Romantische steden

Romantische steden

In Parijs hangt de romantiek altijd in de lucht! Geniet van een romantische picknick bij de Eiffeltoren, hang een slotje aan de Pont des Arts of geniet in het park bij de Tuilerieën. Een goed moment om uw geliefde ten huwelijk te vragen!

Lees alles over Romantische steden

We hebben deze vakanties voor u uitgezocht


Goed voorbereid op romantische stedentrip

Als u kiest voor een romantische stedentrip reist u comfortabel met de Jong Intra Vakanties. Wij verzorgen jaarlijks duizenden romantische stedentrips naar onder andere Parijs, Venetië, Barcelona, New York, Londen, Wenen en meer steden! Stelt u zich eens voor: samen een paar dagen romantisch genieten van uw droomstad. Fantastisch toch?

Waarheen gaat uw romantische stedentrip?

Of u nu op zoek bent naar een romantisch weekend Parijs, samen shoppen in Londen, cultuursnuiven in Rome, heerlijk op het strand in Barcelona of een paar dagen naar bruisend New York, wij hebben het allemaal!

Door onze jarenlange ervaring vinden wij altijd de mooiste plekjes voor u, of het nu gaat om een eenvoudig of zeer luxueus hotel. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze geselecteerde hotels. Onze romantische stedentrips zijn niet voor niets uitstekend beoordeeld door onze gasten!

Gaat u dit jaar met ons op een romantische stedentrip?


Populaire bestemmingen in Romantische steden

Romantisch Parijs

Stad van de eeuwige liefde

Wat een magische klank heeft deze stad toch! Wil niet iedereen in zijn leven minstens één keer een bezoek aan deze wervelende stad gebracht hebben?

Parijs heeft al eeuwen iets zeer romantisch. Het is een mengeling van historische en moderne architectuur, van beroemde musea en statige kathedralen, van haute-couture en sfeervolle rommelmarkten. Wereldberoemde bouwwerken, elk met hun eigen geschiedenis wachten er op uw bezoek. Natuurlijk is een bezoek van enkele dagen te kort om deze wereldstad te leren kennen.

Maar het is een goed begin. Want als u eenmaal kennis heeft gemaakt met de Notre Dame, het Louvre, de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Opéra, het Centre Pompidou en Montmartre, dan wilt u graag nog een keer terugkomen voor een romantisch weekend Parijs!

Wat u ook niet mag missen is een bezoek aan Disneyland® Parijs. Vele attracties, een droom die uitkomt. een belevenis voor jong en oud!

Stedentrip Parijs

Romantisch Rome

Romeinse romantiek

Er is waarschijnlijk geen andere stad in de wereld, die zoveel stijlen cultuurperiodes vertegenwoordigt als Rome. In deze stad leven de eeuwen in harmonie naast elkaar voort. Maar voor velen spreekt de geschiedenis van het bijna 1000-jarige Romeinse Rijk wel het meest tot de verbeelding. Behalve de Romeinse tijd hebben ook de vroeg-christelijke periode, de middeleeuwen en de tijd van renaissance en barok een onuitwisbaar stempel op de stad gedrukt. En in onze moderne geschiedenis speelt Rome een hoofdrol in film, mode en industriële vormgeving. Het is altijd een cultuurstad geweest.

Al deze glorieuze periodes uit de geschiedenis van Rome zijn tastbaar aanwezig in romantische monumentale gebouwen en in de kunstcollecties.

Tip van onze Stedentripspecialist: Villa Borghese is een prachtig romantisch park waar u heerlijk kunt wandelen, een bootje kunt huren of bijvoorbeeld een tandem!

Coloseum, Rome

Romantisch Valencia

Aantrekkelijke stad met vele gezichten

Wanneer u op zoek bent naar een stad voor een romantisch weekend, denkt u dan eens aan Valencia. Deze stad kent zoveel mogelijkheden. De culinaire bakermat van de paella mag natuurlijk zeker niet gemist worden maar ook cultureel is er veel te zien en te ontdekken inValencia. Tijdens uw romantisch weekendje weg naar Valencia ontdekt u alle mogelijkheden van deze bruisende stad. En met zo'n 300 zonnige dagen per jaar en een heerlijk breed strand geniet u optimaal.

