zijn hier gevestigd. Door de zonneschermen blijft het enigszins cool in deze straat in de warme zomermaanden. Ook wordt een gedeelte van deze straat gebruikt voor Semana Santa, de beroemde processie. 

Calle Sierpes, Sevilla

Calle Tetuán

De duurste winkelstraat van Sevilla is Calle Tetuán. In deze winkelstraat zijn de topmerken gevestigd zoals Zara, Mango en Mássimo Dutti. Ook El Corte Inglés, het grootste warenhuis is in deze winkelstraat gevestigd. Naast het winkelen, kunt u ook genieten van de diverse straatartiesten in deze straat. De gehele dag is het hier gezellig druk. De meeste winkels zijn tijdens de siësta geopend.

Calle Tetuán , Sevilla

Markt Charco de la Pava

De bekendste markt van Sevilla is Charco de la Pava. Elke zaterdag- en zondagochtend tot ongeveer 14:00 uur kunt u terecht op de parkeerplaats Isla de la Cartuja waar de markt zich bevindt. Er zijn kramen met seizoensfruit en groenten, kleding, schoeisel, en cd's/ dvd's. Over het algemeen zijn de prijzen lager dan in de winkelstraten.  

Markt Charco de la Pava, Sevilla

Romantisch met je geliefde

Sevilla is bij uitstek een romantische stad om doorheen te slenteren met uw geliefde. Het is ook de stad van de flamenco, een passievolle dans in combinatie met zang. Er zijn diverse shows waar u van kunt genieten. Verder is het mogelijk een rondje door de stad te doen met de koets. Een leuke manier om de stad te ontdekken.

Kanotochtje op Plaza de España

In het María Luisa park ligt het Plaza de España met de keramieke tegels, fontein, brug over het water en historische gebouwen. Een prachtig plein wat meer dan de moeite waard is om te bezoeken.  Absoluut romantisch is een kanotocht over het water met uitzicht over het plein.

Plaza de España, Sevilla

Flamenco show

Flamenco is een ware beleving in Sevilla. Het gaat om zang, dans en muziek tijdens een Flamenco show. Een aanrader is in cultureel centrum Casa de la Memoria in de wijk Santa Cruz. Sinds 1998 wordt er hier flamenco muziek gemaakt. Er is keuze uit 2 shows per avond van een uur met zangers, dansers en gitaristen. Een ervaring om niet te vergeten. Gevestigd op Calle Cuna 6, Sevilla. Na de prachtige show is er de gelegenheid om de avond af te sluiten met tapas in de vele restaurants die Sevilla rijk is.

Raakt u niet uitgekeken dan is het museum over flamenco de moeite waard. Het ontstaan en actuele ontwikkelingen worden toegelicht. Op het eind ziet u de bekende flamencokostuums en bijbehorende schoenen.

Flamenco show, Sevilla

Relaxen in Parque de Maria Luisa

Net buiten het centrum ligt het Parque de María Luisa. Een groot park met allemaal verborgen plekjes om samen te zijn. Een aanrader is om een kleed mee te nemen en te gaan picknicken omgeven door bloemen, planten, fonteintjes en bruggetjes. Even lekker relaxen in het park.

Parque de Maria Luisa, Sevilla

Wijk Santa Cruz

Deze wijk Santa Cruz straalt één en al romantiek uit. Door de vele straatjes, Moorse steegjes en pleintjes met fonteinen kunt u urenlang ronddwalen in deze wijk. In de wijk ligt het Plaza de Doña Elvira. Een plein met kleurrijke bankjes en sinaasappelbomen. Ook kan er prima gegeten worden in de diverse tapasbarretjes en gewinkeld in de souvenirwinkels.

Santa Cruz, Sevilla

Sevilla met kinderen

Sevilla is echt een stad voor kinderen. Naast het bezichtigen van de stad, zijn er ook voldoende attractieparken waar de kinderen zich kunnen vermaken. Ook in de zomermaanden wanneer het erg heet is, is een bezoek aan Sevilla de moeite waard. Er is voldoende waterpret voor de kinderen.

Isla Mágica

Dit attractiepark is gelegen in de wijk Triana. Het park bestaat uit 7 verschillende thema's uit de 16de eeuw van de Spaanse geschiedenis. In het park zijn diverse shows, attracties en winkels voor een dag vermaak. Naast het park is het waterpark Agua Mágica gelegen. Hier dient u een apart kaartje voor te kopen.

Isla Mágica, Sevilla

La Reserva del Castillo de Las Guardas

In het park leven meer dan 1000 dieren van meer dan 100 verschillende soorten in een omgeving die het meest lijkt op hun natuurlijke habitat. Er kan worden gekozen of met de eigen auto het 10km circuit te rijden of nog leuker met een treintje. Het dierenpark is gelegen tussen overblijfselen van een oude kopermijn en op 50km afstand van Sevilla. Verder kunt u karten, kanoën en zijn er zwembaden aanwezig en een speelpark waar de kleine kinderen zich kunnen vermaken. 