Door zijn perfecte ligging aan de Middellandse Zee kent Valencia maar liefst gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar. Met daarbij een breed zandstrand en een authentieke bruisende en oude binnenstad is deze stad ideaal voor een heerlijk romantisch weekend weg. Breng een bezoek aan de Plaza de la Virgen met zijn kathedraal, en het bijzondere Ciudad de las Artes y las Ciencas en u zult uw stedentrip Valencia nog lang herinneren.

Huur een fiets en ontdek de gezellige straatjes en wijkjes in de oude stad. En natuurlijk fietst u romantisch door het Turia Park om daarna te genieten van een sangria en heerlijke tapas.

Museo de las Cièncias Príncipe Felipe, Valencia

Romantisch Londen

Romantiek in Londen

Een romantisch weekend Londen, wie wil dat nu niet? Heerlijk dwalen door het Londen van de 19e eeuw in de historische straten van Shad Thames, romantisch dineren in Berners Tavern in Soho en samen heerlijk slenteren door de pittoreske wijk Covent Garden.

Een romantisch weekend Londen is niet compleet zonder een bezoek aan de Shard. Hier kunt u samen romantisch genieten van het schitterende uitzicht over de stad tijdens zonsondergang. Na zonsondergang is het heerlijk wandelen langs de Thames, de stad prachtig verlicht. Ideaal om de dag af te sluiten in een historische pub. 

Tip van de Stedentripspecialist: Londen is het gehele jaar door een heerlijke stad om samen te winkelen. Niet alleen het prestigieuze warenhuis Harrods en Whiteleys, maar ook de nieuwste shoppingmalls van Westfield nabij Sheperds Bush en Stratford zijn een bezoek meer dan waard!

Stedentrip Londen

Romantisch Wenen

Hoofdstad van de romantiek

In Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, is misschien wel de meest romantische stad van Europa. Winkelen, romantisch dineren, een ritje in het reuzenrad. Speciaal voor Wenen zetten wij een aantal tips voor het ultieme romantische weekend voor u op een rijtje!

Jullie romantisch weekendje weg Wenen maken jullie compleet met een ritje in het reuzenrad. Dit reuzenrad staat symbool voor de stad. Op het hoogtepunt kunnen jullie genieten van het prachtige uitzicht!

De stad bezichtigen vanuit een traditionele Fiaker (paardenkoets). Dat is nog eens romantisch! De koetsier, met ouderwetse bolhoed op zijn hoofd, laat u graag de hoogtepunten van Wenen vanuit de koets zien. Er zijn opstapplaatsen bij de Staatsopera, de Hofburg en de Stephansdom. Een rondrit duurt ongeveer 40 minuten.

Tijdens de kerstperiode zijn er tal van romantische kerstmarkten in Wenen te vinden. Wenen is dan verlicht met lampjes in alle kleuren. In de bomen voor het 'Rathaus' hangen verlichte hartjes, cupcakes en belletjes. Als dat nog niet romantisch is?

Schloss Schönbrunn is het paleis waar Maria Theresa, Keizerin Sissi en keizer Franz Joseph de warme zomerdagen doorbrachten. Neem is een kijkje! 40 van de 1400 kamers zijn opengesteld voor publiek. Kunt u nagaan hoe groot het paleis is?

Bezoek samen de oudste dierentuin ter wereld: Tiergarten Schönbrunn. Deze dierentuin ligt in de tuinen van Schloss Schönbrunn. U kunt er onder andere panda's, pinguïns en ijsberen bewonderen. Als u de dierentuin binnen loopt is het net een sprookje! De architectuur is er prachtig.

Wenen

Magazine Citytrips

Of u nu op zoek bent naar een culturele stedentrip naar Rome of Wenen of een gezellige stedentrip met het gezin naar Londen, Parijs of Valencia,  wij kennen alle steden en delen die kennis graag met u. Dit magazine bevat inspiratie en informatie over 37 steden die we aanbieden, wat zijn de must sees, waar liggen welke hotels en hoe kun je meteen een fiets huren of entreekaarten regelen. Lees het in dit magazine met daarin niet alleen steden binnen Europa maar ook New York en Las Vegas.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Citytrips klein