La Reserva del Castillo de Las Guardas, Sevilla

Metropol Parasol

Het grootste houten bouwwerk van de wereld is het Metropol Parasol en kunt u vinden op het Plaza de la Encarnación. De bijnaam die door de lokale inwoners wordt gegeven is 'De Paddenstoel', aangezien het hier erg op lijkt. Vanaf het dak kan er genoten worden van een prachtig uitzicht over de stad Sevilla. Op de begane grond is er een speeltuin voor kleine kinderen en de oudere kinderen kunnen zich vermaken mer de fonteintjes. In het weekend is er een markt waar u heerlijke verse producten kan kopen.

Metropol Parasol, Sevilla

Museo arquelógico de Sevilla

Een erg leuk en interessant museum voor kinderen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Objecten en spullen uit de prehistorische, Griekse en Romeinse tijd kunnen worden bezichtigd. Te denken aan geldmunten, sieraden, wapens en zelfs parfum uit die tijd wat geroken kan worden. De opgravingen zijn voornamelijk gedaan in Sevilla zelf. Het museum is gevestigd aan het Plaza de América in het María Luisa park.

Museo arquelógico de Sevilla, Sevilla

Waterpark Aquópolis

Waterpret met de kinderen in waterpark Aquópolis is een absolute aanrader. Dit park is geopend begin juni tot eind september en is voor alle leeftijden een leuk uitje. Er is een wildwaterbaan, blue lagoon, supersteile glijbaan en een jacuzzi. Verder zijn er voldoende mogelijkheden om heerlijk te genieten van de zon of op een luchtkussen ronddrijven in het water.

Waterpark Aquópolis, Sevilla

Vervoer

Met het vliegtuig naar Sevilla

U reist in ca. 3 uur per vliegtuig naar Sevilla. Er gaan directe vluchten naar Sevilla vanaf de luchthavens in Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Charleroi. Sevilla heeft 1 luchthaven welke wordt afgekort met SVQ. Het vliegveld is 9km ten noordoosten gelegen vanaf de stad.

Bij boeking van een vliegreis kunt u na boeking een handige Marco Polo, ANWB Extra of Lonely Planet (Engelstalig) reisgids bestellen ter waarde van € 13,99. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw stedentrip! Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

Vervoer binnen de stad

Het openbaar vervoer in Sevilla is een uitstekend vervoersmiddel om de stad te verkennen. Sinds 2009 kan er gebruik worden gemaakt van de metro. Het is 1 lijn en in totaal 18,2 km lang, waarvan 11 km ondergronds. De bus is ander prima vervoersmiddel om te nemen. De bus rijdt naar de verschillende wijken. U kunt ervoor kiezen om een toeristen dagkaart te kopen of een toeristenkaart voor 3 dagen welke geldig zijn voor alle lijnen. Deze zijn verkrijgbaar bij de informatieloketten bij Prado de San Sebastián en Plaza Ponce de León. Uiteraard is het ook mogelijk om een los kaartje te kopen bij de buschauffeur. Alleen contant mogelijk en liefst gepast.


Waarom een stedentrip Sevilla met de Jong Intra Vakanties?

Excursies bij te boeken

Om alles uit uw stedentrip Sevilla te halen boekt u bij ons diverse excursies, zo leert u de stad nog beter kennen. Denk aan een hop-on hop-off bus, een fietstour of toegang tot verschillende bezienswaardigheden. Ook een parkeerplek bij Schiphol reserveert u via ons bij, wel zo comfortabel!

Vliegen naar Sevilla

Vertrek vanaf verschillende luchthavens met diverse maatschappijen naar Sevilla. Kies welke datum en vertrektijd u het beste schikt en vlieg tegen aantrekkelijke tarieven naar deze Spaanse stad. Boek uw vlucht in combinatie met uitstekende hotels en appartementen.

Hotels en appartementen

In ons zorgvuldig geselecteerde aanbod vindt u altijd een geschikte accommodatie naar uw wens. De goede hotels en appartementen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waardoor u altijd voordelig op reis gaat.


Magazine Citytrips

Of u nu op zoek bent naar een culturele stedentrip naar Rome of Wenen of een gezellige stedentrip met het gezin naar Londen, Parijs of Valencia,  wij kennen alle steden en delen die kennis graag met u. Dit magazine bevat inspiratie en informatie over 37 steden die we aanbieden, wat zijn de must sees, waar liggen welke hotels en hoe kun je meteen een fiets huren of entreekaarten regelen. Lees het in dit magazine met daarin niet alleen steden binnen Europa maar ook New York en Las Vegas.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Citytrips klein